(c) Dan Posea

#PromovezRomania cu GoPro Hero 5 Session la Neversea

#PromovezRomania este unul dintre cele mai cunoscute hashtag-uri de pe Instagram. Pagina coordonată de Dan Posea a ajuns la peste 28.000 de followers și, așa cum îi spune numele, își propune să arate întregii lumi cât de frumoasă este țara noastră.

Dan și-a dorit foarte mult să meargă la Nervesea, cel mai nou festival de pe litoralul românesc, cu un GoPro Hero 5 Session de la F64. Cum a fost acolo și ce planuri de viitor are cu proiectul lui, aflăm din interviul de mai jos:

Cum a pornit ideea proiectului PromovezRomania?

Teoretic, proiectul am început să-l creionez în vara anului 2014 la Sibiu, unde realizam documentația necesară pentru întocmirea lucrării de licență. Practic, l-am început în toamna anului 2015 când m-am hotărât să fac pagina de Facebook și cea de Instagram. Pot spune că declick-ul s-a produs la Sibiu când am rămas pur și simplu șocat de ce frumuseți poate avea țara noastră. În acel moment mă gândeam că mulți dintre cunoscuții mei preferau să petreacă concediile în străinătate și nu în România.

#promovezromania
(c) Dan Posea

De asemenea, auzeam la tot pasul oameni nemulțumiți de ce le oferă această țară și nimeni nu observa jumătatea plină a paharului. Astfel, m-am decis să promovez tot ce are România mai de preț prin fotografie.

În prezent, focusul nostru este mai mult pe Instagram și mai puțin pe Facebook. Am identificat de-abia după un an de zile ce rețea de socializare ni se potrivește.

Care a fost cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o?

Înregistrarea mărcii la OSIM a reprezentat de departe cea mai mare provocare. :)))

Care sunt zonele din România pe care le-ați recomanda pasionaților de fotografie?

Pentru iubitorii de fotografie noi propunem Bucureștiul, Delta Dunării și zona Sibiu-Păltiniș.

#promovezromania
(c) Dan Posea

Cum au întâmpinat oamenii acest proiect? Sunt românii mândri de țara lor?

Totul s-a întâmplat foarte repede și am crescut organic într-un timp relativ scurt. Pe Instagram primim în fiecare zi fotografii și mesaje în care români din țară și din străinătate ne felicită pentru ceea ce facem.

Cum s-a văzut cel mai nou festival, Neversea, prin camera foto GoPro Hero 5 Session de la F64?

Pot spune că am fost LA ÎNĂLȚIME! 😀 Din ce l-am testat, fotografiile au ieșit foarte faine, la partea de video-uri trebuia să-mi iau un card de memorie special pentru a putea filma 4K. Data viitoare nu voi mai omite acest aspect și vreau neapărat să fac câteva poze/filmări sub apă.

#promovezromania
(c) Dan Posea

Ce planuri de viitor aveți pentru acest proiect?

Focusul nostru este și va fi pe Instagram. Vrem ca la sfârșitul acestui an să ajungem la 40.000 de urmăritori, iar hub-ul nostru cu fotografii să reprezinte un adevărat punct de reper pentru comunitatea de Instagram din România.

[products ids=125030207,13106946,125029405]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *