Fotografia – pasiune și meserie: Cătălin Scarlat, pasionat de fotografia de peisaj

Postat de: Sabina Cornovac Sabina Cornovac

F64 continuă proiectul „Fotografia – pasiune și meserie“ şi prezintă o nouă poveste ce are în centru iubirea pentru fotografie. Cătălin Scarlat lucrează în departamentul de Consignaţie şi Upgrade al F64 şi a început să fotografieze în urmă cu opt ani.

După ce a experimentat mai multe stiluri, se declară îndrăgostit de fotografia de peisaj, pentru că îi permite cel mai bine să îşi expună viziunea, dar şi să plaseze privitorul în cadru.

„Acum opt ani de zile am cumparat primul aparat de fotografiat, un compact alături de care am descoperit primele taine ale fotografiei. Cu timpul, am experimentat mai multe genuri de fotografie, cu ajutorul mai multor aparate foto. Dintre toate, am îndrăgit fotografia de peisaj, declară Cătălin.

Între timp, şi-a perfecţionat tehnica folosind mai multe aparate, precum Sony A7, Sigma Dp1, Voigtlander 15mm Heliar, Voigtlander 35mm f/1.4 şi Sony 35mm f/2.8, Sony 55mm f/1.8, Sony 70-200mm f/4. Iar pentru a surprinde peisajele care îl impresionează, foloseşte obiective de 15mm, 35mm şi 70-200mm.

Curiozitatea l-a împins către arta fotografică şi tot ea l-a determinat să își dorească să facă parte din echipa F64. Cătălin terminase un curs de fotografie când a văzut că F64 face angajări.

cătălin scarlat
(c) Cătălin Scarlat

„Am ajuns printr-un anunţ postat online. Cineva mi-a recomandat sa depun CV-ul pentru că ştia că mă pasionează fotografia şi că terminasem un curs de fotografie, detaliază el.

De acolo, pasiunea şi munca lui au început să se întrepătrundă.

Cu timpul, Cătălin Scarlat a ajuns să îşi creioneze un stil propriu. Pentru el, fotografia nu reprezintă un act egoist. Când fotografiază, scopul lui este să pună lumea în contact cu frumosul pe care îl capturează.

În toate imaginile pe care le surprind încerc să plasez privitorul în cadru, pentru a lua contact cu starea sau mesajul transmis. În fotografia de peisaj, consider că reuşesc acest lucru cel mai bine şi este genul de fotografie preferat, adaugă el.

Pentru că este un limbaj universal care poate fi înţeles de oricine, fotografia l-a ajutat să cunoască oameni noi şi să descopere lucruri noi. Cu toate acestea, nu lasă niciodată pasiunea pentru imagine să îl sustragă de la evenimentele importante şi să uite să se bucure de moment. „Consumată cu puţină cumpătare, această pasiune îţi înfrumuseţează viaţa”, conchide acesta.

Pasiunea pentru fotografie stă la baza întregii filosofii F64. Tocmai de aceea, compania reuşeşte să ofere iubitorilor acestei arte mediul optim de exerciţiu, experiment şi creaţie. Campania „Fotografia – pasiune și meserie” promovează membrii talentați ai echipei F64, care se dedică atât in, cât şi out of the office pasiunii lor.


Produse folosite
test - array(0) { }

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top