Eugen Popa, Manager Printing și Consignație F64, și-a descoperit pasiunea pentru fotografie cu primele cadre pe film

Postat de: Sabina Cornovac Sabina Cornovac

Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie”, prin care magazinul F64 promovează membrii echipei și pasionații de imagine, îl prezintă de această dată pe Eugen Popa.

Acesta a copilărit în anii ‘90 și tot atunci a început să fotografieze, când lua cu împrumut aparatul familiei. De la film a ajuns la digital, iar prima cameră DSLR a fost Canon 1000D cu obiectiv de kit 18-55mm, însoțită de multe accesorii. A făcut pasul acesta în aprilie 2009, când a ajuns pentru prima dată la F64. În prezent, Eugen folosește un full frame Canon 5D Mark II, cu un obiectiv fix de 50 mm f1.8 STM. Își dorește însă să facă pasul spre universul mirrorless full frame, prin seria Sony A7.

eugen popa

„Nici nu mai știu exact cum se numea primul aparat, știu însă că îl priveam ca pe un obiect nemaipomenit. După fiecare declanșare, trăgea filmul automat și îl derula când ajungea la final. În perioada respectivă tehnologia nu era atât de dezvoltată ca acum și nu erau nici atât de multe camere. Tocmai de aceea vedeam fotografia ca pe ceva exclusivist. Și chiar așa era. Îmi aduc aminte perfect cât de încântat eram când mergeam împreună cu părinții mei la un centru foto de la Bucur Obor ca să ridicăm filmul developat și fotografiile printate. Eram extrem de curios să văd imaginile și ce am realizat. Aveam o emoție pe care astăzi rar o mai trăiesc, poate doar atunci când mă uit prin fotografiile mai vechi”, povestește Eugen.

fotografia urbana

El simte că prin imagine poate opri timpul în loc, că poate păstra un moment pentru mai multă vreme și asta este ceea ce l-a atras cel mai mult.

„De fiecare dată când mă uit la un cadru, îmi amintesc momentul în care l-am realizat, iar acest lucru îmi dă o emoție aparte. Îmi amintesc ce am simțit când am luat acel cadru, ce am gândit, cum am vrut să văd ceea ce era în jurul meu. E ca si cum aș lua cu mine, pentru totdeauna, un loc din lume. Momentul în care surprind subiectele este unic”, detaliază acesta.