Nimic special despre Paris

“Ce se petrece de fapt atunci cand nu se petrece nimic?”

 

Expoziția fotografului Adrian Câtu își propune să exploreze dimensiunea cotidiană a Parisului, dincolo de iconuri și clișee. Gabriel Garcia Marquez spunea cândva: “atunci când cunoști pe cineva foarte bine, nu mai ști cum e el cu adevărat”. Celebritatea și istoria au tansformat Parisul într-un simbol: un simbol care se suprapune, dar nu este deloc identic cu orașul însuși.

 

Fără a avea pretenția de exhaustivitate, fotgrafiile din expoziția “Nimic special despre Paris” încearcă să redescopere orașul din spatele simbolului prin intermediul situațiilor banale, al gesturilor anonime, adeseori nelegat de vreun loc recognoscibil dar comunicând cu atât mai mult o dimensiune adeseori neglijată.

 

 

Subiectul este Parisul însuși, orașul de suflet al autorului: un subiect de o nesfârșită complexitate, cu infinite fațete și tocmai de aceea mereu proaspăt în fața aparatului de fotografiat, rezistând oricărei tentative de fi cuprins în totalitate. Parisul poate fi cel mult intuit, presimțit, iar autorul ne invită să facem exact acest lucru: să reconstituim în imaginație un întreg imposibil de cuprins în imagini – cam in felul în care am face-o văzându-i refexiile în câteva cioburi de oglindă…

 

 

Despre autor

Adrian Câtu este fotograf freelancer și colaborator National Geographic Romania. Expoziții foto: „Dincolo de trafic” (Palatul Parlamentului, 2011), „Portretele lui Peter Pan” (București, 2009), Fotospeologica (Cluj, 2008). A publicat reportaje și fotografii în National Geographic, Glamour și în diverse alte publicații.

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *