Review Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM

Un fotograf poate depăși 1000 de cuvinte printr-o singură fotografie bine executată și încadrată. Și să ofere și provoace emoții. Asta încerc să fac și eu mereu, indiferent de echipamentul foto pe care îl am la dispoziție.
Datorită amabilității celor de la F64, obiectivul Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM m-a însoțit în Varșovia, capitala Poloniei, la finala de World of Tanks.

Conținut pachet, construcție si specificații tehnice
Nu sunt prea multe de spus despre conținutul pachetului, deoarece acesta conține evident obiectivul, un parasolar și nelipsitul capac. Pentru specificații tehnice vă invit să aruncați un ochi aici.
Corpul obiectivului fiind realizat dintr-un plastic destul de solid și calitativ, îi asigură obiectivului o rezistență sporita la intemperii. Un alt aspect de apreciat este capătul monturii ce se atașează aparatului, realizat și el din metal.
Experiență personală
Am folost obiectivul împreună cu un Canon 600D. Primul detaliu pe care m-am bucurat să îl descopăr a fost rapiditatea focalizării. Plăcut a fost și faptul că motorul de focalizare Hiper-Sonic-Motor (HSM) este unul silențios, iar situațiile ce necesită back sau front focus aproape că lipsesc, excepție făcând momentele în care te afli într-o încăpere mai puțin luminată, cum a fost cazul în timpul acestui eveniment.
Sistemul de stabilizare al obiectivului are trei trepte, aspect ce mi-a permis să mă deplasez constant și rapid în cadrul acestui eveniment. Însă nu am putut să nu observ faptul că i-a luat câteva momente să se “activeze” atunci când duceam la jumătatea cursei declanșatorul, o mică întârziere până când imaginea devenea clară în vizor. Cu toate acestea, nu mi se pare un dezavantaj prea mare.

Sigma 17-70mm se descurcă destul de bine și la capitolul macro, dar până la un anumit punct. De asemenea, când vine vorba buchet sau “bokeh” (zonele neclare din afara focusului) este destul de plăcut.
Nici pe modul video nu se descurcă rău deloc. Pentru a vă face o idee mai bună, mai jos găsiți filmarea de la finala World of Tanks.


Specificațiile tehnice, concluziile mele și articolul complet, le găsiți aici.
Un articol de: Pompiliu-Ion Popescu
[products ids=1051919,1051921,125003290]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.