(c) Dan Posea

#PromovezRomania cu GoPro Hero 5 Session la Neversea

#PromovezRomania este unul dintre cele mai cunoscute hashtag-uri de pe Instagram. Pagina coordonată de Dan Posea a ajuns la peste 28.000 de followers și, așa cum îi spune numele, își propune să arate întregii lumi cât de frumoasă este țara noastră.

Dan și-a dorit foarte mult să meargă la Nervesea, cel mai nou festival de pe litoralul românesc, cu un GoPro Hero 5 Session de la F64. Cum a fost acolo și ce planuri de viitor are cu proiectul lui, aflăm din interviul de mai jos:

Cum a pornit ideea proiectului PromovezRomania?

Teoretic, proiectul am început să-l creionez în vara anului 2014 la Sibiu, unde realizam documentația necesară pentru întocmirea lucrării de licență. Practic, l-am început în toamna anului 2015 când m-am hotărât să fac pagina de Facebook și cea de Instagram. Pot spune că declick-ul s-a produs la Sibiu când am rămas pur și simplu șocat de ce frumuseți poate avea țara noastră. În acel moment mă gândeam că mulți dintre cunoscuții mei preferau să petreacă concediile în străinătate și nu în România.

#promovezromania
(c) Dan Posea

De asemenea, auzeam la tot pasul oameni nemulțumiți de ce le oferă această țară și nimeni nu observa jumătatea plină a paharului. Astfel, m-am decis să promovez tot ce are România mai de preț prin fotografie.

În prezent, focusul nostru este mai mult pe Instagram și mai puțin pe Facebook. Am identificat de-abia după un an de zile ce rețea de socializare ni se potrivește.

Care a fost cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o?

Înregistrarea mărcii la OSIM a reprezentat de departe cea mai mare provocare. :)))

Care sunt zonele din România pe care le-ați recomanda pasionaților de fotografie?

Pentru iubitorii de fotografie noi propunem Bucureștiul, Delta Dunării și zona Sibiu-Păltiniș.

#promovezromania
(c) Dan Posea

Cum au întâmpinat oamenii acest proiect? Sunt românii mândri de țara lor?

Totul s-a întâmplat foarte repede și am crescut organic într-un timp relativ scurt. Pe Instagram primim în fiecare zi fotografii și mesaje în care români din țară și din străinătate ne felicită pentru ceea ce facem.

Cum s-a văzut cel mai nou festival, Neversea, prin camera foto GoPro Hero 5 Session de la F64?

Pot spune că am fost LA ÎNĂLȚIME! 😀 Din ce l-am testat, fotografiile au ieșit foarte faine, la partea de video-uri trebuia să-mi iau un card de memorie special pentru a putea filma 4K. Data viitoare nu voi mai omite acest aspect și vreau neapărat să fac câteva poze/filmări sub apă.

#promovezromania
(c) Dan Posea

Ce planuri de viitor aveți pentru acest proiect?

Focusul nostru este și va fi pe Instagram. Vrem ca la sfârșitul acestui an să ajungem la 40.000 de urmăritori, iar hub-ul nostru cu fotografii să reprezinte un adevărat punct de reper pentru comunitatea de Instagram din România.

[products ids=125030207,13106946,125029405]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.