Cătălin Tutunaru, consultant F64, a început cu Zenit și peisaje pe film

Postat de: F64 F64

F64, prin proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“, continuă seria poveștilor despre pasionații de imagine. Acum este despre Cătălin Tutunaru, un tânăr căruia, dintre toate stilurile pe care le-a experimentat, cel mai mult îi place fotografia de studio.

pasiune si meserie
Cătălin

Pasiunea sa a început încă din copilărie când fotografia peisaje cu un Zenit pe film. „O dată cu apariția fotografiei digitale, un prieten bun, fotograful Marcel Cristocea, mi-a trezit cu adevărat interesul prin poveștile lui. Petreceam mult timp împreună discutând despre cadrele pe care le surprindea. Avea atunci un Canon 40D, speedlight-uri și îmi explica ce tehnici și ce echipamente folosește“, își amintește Cătălin.

Cu timpul, a devenit tot mai experimentat și de la primul DSLR, un Canon 1100D, trusa lui s-a diversificat. A urmat un Canon 60D, iar în prezent are un aparat foto 6D de la același brand. Echipamentul său include acum: obiectivul 18-55mm, Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III, Canon 50mm F1.8, Sigma 17-50mm F2.8, Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM, dar și un Canon 70-200mm f/4L USM și un Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD. Pentru fotografia în studio acesta folosește blițurile Dynaphos Expert QS-300, Quantuum Dual Power R+ 600 și speedlight-uri: Canon, Pixel, Yongnuo, triggere radio Yongnuo și Pixel, diverse modificatoare de lumini – softbox, umbrelă reflexie/difuzie, stripbox, octobox, snoot și geluri colorate.

Cătălin a încercat multe stiluri fotografice: de la peisaj, wildlife, fotografierea animalelor de companie la fotografia comercială, fashion, sport, portrete, boudoir, nud, macro și cea de eveniment. Dintre toate, cel mai mult se regăsește în cea de studio. Îi place să facă portrete, boudoir, nud, fotografie de produs sau comercială.