Sigma 150-600mm F/5-6.3 DG OS HSM C in teste

Postat de: F64 F64

Cu fiecare teleobiectiv folosit, imi creste dorinta de a fotografia subiecte care se afla la mare distanta.

Da, este foarte placut sa fii aproape de subiect si sa ai timp sa te orientezi in functie de cadru, dar mi se pare la fel de interesant sa te afli la o distanta considerabila si sa incerci sa obtii o fotografie reusita.

Din acest motiv m-a incantat foarte tare sa folosesc obiectivul Sigma 150-600mm, dar adaugand si faptul ca body-ul folosit a fost un Canon 7D (senzor Crop), plaja focala reala la care am realizat fotografiile a fost de 240-960mm.

Am profitat de acest fapt si am exploatat la maximum cei 600mm ai obiectivului pentru a poza luna, atat din mana, cat si de pe trepied. In ambele situatii rezultatele sunt spectaculoase.

Cadrul de mai jos este realizat de pe trepied, dintr-un sat din Delta Dunarii, in jurul orei 19:30.

Luna prin teleobiectiv

Chiar daca modelul folosit de mine a fost cel “Contemporary”, si nu cel “Sport”, am folosit serviciile obiectivului si pentru a poza alergatorii de elita de la Semimaratonul Bucuresti, atat din masina, cat si la linia de finish. Rezultatele sunt multumitoare, luand in calcul viteza cu care se deplasau alergatorii, dar si viteza cu care se misca masina in care ma aflam.