Google Chromecast, un gadget cool!

De obicei urmaresc filmele sau serialele prin conectarea laptopului prin cablu HDMI direct la televizor. Cand doresc sa lucrez te miri ce pe laptop, o fac la birou, care este la o distanta relativ mare de televizor. In timp ce lucrez, ma ghidez dupa sintagma “pauzele lungi si dese…” iar in pauze prefer sa vad pe televizor cate un stand-up, preferabil Aziz Ansari. Aici apare problema: trebuie sa mut iarasi laptopul langa televizor si, intr-un final, acest “du-te vino” ma face sa imi aman munca pentru o perioada nedefinita. Asa ca am gasit doua solutii care imi pot rezolva aceasta problema:
#1 Renunt la pauze si la a-l mai urmari pe Azis   sau
#2 Imi cumpar un Chromecast 2015.
Am ales, bineinteles, varianta a II-a !
Ce este un Chromecast? Cea mai usoara si ieftina metoda de a-ti transforma televizorul cu port HDMI intr-un Smart TV. Acest mic device ne permite sa facem streaming direct de pe telefon sau tableta pe televizor. Are foarte multe functii si posibilitatea de adaugare a unor functii noi pe masura ce apar aplicatii speciale pentru el.
Este foarte interesant cum functioneaza: Prin intermediul unei aplicatii pe telefon sau calculator, practic predati continutul de pe internet Chromecast-ului. Folosind informatia primita legata de ce vrei sa urmaresti, Chromecast-ul, conectat la wi-fi-ul tau,  gaseste materialul pe internet si il trimite direct de la sursa. Astfel, tableta si telefonul tau nu sunt ocupate cu task-uri de streaming iar bateria nu se consuma. Acestea devin practic nimic mai mult decat o telecomanda pentru Chromecast-ul tau.
Exista insa o exceptie de la aceasta regula: atunci  cand conectam calculatorul prin browser-ul Chrome, unde se face practic un “mirroring”, caz in care Chromecast-ul depinde in totalitate de calculator.

Sisteme de operare: Android, IOS, iar pentru computer Mac si Windows. In specificatiile celor de la Google nu am gasit nimic legat de Windows Mobile si sistemul celor de la BlackBerry, asa ca daca aveti informatii cum ca ar functiona, share it with us!
Chromecast este pe piata din 2013 iar in 2015 a aparut a doua versiune care poarta doua nume foarte intuitive: Chromecast 2 sau 2015. O sa vorbim despre diferentele dintre ele imediat ce va spun cea mai mare asemanare, care este surprinzatoare avand in vedere ca e vorba de un upgrade aici: pretul, aproximativ 250 ron.
Diferentele:
1. Designul – Versiunea a doua nu mai seamana cu un stick, este rotunda si are mai multe variante de culori – pentru ca e cool! Flexibilitatea pe care ne-o da cablul HDMI ne permite sa “ascundem” device-ul si sa nu blocheze celelalte intrari HDMI ale televizorului.
2. Conectivitatea – este imbunatatita de 2 pana la 4x mai rapid decat versiunea veche adaptandu-se la noile retele Wi-Fi. Procesorul este de asemenea mai bun pentru a sustine viteze mari.
3. Aplicatii imbunatatite cu functia “Fast Play” ce ne permite incarcarea urmatorului serial pe care vrem sa il vedem in timp ce ne uitam la un episod facand totul mult mai rapid.
In 2015 a fost unul dintre cele mai vandute gadgeturi din Statele Unite – si nu doar pentru ca este cool!
[products ids=125022205,125022767,125023848,125023847]

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

 • I marvel how plenty time you spend in the back of all this amazing things….

 • Am un tv Philips Smarttv. Vreau , ca prin magazin play sa downlodez aplicatia Kodi, si adata instalata , sa pot viziona filme , pe tv-ul meu.
  Asta ar presupune ca ca sistemul de operare at tv-ului, s-ar transforma in…ANDROID
  Se poate cu asa ceva?

  • Buna dimineata,
   Exista 3 mari marci de sisteme de operare, Windows, Android si OS X (Apple), (excludem Linux) atata timp cat nu este specificat exact daca produsul este Apple sau ca functioneaza pe sistem de operare Windows, inseamna ca produsul functioneaza pe sistemul Android sau este compatibil cu el. De asemenea, nu se poate ca un sistem de operare sa se schimbe doar prin download-ul unei aplicatii, este nevoie de o procedura mult mai complicata si cred ca respectivul televizor nici nu are cum sa functioneze cu un alt sistem.
   Daca mai aveti alte intrebari, va stau la dispozitie.
   O zi buna!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *