Olympus XZ-10, o noua camera compacta STYLUS

Ultra portabilă, uşor de utilizat şi foarte luminoasă, noua cameră foto XZ-10, anunţată pe 30 ianuarie, consolidează poziţia de top a categoriei STYLUS.
Modelul XZ-10 se adresează persoanelor pasionate de fotografie care sunt în căutarea unui aparat compact de top care livrează imagini deosebite în orice condiţii, inclusiv atunci când spaţiul ne provoacă printr-o lumină dificilă.
XZ-10 oferă o combinație ideală între ingeniozitate optică, proiectarea în dimensiuni de buzunar și ușurinţa de utilizare necesară pentru a fotografia și împărtăși activităţi importante zilnice care se petrec într-un ritm dinamic. Standardele XZ garantează greutatea redusă si design-ul compact. Aparatul este extrem de bine echipat și deţine multe dintre caracteristicile care au transformat un alt model al seriei, camera XZ-2, într-unul remarcabil.
XZ-2
Obiectivul este super-luminos 1:1.8. I se alătură senzorul CMOS de 12 megapixeli de înaltă sensibilitate, procesorul de imagine True Pic VI, același procesor de imagine performant folosit la modelul OM-D, modelul Olympus de top, ISO până la 6400.
Obiectivul oferă o acoperire cu unghi larg de 26mm*, un zoom optic de 5x și valoare excelentă a diafragmei (1:2.7) chiar şi la zoom maxim.
XZ-10 are o serie de caracteristici inteligente printre care amintim: înregistrarea HD de mare viteză, cu 120 cps sau Photo story care permite realizarea unui set de fotografii cu filtre artistice care sunt gata de partajare fără a fi nevoie de prelucrare suplimentară ulterioară.
XZ-10 va fi disponibilă de la sfârșitul lunii martie 2013 în culorile negru, maro sau alb.
XZ-10_case
Nota 10
Pentru persoanele care doresc să fie însoţite mereu de un aparat de fotografiat, STYLUS XZ-10 este varianta perfectă de cameră foto  compactă. Are un volum redus, însă oferă toate avantajele unui obiectiv i.ZUIKO DIGITAL 1:1.8-2.7 panoramic, cu o difragmă luminoasă, cu zoom maxim de 5x. Alături de ISO 6400, tehnologia iHS de procesare a imaginii şi senzorul CMOS, acest obiectiv oferă un mare potenţial creativ prin extinderea tipurilor de cadre pe care le puteţi surprinde. De la macro de la 1cm până la peisaje largi şi portrete expresive, până la scene cu lumină de mai multe tipuri, această cameră foto ajută la punerea în practică a ideilor. Fundalul poate fi defocalizat pentru a genera un aspect deosebit bokeh. Sau pot fi trase imagini clare în lumină dificilă fără un trepied – prin selectarea unui timp de expunere scurt și a modului Handheld Starlight cu bliţ. Chiar și la valori mari ISO, tehnologiile iHS livrează zgomot redus și culori radiante cu detalii clare și gradare bogată, atât in părţile întunecate, cât şi în cele luminoase ale cadrelor.
XZ-10_white back
1 inel de control, 4 moduri manuale
Spre deosebire de cele mai multe camere compacte, XZ-10 permite stabilirea setărilor la un nivel profesional. Are un inel de control personalizabil pentru ajustarea manuală a parametrilor-cheie (cum sunt diafragma sau timpul de expunere), fără a lua ochii de pe subiect. Există şi posibilitatea de a atribui ISO sau alte funcţii butonului Fn situat pe spatele camerei .
3 inci, 1 comandă tactilă
Pe lângă setările manuale amintite deja, XZ-10 vine cu o serie de caracteristici practice care o transformă într-una dintre cele mai intuitive camere de top. Atunci când utilizatorii doresc să folosească funcţiile prietenoase, pot începe cu display-ul LCD tactil de 3-inci cu răspuns rapid. Cu o simplă apăsare, camera se poate concentra pe subiecți în mișcare rapidă și declanșa. Alternativ, se poate trece pur și simplu la Ghidul Live sau i-Auto. Transferul fotografiilor și filmelor Full HD 1080p este la fel de intuitiv. XZ-10 este compatibilă cu cardul FlashAir™ astfel încât să poată fi conectată la un cont Cloud sau la rețele de socializare cu ajutorul unei interfațe smartphone și un unui card FlashAir™ opțional.
XZ-10_black (2)
A 2-a culoare pentru modelul XZ-2
Din luna februarie 2013, modelul STYLUS XZ-2 va fi disponibil pentru prima dată şi pe culoarea albă. Profesioniști și fotografi ambițioşi deopotrivă  apreciază XZ-2 pentru calitatea excepțională a imaginii. Senzorul CMOS 1/1.7 ” cu retroiluminare este un factor cheie. Camera este apreciată pentru posibilităţile de control manual si accesoriile personalizate care amintesc de o cameră sistem. Display-ul este înclinabil pentru a ajuta la fotografierea din unghiuri de jos sau de deasupra înălțimii capului şi beneficiază de un inel de control hibrid digital / analogic personalizabil. Precum un aparat de fotografiat sistem, XZ-2 este compatibil cu o gamă largă de accesorii dedicate. Printre acestea amintim: un bliţ extern, vizor electronic, husă pentru body și o carcasă subacvatică dedicată.
Caracteristici XZ-10
Calitate a imaginii:

