10 Accesorii pe care să le iei cu tine în vacanță

Cu siguranță vacanțele pe care ți le planifici ca și fotograf reprezintă o oportunitate deosebită de a realiza momente de neuitat. În același timp, este esențial să îți alegi echipamentul potrivit pentru a te asigura de faptul că vei reuși să capturezi fiecare moment pe care ți-l propui. În cadrul acestui articol îți vom oferi 10 accesorii  pe care le considerăm esențiale în aventurile tale ca fotograf, fie că ești profesionist sau la început de drum.

De asemenea, te așteptăm în showroom-ul F64 situat la adresa Bulevardul Unirii nr.64 pentru a testa acccesoriile tale favorite.

Trepiedul foto este acel accesoriu ce vine în ajutorul tău ca cel mai bun prieten, fix când ai nevoie de el. Acesta îți oferă stabilizarea necesară pentru a realiza poze cât mai clare, îți permite să realizezi fotografii cu un timp lung de expunere și te ajută în același timp să te folosești de propria creativitate pentru a utiliza regulile de compoziție în avantajul tău, chiar și în condiții slabe de lumină.

Acest accesoriu poate fi utilizat în funcție de necesități diferite, precum un minitrepied ce este indicat pentru vlogging sau un trepied ce te va ajuta să realizezi cadre extrem de reușite, beneficiind astfel de aspectele pozitive menționate anterior.

Vizitează articolul ”Cum alegi trepiedul pentru aparatul foto” în cazul în care ai nevoie de ajutor în alegerea trepiedului perfect.

Minitrepied - Manfrotto Pixi

Cullman Primax 390

Benro KH25P Kit Trepied si Cap Video 156.5 cm

Un rucsac foto profesional este absolut esențial pentru a-ți proteja și organiza echipamentul, oferind în același timp un acces facil la accesoriile tale preferate. Acestea sunt proiectate pentru a avea compartimente separate și sunt extrem de versatile, permițându-ți să adaugi chiar și elemente necesare din viața de zi cu zi.

Opțiunile sunt nelimitate în ceea ce privește alegerea rucsacului foto potrivit, astfel că noi îți recomandăm să accesezi articolul ”Cum să alegi o geantă sau un rucsac foto” în cazul în care ai nevoie de ajutor în alegerea rucsacului potrivit pentru necesitățile tale.

Cullmann Bristol DayPack 600+

Lowepro ProTactic BP 450 AW II

Peak Design Everyday Backpack Zip 15L

Filtrele ND (densitate neutră) sau VND (densitate neutră variabilă) îți permit să controlezi lumina în cazurile în care aceasta este mult prea puternică. Filtrul ND reduce nivelul de lumină ce pătrunde în cameră și îți permite să folosești timpul de expunere dorit sau o diafragmă cât mai deschisă. În schimb, filtrul VND are același scop ca filtrul de tip ND, însă diferența o face opțiunea de versatilitate ce îți permite să reduci mai multe stopuri de lumină, în loc de o valoare fixă.

Un exemplu popular în ceea ce privește filtrele de tip ND și VND este redat de necesitatea fotografilor de a utiliza o diafragmă deschisă în condiții de lumină puternică pentru a crea popularul efect tip bokeh. Lipsa unui filtru ND sau VND nu le va permite să folosească o diafragmă deschisă, deoarece aceștia vor fi nevoiți să schimbe timpul de expunere, fapt prin care utilizarea acestora reprezintă un beneficiu imens. 

Pentru a afla în detaliu mai multe informații și aspecte în ceea ce privește alegerea filtrului foto potrivit (număr de stopuri, dimensiune filet și efecte) , vizitează articolul ”Totul despre filtrele foto”

Hoya Filtru PRO ND4 52mm

Nisi Filtru IR ND8 Pro Nano Huc 67mm

Nisi True Color Filtru Densitate Variabila ND2-32 77mm

Sistemul audio are un rol special în călătoriile tale în cazul în care faci vlogging sau dorești să capturezi momente ce necesită un conținut audio calitativ. Achiziția unui microfon reprezintă un beneficiu asupra calității audio atunci când călătorești, întrucât poți evita momente neplăcute precum un sunet slab calitativ sau zgomot pe fundal. În aceleași timp, versatilitatea acestora de a permite capturarea unui sunet de calitate le face unice și de neînlocuit, în comparație cu microfonul incorporat în cameră. 

În același timp trebuie să ai în vedere faptul că pot exista momente în care ai nevoie să capturezi un sunet de la distanță, precum o persoană ce vorbește, însă care în același timp nu se află în apropierea microfonului amplasat deasupra camerei. În situații similare precum acesta, vei avea nevoie să folosești o lavalieră ce îți va permite să capturezi conținutul audio la calitatea sa maximă. 

Pentru mai multe detalii în ceea ce privește alegerea sistemului audio potrivit, vizitează articolul ”Cum alegem microfonul potrivit”?

Microfon RODE Videomicro

Microfon RODE Videomic Pro +

Lavalieră Boya-WM4 PRO-K1

Lavalieră RODE Wireless GO II

Lipsa unui card de memorie este exact ca și cum te-ai întoarce dintr-o călătorie și au uita instant momentele minunate pe care le-ai petrecut.

