Cu Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM APO prin Bucuresti

Pentru un intreg weekend, am folosit Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM APO si desi initial voiam sa fac comparatii intre el si echivalentul lui din gama “L” a celor de la Canon, m-am razgandit si l-am tratat ca si cum nu il folosisem pe cel din urma.
L-am testat in diferite medii si situatii, doar din mana, si a trecut cu brio testul mainilor mele usor tremurande. Eveniment sportiv (alergare), teatru de improvizatie sau parc, s-a comportat excelent si m-a facut sa il iau in calcul pentru o achizitie viitoare.
Atat stabilizatorul de imagine cat si autofocusul m-au ajutat in toate situatiile in care l-am folosit, dar parca cel mai mult am simtit ca mi-au fost utile in timp ce pozam alergatorii, atat eu cat si ei fiind in miscare.
Autofocusul a fost la fel de util si rapid si in interior in lumina mai slaba oferita de scena unui teatru-pub, dar nu pot spune ca a fost o alegere potrivita din partea mea, spatiul neoferindu-mi posibilitatea sa valorific la maximum obiecitvul, din toate unghiurile incaperii.
fotografia de teatru
Pentru situatia din parc, unde soarele a fost mai mult decat arzator, am vrut sa valorific obiectivul cu diafragma deschisa la maximum. Bineinteles ca cel mai la indemana mi-au fost portretele, iar rezultatul m-a incantat.
Asa cum spuneam mai sus, desi l-am folosit doar din mana, el fiind relativ greu (1.4 kg), materialul din care este creat ofera o priza buna, deci nu mi-a pus mari probleme in niciuna dintre situatii.
color run Sigma 70-200mm
Din punctul meu de vedere, ca fotograf incepator, teleobiectivul de la Sigma este o alegere potrivita avand in vedere bugetul, facand comparatia strict cu echivalentul lui produs de Canon. Diferenta de pret este una notabila, iar obiectivul ofera aproape la fel de mult avantaje, ceea ce il face o alegere perfecta atunci cand iti doresti sa folosesti un obiectiv premium, dar nu ai un buget foarte generos.
Un articol si fotografii de Sorin Chineata.
[products ids=49509544,49509545]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *