Nikon lansează un nou DSLR: Nikon D5500

Nikon a anunțat astăzi lansarea lui Nikon D5500, primul aparat foto în format DX cu ecran tactil și unghi variabil, și a două obiective: NIKKOR AF-S DX 55–200mm f/4–5.6G ED VR II și NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR.
Fiind proiectat special fără filtru optic low-pass (OLPF), senzorul de imagine al noului Nikon D5500 utilizează la maximum rezoluția de 24,2 megapixeli pentru a reda imagini cu detalii fine și tonuri bogate. Intervalul ISO de 100–25600 împreună cu procesorul EXPEED 4 vă oferă libertatea de a realiza fotografii și filme full-HD de până la 50/60p, chiar și când lumina este insuficientă, astfel încât nu veți mai avea restricții de timp sau de loc.NIKKOR AF-S 300mm f/4E PF ED VR
este cel mai ușor teleobiectiv din lume cu distanță focală de 300mm și diafragma f/4. Această performanță a fost posibilă prin folosirea în formula optică a unui element PF (Phase Fresnel), o premieră pentru obiectivele NIKKOR.
teleobiectiv
Cântărind doar 300 g, obiectivul NIKKOR AF-S DX 55–200mm f/4–5.6G ED VR II are doar 83 mm când este retras – o dimensiune foarte mică pentru un obiectiv cu zoom de telefotografie.
Nikon
Cu ocazia lansării noului aparat foto, Nikon are plăcerea să anunțe și lansarea concursului foto Best Of, organizat de Nikonisti! Înscrieți în galeria concursului o fotografie pe care o considerați cea mai reușită, indiferent de tema abordată. Premiul cel mare va fi chiar noul Nikon D5500. Următoarele 3 premii vor consta într-un print foto pe format A2 a imaginii câștigătoare. Concursul se va desfășura în perioada 6 – 31 ianuarie 2015.
[products ids=125016767]

Alți fotografi au mai citit și:

3 Comments

  • pai oare unde este nikon d5400 daca de la df5300 a sarit la d5500 sau nu mai stiu eu ultimul entry-lever

  • Si pretul estimativ al pachetului Nikon D5500 + cele 2 obiective ?

    • Preturile estimate sunt: Nikon D5500 kit 18-55 VR II-4198 lei, Nikon 55-200 VR II-1599 lei si Nikon 300mm f/4- 9498 lei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.