CES 2015 – urmărește noutățile la F64!

Las Vegas-ul continuă să găzduiască până pe 9 ianuarie ediţia din acest an a târgului Consumer Electronics Show (CES), cel mai așteptat eveniment la început de 2015 pentru pasionaţii de tehnologie. Târgul reunește cei mai mari producători din domeniu, peste 3.000 de expozanţi prezentându-și cele mai noi realizări tehnologice pentru cei peste 160.000 de vizitatori estimați.
Aparatură foto-video nouă, laptopuri și telefoane, drone, vestimentaţie inteligentă sau chiar obiecte conectate la pielea umană sunt doar câteva dintre noutăţile în materie de tehnologie anunţate pentru CES 2015, accentul fiind pus în special pe aducerea viitorului în casele utilizatorilor și pe crearea de experiențe care să le îmbunătățească modul de viaţă.
2015 se anunță anul în care televizoarele 4K (Ultra HD) cuceresc topul în preferinţelor utilizatorilor.
Sony revoluționează experiența de home entertainment prin lansarea noii game BRAVIA™ 2015. Noua serie cuprinde 12 modele 4K Ultra HD TV și înglobează cele mai bune tehnologii, de la imaginea 4K senzațională, la interfața intuitivă smart și platforma Sony Android TV™, totul într-un corp ultra subțire și cu sunet de înaltă rezoluție la cea mai bună calitate.
Noile modele smart TV se bazează pe platforma Android TV dezvoltată de Google, permiţându-le utilizatorilor să navigheze pe internet şi să controleze televizorul folosind comenzi vocale. Citește toate detaliile aici.


La CES 2015, Sony a prezentat și o gamă largă de camere video portabile din gamele Action Cam și HandyCam, dotate cu funcția de înregistrare video în format 4K.(anumite modele)
De exemplu, modelul FDR-X1000VR permite înregistra în regim 4K, cu până la 30 de imagini pe secundă la un flux de date de 100/60Mbps iar modelul FDR-AXP33 este prima cameră video 4K cu stabilizare Balanced Optical SteadyShot™!

https://www.youtube.com/watch?v=QhDlBJ6veTI
Tot Sony a anunțat noul Smartwatch 3 motorizat de platforma Android Wear, disponibil şi într-o versiune mai elegantă, fabricată din oţel inoxidabil. Sony a preferat să actualizeze doar carcasa modelului Smartwatch 3 şi a păstrat inclusiv sistemul care permite extragerea carcasei efective şi montarea ei pe o altă brăţară. Atât această versiune cât și originalul oferă un ecran de 1,6” cu rezoluţie de 320 x 320 pixeli, un procesor Cortex-A7 1,2GHz, GPS şi giroscop.
ces 2015
Canon a prezentat şapte noi modele din gamele de aparate foto PowerShot şi IXUS. Create pentru a oferi soluţiile perfecte, indiferent de locul sau momentul în care faceţi fotografii, noile produse sunt ideale pentru orice situaţie: fie că faceţi fotografii de aproape sau de la distanţă cu ajutorul celor trei noi aparate PoweShot cu superzoom, fie că petreceţi o seară în oraș şi faceţi fotografii cu unul dintre cele trei aparate foto compacte IXUS sau doriţi să fiţi creativi cu ajutorul noului aparat foto PowerShot N2.
Seria de camere de filmat LEGRIA HF R6 are și ea trei noi membri, şi anume LEGRIA HF R68, LEGRIA HF R66 şi LEGRIA HF R606, perfecte pentru surprinderea momentelor speciale în familie la calitate Full HD și pentru filme creative de care vă veţi bucura mereu.

Canon a surprins plăcut și cu lansarea staţiei de conectare CS100, un dispozitiv unic pentru stocarea fotografiilor, care vă permite să salvaţi, să vizualizaţi şi să partajaţi rapid fotografii şi filme, toate dintr-un singur loc accesibil.
Puteţi transfera fără efort imagini cu momentele preferate – din aparate foto şi dispozitive inteligente.
Comportându-se ca un hub central pentru conţinut de 1TB, cu staţia de conectare Canon CS100 nu vă veţi mai gândi pe ce card de memorie sau dispozitiv sunt stocate imaginile. Toate fotografiile şi filmele dumneavoastră pot fi acum importate cu uşurinţă din aparatele foto şi camerele de filmat Canon cu funcţie NFC printr-o simplă atingere.
De asemenea, materialele preferate pot fi transferate pe staţia de conectare CS100 de pe o gamă largă de dispozitive.  Momentele surprinse de alte aparate foto pot fi importate prin intermediul unei conexiuni USB cu fir sau direct de pe un card de memorie. Momentele spontane surprinse pe telefoane inteligente sau tablete pot fi transmise folosind Wi-Fi, printr-un browser web, acum fiind mai uşor ca niciodată să vă centralizaţi toate imaginile sau clipurile video. mai multe detalii aici.
Canon CS100
Nikon nu s-a lăsat nici el mai prejos, anunțând un nou DSLR, Nikon D5500 -primul aparat foto în format DX cu ecran tactil și unghi variabil, dar și două noi obiective: NIKKOR AF-S DX 55–200mm f/4–5.6G ED VR II și NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR. Fiind proiectat special fără filtru optic low-pass (OLPF), senzorul de imagine al noului Nikon D5500 utilizează la maximum rezoluția de 24,2 megapixeli pentru a reda imagini cu detalii fine și tonuri bogate. Intervalul ISO de 100–25600 împreună cu procesorul EXPEED 4 vă oferă libertatea de a realiza fotografii și filme full-HD de până la 50/60p, chiar și când lumina este insuficientă, astfel încât nu veți mai avea restricții de timp sau de loc. Citește întregul comunicat oficial pe blogul F64.
Prețurile estimate sunt de 4198 lei pentru Nikon D5500 cu obiectivul de kit 18-55 VR II, 1599 lei pentru Nikon 55-200 VR II și 9498 lei pentru Nikon 300mm f/4.

Majoritatea produselor vor fi disponibile în magazinele din Europa și desigur și la F64 începând cu februarie și martie anul curent.
Rămâneți alături de noi pentru a afla și alte noutăți de la CES 2015, dar și detalii suplimentare despre produsele prezentate.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Culoarea calitatii, negru tine la murdarie si nu se vede praful.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.