Ședință foto outdoor, cu Zia Vey și Sigma 50mm ART

Dacă ar fi să aleg între realizarea unei şedinţe foto în studio sau outdoor, cu siguranţă alegerea mea va fi în favoarea outdoor-ului. Bineînţeles, şi studioul foto are rolul său important pentru anumite tipuri de shooting-uri,  însă pentru  şedinţele foto de tip editorial prefer folosirea unei locaţii outdoor. O destinaţie bine aleasă pentru shooting poate spune o adevărată poveste şi te poate ajuta să contruieşti un editorial spectaculos.
Cu acest gând în minte am pornit spre mare, mai exact spre Vama Veche, unde am organizat un shooting cu Silviu Paşca. Pentru mine este important ca înainte de începerea shooting-ului să am în minte deja alese câteva unghiuri/cadre din locaţia respectivă. Astfel, timpul pe care l-aş fi petrecut pe durata shooting-ului să caut zone sau unghiuri de fotografiat, îmi poate aduce în schimb mai multe cadre, o reducere semnificativă a oboselii şi acel sentiment plăcut că totul merge “ca pe roate”.

Cu o zi înainte de shooting am făcut acest “scouting” în Vama Veche şi în împrejurimi. Pentru că am ales să fac shooting-ul în timpul săptămânii, zonele pe care le-am folosit în final au fost relativ pustii. Hainele şi accesoriile folosite fac parte din garderoba personală a lui Silviu Paşca. După ce am reuşit să acopăr toate zonele pe care le-am dorit din Vama Veche, am dat o fugă şi până la Limanu, unde se află un port cochet cu multe ambarcaţiuni. Aveam în minte un cadru în care se afla şi un ponton, iar acest mic port beneficia şi de un astfel de ponton din lemn.
Pentru această şedinţă foto am ales să folosesc două lumini portabile: lumina principală – Cononmk I6T EX  600W cu un softbox deep de 90cm, iar ca lumină de umplere – Cononmk K4T 400W cu o umbrelă softbox Dynaphos Fibro de 105cm. Cu toate că am folosit aceleaşi lumini şi modificatoare, am obţinut look-uri diferite prin poziţionarea diferită a luminilor şi prin schimbarea raportului de putere dintre lumina principală şi cea de umplere. Obiectivul meu preferat, Sigma 50mm ART, și-a făcut treaba perfect, ca întotdeauna.
Sigma 50mm art sigma 50mm sigma 50mm sigma 50mm
Echipament utilizat:

Bliţ portabil Cononmk I6T EX 600W
Bliţ portabil Cononmk K4T 400W
Octobox deep Cononmk 90 cm
Umbrelă softbox 105 cm Dynaphos Fibro
Smailo Action cam
Canon PowerShot G7 X
Manfrotto Nanopole
Giottos LC325
Nikon D800 E
Sigma Art 50 mm
Specificații Sigma ART 50mm f/1.4, bile albe și bile negre:

  • Distanța focală: 50mm
  • Diafragmă f/1.4-16
  • Formula optică: 13 elemente / 8 grupe
  • Include elemente SLD și Asferice
  • Distanța minimă de focus: 0,4m
  • Factor de mărire: 0,18x
  • Inel port-filtru 77mm

Bile albe:

  •  Optică excelentă, imaginile sunt sharp începand de la f/1.4, chiar și în extremitățile cadrelor
  •  Focalizare  este rapidă și precisă
  • Construcție solidă,  finisaje de calitate
  • Raport calitate-preț excelent

Bile negre

  •  Obiectivul nu este etanș
  •  La F/1.4 vignetarea este adesea evidentă
  • Este un obiectiv destul de greu

La final, iată și clipul video de making of:


Credite:
Foto – Zia Vey / Video – Zia Vey & Raluca Enache.
Mulțumiri speciale lui Silviu Paşca.
[products ids=125010092,125010091]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.