Cardul de memorie este utilizat ca spațiu de stocare pentru aparatele foto-video și îți permite accesarea pozelor la caliatea lor maximă. Din fericire, există tot mai multe camere foto-video care au apelat la opțiunea de două carduri de memorie, astfel că recomandarea noastră este să folosești și cel de-al doilea slot ca și variantă de back-up în cazul în care întâmpini dificultăți cu principalul card utilizat. 

Cardurile pot fi găsite sub diverse forme în funcție de necesitățile dorite, cel mai popular dintre acestea fiind cel SD, utilizat frecvent în lumea foto-video. Totuși, pentru o analiză mai amplă a acestora, îți sugerăm articolul ”Cum să alegi cardul de memorie pentru aparat foto, telefon, laptop, cameră auto sau smartwatch”.

SanDisk Extreme PRO Card de Memorie SD 128GB SDXC UHS-I Class 10 U3 V30

Lexar Card de Memorie SDXC Professional UHS-II BL 1800x 128GB V60

De foarte multe ori poți alege să petreci un timp îndelungat capturând momente de neuitat în vacanța ta, iar utilizarea unui singur acumulator poate deveni o grijă în momentul în care dorești să pozezi sau să filmezi în mod constant. 

Achiziția unui acumulator secundar sau a mai multor acumulatori pentru camera ta foto-video este în mod cert un beneficiu ce îți va permite să capturezi momentele tale favorite în mod constant, fără a avea grija că singurul acumulator pe care îl ai va ajunge la 0%. 

Acumulator original Canon LP-E6NH
pentru EOS R5 R6

Acumulator original Sony NP-FZ100 pentru A9 / A7RIII / A7IV ILCE9 sau ILCE7RIII

Acumulator original Nikon EN-EL15C pentru Z7II / Z6II / Z5 / Z6 / Z7 / D850 / D780

Kit-ul de curățare este absolut esențial pentru vacanța ta, întrucât camera și obiectivele tale foto-video pot fi expuse în praf și alte elemente ce pot afecta calitatea imaginii / videoclipului. Un kit de curățare te va asigura că vei avea șansa de a menține echipamentul tău foto-video curat pentru a capta imagini cât mai clare, iar în același timp poți evita uzarea echipamentului pe timp îndelungat. 

Pentru mai multe detalii în ceea ce privește curățarea echipamentului tău foto-video (în special senzorul aparatului), vizitează articolul ”Cum cureți Cum cureți senzorul foto – sfaturi practice pentru curatarea si prevenirea depunerilor de praf”.

Lenspen Cleaning Kit NLPK-1 Kit de Curățare

Kit de curățare F64 pentru aparatura foto

Achiziția unui power bank îți oferă portabilitate în ceea ce privește funcționarea echipamentului tău foto-video în momentul în care nu dispui de o sursă de energie. Utilizarea acestui accesoriu reprezintă opțiunea perfectă ce te scutește de asemenea de gândul că vei rata cadrul plănuit din cauza faptului că echipamentul tău foto-video nu dispune de baterie suficientă. 

Selectarea unui power bank pentru echipamentul tău foto-video trebuie să se potrivească cu necesitățile pe care le ai și de, acestea venind în dimensiuni și capacități diferite, de la 10,000 mAh și până la valori mult mai ridicate. 

Anker PowerCore Slim Acumulator Extern 10000 mAh

Anker PowerCore Essential Acumulator Extern Premium 20000 PD

Luminile LED sunt foarte utile ca și accesoriu pentru vacanța ta, în special dacă dorești să fotografiezi sau să filmezi în condiții slabe de lumină sau chiar să faci vlogging. Totodată, acestea sunt o sursă eficientă de lumină în spații inchise și pot valorifica cadrul pe care plănuiești să îl realizezi, evitând astfel folosirea unui ISO extrem de ridicat ce îți poate afecta imaginea. 

Un alt factor important legat de luminile LED este redat de versatilitate și în același timp de portabilitate. Există lumini ce necesită o sursă de energie pentru a fi utilizate și totodată există lumini portabile ce funcționează prin intermediul acumulatorilor (varianta pe care noi ți-o recomandăm, deoarece elementul de portabilitate vine doar cu beneficii în vacanța ta. 

Godox LED6R Litemons Bi-color RGB Pocket-Size

Cullmann CUlight V 320DL

NanLite LumiPad 11

Accesoriile devin și mai importante atunci când vine vorba de siguranță, în special când vine vorba de aparatul tău foto-video. Curelele de mână sunt concepute din materiale rezistente ce îți oferă un element de siguranță în plus în ceea ce privește utilizarea aparatului foto-video. 

În plus, acestea oferă și un grad de confort ridicat deoarece ai acces la camera ta în permanență și vin sub diverse forme de atașament: pe încheietură, în jurul gâtului sau pe umăr. 

Peak Design Cuff Camera Wrist Strap - Curea de Mana pentru Camere Foto

Peak Design Slide LITE Curea de Umar Black

Care este accesoriul tău favorit atunci când îți planifici vacanța favorită? Scrie-ne în comentarii!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Salutare,

    Este un articol foarte bun si transmit salutari pe aceasta cale celor care l-au scris.
    Este descris foarte bine set-up si lucrurile de care ai nevoie pentru fotografia de calatorie in acest articol.
    M-am regasit complet in acest articol, foarte bine expus tot… pana la cele mai mici detalii.
    In momentul de fata chiar ma uit de un rucsac hybrid pe care sa il pot utiliza 50 % pentru set-up foto si 50% pentru haine de schimb, cand plec in mici concedii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.