  • Obiectivul super-luminos  1:1.8-2.7. Zoom 5x;
  • Tehnologiile iHS pentru captarea imaginilor în culori bogate și cu zgomot redus, indiferent de condițiile de fotografiere;
  • Senzor retroiluminat CMOS de 12 megapixeli pentru o rezoluţie deosebită;
  • Procesorul de imagine True Pic VI pentru rapiditate, plus o calitate excelentă a imaginii ;
  • Modul Low Light pentru cadre clare, fotografii creative în lumină slabă;
    • Posibilitatea de înregistrare 1080p Full HD cu sunet stereo pentru captarea filmelor la cea mai bună calitate a imaginii disponibilă în prezent pentru camerele compacte;
    • Multi-motion Movie IS pentru înregistrarea filmelor Full HD cu reducerea de neclarităţi ce pot apărea în timpul deplasării cu aparatul în mână;
    • Modul Handheld Starlight cu Flash pentru realizarea de fotografii pe timp de noapte. În pofida luminii contrastante, modul ajută la obţinerea unei lumini ideale în condiţiile date si la cadre lipsite de blur;
    • Dublarea digitală a zoom-ului la 10x cu Super-resolution Zoom, fără distorsionare a calităţii imaginii.

XZ-10_white front
Utilizare:

  • Display LCD tactil de 3.0” (cu 920,000 de puncte) cu răspuns rapid;
  • AF tactil pentru posibilitatea de selectare facilă a punctului de focalizare;
  • Control manual pentru a putea fi realizate cu usurinţă setări dorite;
  • Inel de control personalizabil pentru posibilitatea de setare a parametrilor optimi;
  • Live Guide şi i-Auto pentru o utilizare uşoară – utilă pentru persoanele care se află la nivel începător.

Creativitate & flexibilitate:

  • 11 filtre artistice pentru adăugarea de efecte creative atât fotografiilor, cât şi filmelor HD: Cross Process, Diorama, Dramatic Tone, Gentle Sepia, Grainy Film, Key Line, Light Tone, Pale & Light Colour, Pin Hole, Pop Art şi Soft Focus;
  • Photo Story – permite captarea, salvarea şi partajarea automată a fotografiilor într-un layout stil colaj.


Salvarea & distribuirea:

  • Compatibilă cu cardurile SDHC™ şi SDXC™, suportă UHS-I;
  • Compatibilă cu cardul FlashAir™ pentru transfer al pozelor către smartphone-uri pentru partajarea ulterioară în reţele de socializare;
  • Descărcare gratuită de software pentru iOS şi Android, pentru editarea şi partajarea de imagini în social media prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete;
  • Compatibilă cu cardul Eye-Fi pentru încărcarea wireless a imaginilor pe un website sau PC.

Altele:

  • ISO până la 6400 pentru obţinerea unei imagini de calitate în condiţiile unei surse slabe de lumină;
  • Formate: 16:9, 3:2, 4:3 or 1:1.

* Echivalentul pentru 35mm
SD este marcă înregistrată a SD Card Association. Nu suportă UHS.
FlashAir este marcă înregistrată a Toshiba Corporation.
Eye-Fi este marcă înregistrată a Eye-Fi, Inc.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Deşi este o firmă puţin folosită la noi în ţară;e un produs calitativ şi cu rezultate bune(englezii ne-au atras atenţia că folosim nepermis de mult cuvântul "foarte" şi astfel i se diminuează importanţa).
    Baftă celor care le folosesc şi aştept recomandări din partea lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.