Review Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM

Un fotograf poate depăși 1000 de cuvinte printr-o singură fotografie bine executată și încadrată. Și să ofere și provoace emoții. Asta încerc să fac și eu mereu, indiferent de echipamentul foto pe care îl am la dispoziție.
Datorită amabilității celor de la F64, obiectivul Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM m-a însoțit în Varșovia, capitala Poloniei, la finala de World of Tanks.


Conținut pachet, construcție si specificații tehnice
Nu sunt prea multe de spus despre conținutul pachetului, deoarece acesta conține evident obiectivul, un parasolar și nelipsitul capac. Pentru specificații tehnice vă invit să aruncați un ochi aici.
Corpul obiectivului fiind realizat dintr-un plastic destul de solid și calitativ, îi asigură obiectivului o rezistență sporita la intemperii. Un alt aspect de apreciat este capătul monturii ce se atașează aparatului, realizat și el din metal.
Experiență personală
Am folost obiectivul împreună cu un Canon 600D. Primul detaliu pe care m-am bucurat să îl descopăr a fost rapiditatea focalizării. Plăcut a fost și faptul că motorul de focalizare Hiper-Sonic-Motor (HSM) este unul silențios, iar situațiile ce necesită back sau front focus aproape că lipsesc, excepție făcând momentele în care te afli într-o încăpere mai puțin luminată, cum a fost cazul în timpul acestui eveniment.
Sistemul de stabilizare al obiectivului are trei trepte, aspect ce mi-a permis să mă deplasez constant și rapid în cadrul acestui eveniment. Însă nu am putut să nu observ faptul că i-a luat câteva momente să se “activeze” atunci când duceam la jumătatea cursei declanșatorul, o mică întârziere până când imaginea devenea clară în vizor. Cu toate acestea, nu mi se pare un dezavantaj prea mare.

Sigma 17-70mm se descurcă destul de bine și la capitolul macro, dar până la un anumit punct. De asemenea, când vine vorba buchet sau “bokeh” (zonele neclare din afara focusului) este destul de plăcut.
Nici pe modul video nu se descurcă rău deloc. Pentru a vă face o idee mai bună, mai jos găsiți filmarea de la finala World of Tanks.

Specificațiile tehnice, concluziile mele și articolul complet, le găsiți aici.
Un articol de: Pompiliu-Ion Popescu
[products ids=1051919,1051921,125003290]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *