IMAGO by ANAV – pregătește a doua sesiune de cursuri

Postat de: F64 F64

În aprilie 2018, Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane, a dat startul unor sesiuni de cursuri de fotografie, IMAGO by ANAV, la Gallery (str. Leonida 9-11). Acum se pregătesc să înceapă cea de-a doua sesiune de cursuri. Mai jos ai toate detaliile privind a 2-a sesiune, plus unde te poți înscrie. Cursurile vor începe odată ce se adună numărul minim de participanți, iar toți vor fi anunțați cu privire la dată, în timp util.

IMAGO

Până la a te înscrie însă, poate vrei să afli conceptul de la care au pornit aceste cursuri, plus părerile a câțiva elevi care au terminat prima sesiune:

IMAGO – Vino să vezi!

Este un proiect conceput și implementat de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane (ANAV), din București, România. Reprezintă o alternativă educaționlă liberă și privată destinată tinerilor care vor să-și descopere, dezvolte talentul și pasiunea pentru creația fotografică. O sesiune de cursuri durează 3 luni, iar sediul principal este spațiul cultural-expozițional Gallery (Leonida 9-11, sector 2, București).

Cursurile propun o abordare nouă atât în relația cu studenții, cât mai ales în ceea ce privește viziunea despre creație, imagine, fotografie, exprimare, mesaj și comunicare. IMAGO pune în centrul viziunii sale tânărul talentat și pasionat de creația fotografică care vrea să-și recâștige dreptul la excepția unui punct de vedere unic și original asupra lumii, exprimat printr-o creație fotografică onestă, autentică și eliberată de șabloane, etichete, idei preconcepute, tabu-uri, dogme și ideologii. IMAGO privește creația fotografică drept o formă de terapie, precum și un instrument de cunoaștere și reinventare a relației omului cu societatea.

Se pune accentul pe gândirea divergentă, inteligența emoțională și onestitate, pe creativitate liberă, diversitate, multiculturalism, toleranță, prietenie și respect. Este un spațiu eliberat de ideologii, dogme, prejudecăți, tabu-uri și șabloane. Este neutru față de orice curent ideologic politic și religios. IMAGO crede că mai ales ceea ce avem diferit și unic trebuie să ne aducă împreună ca oameni, pentru că numai așa ne vom putea cunoaște cu adevărat și vom putea să învățăm unii de la alții. La IMAGO vei fi liber să-ți expui punctul de vedere deschis și ferm, dar argumentat. La IMAGO vei învăța să asculți, să privești, să înțelegi și să comunici ceea ce vezi, potrivit personalității tale. La IMAGO vei fi ascultat, înțeles și respectat ca individ.

IMAGO nu promite utopic că te va face artist