Antrenamente vizuale

Antrenamente vizuale la Pescariu Sports&Spa

Ziua de ieri a trecut nesperat de repede. Poate si pentru ca asteptam cu nerabdare sa onoram invitatia prietenilor de la Pescariu Sports&Spa, de a sustine un curs de fotografie. L-am numit Antrenamente vizuale, inspirati fiind de aerul fresh si sportiv al locului.

 George Nicolae, prof cu state vechi in F64, le-a vorbit invitatilor despre reguli de compozitie, cadrul in cadru, linii directoare, efectul Kuleshov, manipulare in fotojurnalism. Aceasta a fost partea de incalzire fara de care niciun tip de antrenament nu ar functiona.

 A urmat partea savuroasa si mult asteptata: aceea a prezentarii de fotografi si portofolii celebre.

S-au derulat pe rand imagini semnate de Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, Martin Parr, Steve McCurry, Ufó Zoltán. Un adevarat “stretching vizual” dupa un antrenament complet.

Am vazut o parte din Romania anilor ’80 redata de Bresson, cadre de razboi emotionante trase pe film de Robert Capa, umor pur englezesc si entuziasm turistic marca Martin Parr, povestea fetei afgane surprinsa la adolescenta si dupa alti 20 de ani, realizata de fotograful National Geographic, Steve McCurry dar si proiectul inedit al lui Ufó Zoltán, fotografia celei mai frumoase fete din sat.

 La final ne-am delectat cu o serie de curiozitati din partea invitatilor, George fiind nevoit sa povesteasca din aventurile sale fotografice… din tinerete.

 Le multumim prietenilor de la Pescariu Sports&Spa pentru invitatie. Speram sa revenim curand in aceasta atmosfera… well fit. 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.