Fotografia de stradă – interviu cu Vlad Eftenie

Vă aşteptăm sâmbătă, 5 iulie,  la Atelierul Urban&Street pentru a merge şi fotografia alături de Vlad Eftenie, oraşul fotogenic, Bucureşti.
Dar până atunci, v-am pregătit cea de-a patra expunere fotografică: un interviu video cu Vlad Eftenie şi câteva cuvinte despre el.
Caut adesea momente în care să evadez, să mă pierd în cuvintele şi gândurile oamenilor frumoşi din jurul meu. Vlad Eftenie este unul dintre aceşti oameni, un magician al emoţiilor captate şi transmise într-un amestec de linii simple şi profunde, usoare si complicate, pe o stradă din inima oraşului sau prin fotografie. Orice moment petrecut alături de Vlad se transformă într-o simfonie a vorbelor despre sine, oraş, arhitectură şi fotografie.
Aşa s-a întamplat şi în ziua în care am filmat cel de -al 4-lea episod al expunerilor fotografice, alături de Vlad Eftenie, undeva în nordul oraşului, pe terasa unei clădiri ce oferea o panoramă încântătoare, desenată în contururi fine de razele soarelui de început de iunie.
Povestea fotografica a lui Vlad a început… din întâmplare, fără conştientizarea că urmeaza un drum al descoperii, al creativităţii, al interpretării, al apropierii de oraş şi de locuitorii săi prin fotografie. Începuturile nu l-au apropiat foarte tare de aparatul de foto, nu reuşea să lege o relaţie de prietenie cu acesta. Ne povesteşte amuzat că a folosit odata un exponometru pe post de busolă. Este un pic ciudat sa-l auzi pe Vlad povestind despre acele timpuri: „eram un pic pe dinafara..”
Vlad EFtenie
Viziunea complexă asupra oraşului a apărut după terminarea Facultatii de Arhitectură. Jocul cu aparatul de fotografiat a deschis calea către inventivitate, apropierea de semeni, calea descoperirii de sine. Fotografia pe film a fost cea care l-a apropiat pe Vlad de fotografia de strada, de oameni. A evoluat astfel de la facerea fotografiei la înţelegerea şi explicarea acesteia.
Fiecare cadru are o poveste, un fir narativ explicat prin contraste, curiozitate, lumină, siluete, amintiri, sentimente. Vlad ne vorbeste despre câteva dintre cele mai emblematice fotografii ale sale, despre neprevăzutul şi haosul oraşului, misterele sale pe care le descoperi şi pe care ţi le apropii prin fotografie.
Vlad EFtenie
Procesul evaluării fotografiei este un subiect despre care l-am rugat pe Vlad sa ne vorbească intrucât susţine un astfel de workshop experimental. Aflăm astfel că proba unei imagini bune o oferă timpul iar critica oferită trebuie sa fie întotdeaună constructivă iar fotograful separat de opera sa.
Momentul de graţie, alb negru, Gala premiilor Sony, proiecte dragi, participarea în cadrul expoziţiilor, ce conţine trusa lui Vlad, locuri preferate de fotografiat în Bucureşti, surse de inspiraţie sunt tot atâtea motive pentru a urmări acest film până la capăt.

Expuneri fotografice – Fotografia de stradă cu Vlad Eftenie:


Nu uitaţi de workshopul cu Vlad Eftenie de pe 5 iulie!
[products ids=125013270]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.