Vizitează și susține cu un vot Colecția Aparate Foto Vintage!

Zilele acestea te așteaptă în premieră în Sun Plaza 4 colecții private în cadrul Muzeului Colecționarilor, în perioada 11-24 octombrie 2021, dintre care una este dedicată pasionaților de imagine!

În cadrul proiectului Pop Up Museums-Muzeul Colecționarilor vei descoperi:

  • Colecția Aparate Foto Vintage, deținută de către Raluca Chipriade si Paul Aioanei , care cuprinde 67 de aparate și reprezintă evoluția tehnicii fotografice folosite în captarea imaginilor timp de un secol.
  • „Arta Tranșeelor (Trench Art) în România”, deținută de către inginer Cristian Dumitru – cea mai mare colecție de obiecte decorative din România, cu peste 350 de piese, adunate în 30 de ani
  • „Colecția Coca-Cola” a lui Adrian Preda, care numără 500 de sticle Coca-Cola și 450 de coastere, adunate din toată lumea.
  • Colecția „Ceasuri de Buzunar” deținută de Cristian Galeru și care cuprinde 15 ceasuri mecanice funcționale, replici ale ceasurilor celebre din secolele XVIII-XI.

Colecția Aparate Foto Vintage

Este o colecție de suflet a doi pasionați de fotografie, Paul Aioanei și Raluca Chipriade, care au strâns în decursul a 4 ani peste 60 de aparate foto vintage, pe film și dedicate tehnicii colodiului umed.

Printre acestea se numără și 4 aparate cu burduf utilizate în tehnica fotografiei de la 1850. Din această categorie face parte și C.P. Atelierkamera, care este de altfel și cel mai „înțelept” din colecție, fiind fabricat în 1901. A aparținut unui fotograf care avea atelierul foto în Cugir, atelier care a funcționat între 1950-1989.

În aceeași colecție întâlnim și 63 de aparate foto pe film, din care amintim aparate ”Polaroid”, dar și 3 aparate de la Welta, care realizează imagini tip jumătate de cadru (practic dintr-un film de 36 de poziții, se pot realiza 72).
Colecția mai include 3 aparate TLR și nenumărate aparate de tip Range Finder, pe format mediu (film lat) sau îngust (film de 35mm).

 

Muzeul Colecționarilor încheie seria Pop Up Museums 2021, prin care Sun Plaza își propune să aducă și anul acesta arta, cultura și muzeele mai aproape de bucureșteni.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *