"Misiune fotografică 0015" interviu cu Emanuel Romedea

“Misiune fotografică 0015” este cel mai mare concurs organizat de F64, cu ocazia sărbătoririi de 15 ani de activitate. Pe lângă multele teme, articole și materiale cu sfaturi, Serviciile Secrete F64 s-au gândit să-ți ofere ocazia de ai cunoaște pe jurații acestei campanii mai bine. Cine știe, poate așa vei înțelege mai bine criteriile după care fotografiile ți-au fost jurizate și alese sau nu, asta pe lângă sfaturile date chiar de către Emanuel, (al treilea jurat intervievat) aici și în concurs.

Bună, Emanuel. În primul rând, îți mulțumim că ai acceptat să faci parte din juriul “Misiunea Fotografică 0015”. Este o onoare să te avem alături

Vă mulțumesc frumos pentru această oportunitate, este o onoare și pentru mine să fac parte din juriul acestui concurs.

Spune-ne câte ceva despre tine, pentru ca toți participanții la concurs să te cunoască mai bine 🙂

Eu sunt @yesmyfriend și mă găsiți mai tot timpul pe Instagram 🙂 Îmi place să călătoresc și să instagramez locurile interesante prin care colind.

Cum ai primit invitația de a te alatura acestui proiect maraton, de 15 săptămâni?

Am fost bucuros să aflu că F64 a dorit să fac parte din acest proiect, nu am ezitat nici o clipă, este o experiență inedită pentru mine, am de gând să profit la maxim 🙂

Au trecut 9 săptămâni până acum și ai jurizat cam 1000 de fotografii. Care sunt impresiile până acum?

M-am bucurat de foarte multe instantanee frumoase până acum, le aștept cu nerăbdare și pe următoarele, am foarte multe lucruri de învățat din această experiență, cu siguranță, dupa acest concurs fotografiile mele vor fi mai reușite. Trag cu ochiul la profesioniștii care participă la acest maraton.

Ce sfaturi ai pentru cei care încă nu au avut curajul să se înscrie la concursul nostru?

Nu cred că este vorba despre curaj, probabil că numai cine nu a aflat de acest concurs nu a participat la el 🙂 Este unul dintre concursurile la care toată lumea poate participa, nu doar fotografii profesioniști.

Ce postură îți place mai mult, cea de concurent sau aceea de jurat?

Prefer postura de concurent, responsabilitatea nu este atât de mare precum în cea de jurat, când concurez mă distrez mai mult, sunt nevoit să fiu mai curios și mai creativ.

Ce echipament foto ai folosit la începuturile tale și cu ce realizezi acum fotografiile cu care îți încânți comunitatea? Mai ales ca tu folosești în special smartphone-ul.

În acest moment postările mele sunt realizate cu un iPhone 6S. La un moment dat m-am folosit și de un aparat de fotografiat, Sony compact, mai ales când aveam nevoie de zoom, acum am renuntat la el. Nu am avut până acum ocazia să folosesc echipament foto profesional.


În concluzie, ai un mesaj pentru participanții la “Misiunea Fotografică 0015”?

În primul rând le recomand să se înscrie la toate cele 15 etape săptămânale, doar așa au șansa câștigării marilor premii finale. Îi sfătuiesc să considere acest concurs o călătorie, o aventură, să iasă cât mai mult din casă la fotografiat și pe cât posibil să înscrie în concurs instantanee realizate acum, pe măsură ce temele săptămânale apar.

Vezi primele patru interviuri din concurs, cu Tiberiu Arsene și Sebastian Vasiu.

Află mai multe despre Emanuel Romedea.

[products ids=125020953]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.