Marțea Foto, LIVE la F64 – Despre metaforă în fotografie, cu Andrei Baciu și Cristian Bassa

Pentru LIVE, intră pe 12 septembrie, ora 19:00, AICI!

Așa cum poate te-ai obișnuit deja, în fiecare zi de marți, începând cu ora 19:00, despicăm firul fotografiei în patru! Dezbatem, ne informăm, aflăm cum să ne promovăm, povestim și punem întrebări invitaților noștri.
Totul se întâmplă și LIVE, pe Facebook, așa că ne poți urmări de oriunde, fie că ești încă în drum spre casă, pe plajă în vacanță, într-o țară exotică, city break, în metrou sau autobuz, ori în fața monitorului. În plus, vei avea posibilitatea de a pune întrebări online, urmând să primești răspunsul fie în timpul prezentărilor, fie după, în scris.
Pentru asta, nu uita să dai follow paginii de facebook F64 și să ai notification on activat, astfel încât Facebook să te anunțe că suntem live și prezentarea a început.
Vom aborda genuri fotografice și teme diverse, vom face cunoștință cu fotografi cunoscuți de la noi, vei putea afla din secretele și modul lor de gândire.
Despre educația în fotografie, despre breasla fotografilor de concert, despre Instagram pentru fotografi, despre fotografia cu telefonul mobil, procesarea imaginilor, despre nud și perspectiva modelului de nud, despre bariere și metaforă în fotografie și multe, multe alte teme interesante.
Înainte de a face cunoștință cu invitatii care vor susține evenimentul din data de 12 septembrie, vezi ce ai ratat la ediția anterioară de la Marțea foto, despre „Camera foto ca zid între ochi și subiect”, alături de Bogdan Tache:


Pe 12 septembrie vom vorbi despre metaforă și mesaje în fotografie, alături de Andrei Baciu și Cristian Bassa.
Este o ediție specială, evenimentul fiind inclus și în festivalul Bucharest Photo Week, ajuns anul acesta la cea de-a patra ediție.
Discuțiile se vor învârti în jurul următoarelor subiecte:

  • Ce înseamnă metaforă în fotografie?
  • Este nevoie ca o fotografie să fie mai mult decât simpla redare a semnificațiilor evidente prezente vizual?
  • Fotografii metaforice versus fotografii evidente
  • Poate fi o metaforă dăunătoare fotografiei?
  • Obiectul ca metaforă, în fotografie
  • Fotografia în sine – idee, concept – ca metaforă
  • Legatura între metaforă și simbol
  • Metaforă și dulcegării în fotografie
  • Metafora în fotojurnalism

Despre toate acestea și multe altele, povestim pe 12 septembrie la F64 și în cadrul Bucharest Photo Week! Te așteptăm LIVE pe Facebook!
Dacă totuși ești în București și vrei să fii prezent fizic la eveniment, te așteptăm la sala expozițională, nu înainte de a completa formularul de înscriere de AICI.
martea foto

Despre Andrei Baciu

photo story
Convingerea fermă a lui Andrei Baciu este că între fotografie şi poezie nu există, de fapt, nici o graniţă. Fotografia este, asemeni celeilalte, plină de lirism, căci undeva, acolo sus, ele se întâlnesc, se con–topesc. Fotogralism.
Dacă literatura caută, prin cuvinte, Cuvântul, fotografia revelează lumina din Lumină. Aceasta este premiza demersului de exprimare vizuală al lui Andrei. Fascinat până la obsesie de puterea fotografiei de a mărturisi despre lume că e „bună prin scop, frumoasă ca facere, complexă ca vieţuire şi spirituală prin materialitate” (Horia Bernea), autorul încearcă să (îşi) confirme şi el, după puteri, această afirmaţie.
Andrei locuieşte, de când se ştie, în comuna Măgurele, județul Prahova. Doctor în literatură şi profesor la un liceu din apropiere, publică fotografii şi articole în diferite reviste şi site-uri, naţionale şi de aiurea, fiind în același timp coautor al volumului „De ce fotografia?”. Dacă se întâmplă să vă aflaţi în vreo plimbare pe dealurile de lângă satul lui, aveţi mari şanse să daţi pe acolo şi peste el.
 

Despre Cristian Bassa

martea foto
Cristian Bassa este fost editor Foto4All Magazine (2015-2016) și Oitzarisme Magazine (2014-2016), în prezent editor la CRITICALMESS.ro, băiatul de serviciu la Clasa de Fotografie, gazdă a evenimentelor F64 Storytelling, co-organizator Bucharest Photo Week începând cu 2016, câteodată fotograf de frumos, iubitor de cărți foto și proiecte fotografice artistice și documentare de calitate. De curând membru al Asociației OMNIA PHOTO.

Te așteptăm LIVE!

 
Save
Save
Save
Save
Save

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.