“Misiune fotografica 0015” interviu cu Mirela Momanu

Postat de: F64 F64

“Misiune fotografică 0015” este cel mai mare concurs organizat de F64, cu ocazia sărbătoririi de 15 ani de activitate. Pe lângă multele teme, articole și materiale cu sfaturi, Serviciile Secrete F64 s-au gândit să-ți ofere ocazia de ai cunoaște pe jurații acestei campanii mai bine. Cine știe, poate așa vei înțelege mai bine criteriile după care fotografiile ți-au fost jurizate și alese sau nu, asta pe lângă sfaturile date chiar de către Mirela, (al patrulea jurat intervievat) aici și în concurs.

Bună, Mirela. În primul rând, îți mulțumim că ai acceptat să faci parte din juriul “Misiunea Fotografică 0015”. Este o onoare să te avem alături!

Mulțumesc mult pentru invitație, este o noutate pentru mine să jurizez într-o competiție atât de amplă, care acoperă multe genuri de fotografie.

Spune-ne câte ceva despre tine, pentru ca toți participanții la concurs să te cunoască mai bine 🙂

Cu fotografia am început să cochetez din 2009 și încă încerc să aflu în fiecare zi ce mă atrage și ce mă motivează să ies pe stradă să fotografiez. Răspunsul nu e niciodată același, dar conține un element comun: bucuria pe care o simt când anticipez momentul, urmată de certitudinea că acel moment a fost pe sufletul meu. Restul ține doar de speranța ca acel cadru va transmite  și privitorilor cel puțin o parte din emoția și bucuria surprinderii secvenței respective.

În prezent sunt implicată în multe acțiuni de promovare ale fotografiei și fotografilor, fiind și președintele Asociației Exposure (ONG), organizând ieșiri fotografice, expoziții, participări la festivaluri de fotografie.

misiune fotografica
(c) Mirela Momanu

Cum ai primit invitația de a te alătura acestui proiect maraton, de 15 săptămâni?

A face parte din cadrul acestui proiect maraton este o provocare dar și o mare responsabilitate. Fiecare gen fotografic are particularitățile sale, iar opiniile sunt de multe ori subiective. Compoziția, tehnica, impactul – sunt doar o parte din aspectele ce pot fi analizate. Dar dincolo de acestea, povestea, originalitatea și starea indusă privitorului – sunt aspecte care ne impresionează și ne transpun dincolo de aspectele standard ale unei imagini.

Au trecut 10 săptămâni până acum și ai jurizat cam 1100-1200 de fotografii. Care-ți sunt impresiile?

Au fost multe cadre care m-au impresionat în aceste săptămâni și m-am bucurat să văd atât de multe imagini bune, aparținând fotografilor români. Am apreciat și bucuria participării, care transpune dincolo de fotografiile din concurs, prin simpla înscriere și dorința de a împărtăși celor din jur rezultatele muncii și pasiunii autorilor.