(c) Alexandra Crisbășan

Fotografia – pasiune și meserie: Alexandra Crisbășan, îndrăgostită fine art

Fotografia – pasiune și meserie: Alexandra Crisbășan, fata îndrăgostită de fotografia fine art

Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie” prezintă o nouă poveste despre dragostea pentru fotografie. Alexandra Crisbășan este Content Specialist F64 și unul dintre participanții de anul acesta la festivalul Bucharest Photo Week unde, alături de Irina Gache, va avea o expoziție de fotografie: „Privește dincolo de reflexie”. Povestea ei într-ale fotografiei a început cu un telefon și cu o mulțime de experimente. Au urmat etapele în care a învățat cum să controleze camera ca să-și expună cât mai bine viziunea și a ajuns, în prezent, să se identifice printr-un stil aparte de a imortaliza realitatea și oamenii.

„Primele experiențe în fotografie au fost cu un telefon și cu pozele trase în curtea școlii. Un moment cheie a fost când i-am făcut fratelui meu o fotografie printr-un geam de acasă. Nu știam nimic despre asta, așa că m-am întrebat dacă nu cumva aș putea reproduce efectul acela de suprapunere din programe de procesare sau cameră. Până mi-am cumpărat un aparat am învățat mai multe despre procesarea în Photoshop.”, declară Alexandra.

Alexandra a ajuns la F64 în urmă cu un an, când, proaspăt absolventă de liceu, a vrut să profite mai mult de vacanța de vară și până toamna să-și găsească un loc în care să-și manifeste cât mai bine viziunea fotografică.

fotografia
(c) Alexandra Crisbășan

„Învățământul artistic din România m-a convins că aceasta este singura cale, pentru mine. Așadar, pe la sfârșitul verii am început să mă interesez de job-uri care să aibă cât de cât legătură cu pasiunile mele, scrisul, fotografia și grafica. Inevitabil, am ajuns și pe site-ul F64, la rubrica de job-uri”, explică aceasta.

Acum face parte din echipa care se ocupă de blogul magazinului, scrie poveștile fotografice ale prezentului sau ale trecutului și fotografiază.

De la primele poze trase cu telefonul și primele experimente în Photoshop, Alexandra a ajuns acum la un Olympus OM-D E-M10 cu un obiectiv 14-42mm, Sigma 30mm, plus un Fujifilm Instax și HTC Desire Eye. Telefonul este folosit zilnic pentru instantanee de cotidian, iar la cameră recurge doar când are proiecte mai mari.

fotografia
(c) Alexandra Crisbășan

În timp și-a conturat și un stil care i se potrivește foarte bine, iar acest lucru se vede din cadrele pe care le realizează.

„Eu merg mai mult spre zona de fine art, expuneri lungi sau multiple (suprapuneri) colaje, poate chiar un început de pop-art și/sau pictură digitală. Totuși, de cele din urmă încă nu m-am apropiat suficient. Însă, pentru mine, fotografia a fost și continuă să fie posibilitatea de a-mi impune propria realitate asupra celei brute, ca și cum aș putea să-mi pun amintirile și visele pe un stick de memorie și apoi să le descarc pe un computer.”, conchide Alexandra.

F64 reușește să creeze mediul propice, unde pasionații de fotografie se pot întâlni și își pot dezvolta talentul prin exercițiu, experiențe împărtășite și tehnologie de ultimă generație. Campania „Fotografia – pasiune și meserie” are ca scop să-i scoată în față pe membrii talentați ai echipei sale. Aceștia sunt oameni care nu doar cunosc tehnic detaliile muncii lor, ci sunt la rândul lor fotografi și se dedică acestei arte cu perseverență.

Pe Alexandra o poți găsi pe Facebook, Instagram și site-ul personal.
 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.