Festivalul International de Teatru Sibiu 2016 cu Sigma 105mm Macro

Postat de: F64 F64

Cand arta intalneste tehnologia sau cum sa fotografiezi Festivalul International de Teatru Sibiu 2016 cu un obiectiv macro

Editia cu numarul 23 a Festivalului International de Teatru de la Sibiu si-a deschis portile anul acesta intre 10 si 19 iunie spre bucuria celor mici, al celor mari, dar si al turistilor. Spectacole de teatru, dansuri, acrobatii, jocuri de culori si de lumini, focuri de artificii si multe alte numere interesante.

Ca fotograf, fie amator sau profesionist ai tendinte sa abordezi un asemenea spectacol stradal din 2 perspective, fie folosesc un obiectiv super-zoom (spre exemplu Tamron 18-270mm pentru a suprinde o plaja larga de distante focale si diferite perspective, fie o combinatie 24-70mm cu 70-200mm pentru a surprinde si cadre largi, dar si a obtine portrete cu un fundal estompat.

Dar ce te faci cand ai in geanta doar un obiectiv fix cu functie macro, cum este Sigma 105mm Macro? Cum il folosesti in avantajul tau ? Cum te descurci la un festival cu spectacole stradale unde lumina se schimba foarte rapid pe distante scurte si cum o poti folosi in avantajul tau?

Incepand cu partea de constructie as dori sa subliniez grija celor de la Sigma pentru optica lor prin faptul ca fiecare sau aproape fiecare obiectiv vine intr-un toc (pouch) din material textil avand un burete in interior.

Un obicei pe care Canon sau Nikon il practica doar cu obiectivele mai scumpe. De asemeni, obiectivul vine in pachet si cu 2 parasolare (unul pentru senzor Full-Frame, iar altul pentru APS-C), un aspect pe care cei de la Canon il neglijeaza la obiectivele non-L.

Obiectivul este foarte bine construit, cu finisaje premium si cu un plastic de calitate. Intr-un cuvant, cei de la Sigma l-au construit sa reziste. Un pachet care un raport calitate-pret excelent daca e sa il comparam cu principalii competitori (Tamron 90mm f2.8 / Canon 100mm f2.8 USM / Canon 100mm f2.8 L IS USM).

Este un obiectiv care poate fi utilizat atat pe camere Full-Frame, dar si pe cele cu senzor APS-C (echivalentul a 160mm pe senzorul crop de la Canon).

Sistemul de focalizare HSM (Hypersonic Motor) cu inel se comporta foarte bine, este precis, rapid si constant.

Dispune de 2 moduri de stabilizare OS 1/ OS 2. Cei de la Sigma spun ca aceste doua moduri ofera posibilitatea fotografierii cu pana la patru trepte de expunere, fara a utiliza un trepied, comparativ cu cele fara stabilizare.

Nu sunt in masura sa va explic in termeni tehnici in ce se pot traduce aceste 2 moduri de stabilizare, dar ce va pot spune este ca am reusit sa fotografiez din mana cu acest obiectiv la timpi de expunere de 1/30 cu rezultate perfect utilizabile. De asemeni se comporta admirabil si la valori ISO ridicate.

De asemeni, poate fi utilizat cu succes si in fotografia de produs sau de nunta unde capacitatile sale macro, dar si luminozitate mare, il fac foarte util in reproducerea de detalii sau chiar in fotografierea obiectelor la scara reala (inele, marturii, papion etc.).

De asemeni datorita capacitatii de a estompa fundalul (bokeh-ului foarte placut), il recomand in fotografia de portret si de beauty.

Un material si fotografii de: Silviu Vasilescu.


Produse folositetest - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top