Raluca Antuca, consultantul F64 pasionat de povești fotografice și social media

Postat de: Sabina Cornovac Sabina Cornovac

Proiectul „Fotografia – pasiune și meserie” prezintă o nouă poveste despre dragostea dintre om și fotografie. Este vorba de Raluca Antuca a cărei aventură a început de la plăcerea de a procesa imagini, ore în șir, în Lightroom. De la lumină la culori și contrast, adora felul în care intervenția ei schimba starea unei imagini. Apoi, s-a împrietenit cu Photoshop. A trecut treptat la realizarea propriilor fotografii, iar acum lucrează cu o cameră foto full frame Canon 6D.

raluca antuca
Autoportret

„După o perioadă mai intensă de retouching, mi-am dat seama că îmi place mai mult să spun povești prin fotografii, decât să le fac perfecte. Am început să fotografiez persoane, iar primul model a fost sora mea, care îmi accepta orice idee nebunească de ședință foto. Pas cu pas, pasiunea pentru fotografie și cea pentru social media m-au adus la F64. Acum, cele două se îmbină firesc pentru mine. Când am văzut anunțul pentru job, m-am gândit că nu există persoană mai potrivită. Iubeam brandul de mult timp, însă până nu am văzut oportunitatea, nu m-am gândit că aș putea să fac parte din echipă“, a declarat Raluca Antuca.  

Pentru ea, fotografia înseamnă personalitate și sensibilitate, iar domeniul acesta îi place atât de mult și pentru sentimentul pe care îl are când vede că o imagine a ieșit cum voia sau chiar mai bine decât se aștepta.

„Mai este și momentul când un cadru al unui alt fotograf te face fericit. În cazul meu este vorba și despre ambiția pe care mi-o dă munca din spatele procesului de fotografiere și provocarea de a-mi întrece limitele tot timpul“, a completat aceasta.