La Lacul Morii din București, situat în cartierul Crângași, are loc an de an AeroNautic Show, acompaniat de AeroNautic Expo, care are loc chiar lângă, în parcul Crângași. În 2017 a avut loc cea de a 13-a ediție, pe data de 16 septembrie, începând cu ora 10:00. Spectacolul s-a încheiat la ora 18:00.

AeroNautic Show, este singurul festival care combină acrobațiile aeriene cu cele nautice deasupra unora dintre cele mai mari lacuri din România. Scopul spectacolului este de a promova domeniul aeronautic și zona festivalului la nivel național și internațional din punct de vedere turistic.

Și pilotajul aerian sau nautic pot fi o artă, punând în practică valoarea prin aplicații demonstrative aeronautice. Este un mod unic de a evidenția creativitatea celor mai buni piloți de acrobație aeriană și nautică și în plus, pentru promovarea celor două domenii.

AeroNautic Show este și un eveniment monden antrenant, care valorifică performanța umană, tehnică, precizia, pasiunea și imaginația propunându-și să devină cel mai important festival pe acest profil, din țară.

Așteptam cu nerăbdare această ediție, fiindcă eram siguri că pasionații de fotografie vor suprinde momentele cheie ale acestui spectacol. Așadar, cum v-am obișnuit, am făcut o selecție de fotografi și fotografii de la AeroNautic Show 2017. Haide să îi cunoaștem admirându-le cadrele și citind despre experiența lor la ediția cu numărul 13.

#1 Rusu Dumitru Costinel

„Un show aviatic este mai mult decât un aparat de zbor care execută în aer niște manevre spectaculoase. Anul acesta la AeroNautic Show, am încercat să surpind modul prin care Jurgis Kairys desenează cerul prin măiestria cu care controlează avionul la manșa căruia se află. Cine e Jurgis Kairys? Un pilot acrobat și inginer autonautic de naționalitate Lituaniană, născut în 1952 la Krasnoyarsk. Jurgis a reușit să fabrice singur unul din aparatele de zbor cu care execută acrobațiile și l-a denumit ‘Juka’. El a ajutat și la dezvoltarea altor aparete de zbor pentru acrobații, precum Sukhoi Su-26, -29, -31.

De-a lungul timpului a impresionat prin acuratețea execuției manevrelor în aer, iar la vârsta de 65 de ani își continuă activitatea în slujba aerului și nu ezită ca la fiecare show aviatic sa arate publicului propriile cascadorii extrem de periculoase, cea mai celebră fiind Cobra. Vă las în compania poeziei aeriene semnate de Jurgis Kayris.”

#2 Ana-Maria Stoian

„Cu un program bogat, așa cum ne-am obișnuit, AeroNautic Show 2017 a oferit spectacolului aerian un cadru de desfășurare inedit: un lac, în loc de pistă. Un lac în mijlocul orașului! Expoziția din Parcul Crângași, demonstrațiile, exercițiile, spectacolul de pe scenă, toate acestea înseamnă un eveniment complex ce nu trebuie ratat. MAI, Mapn, Forțele Aeriene, Terestre și Năvale, aviația civilă, skijet, ambarcațiuni cu vele… Intens, dens, amețitor (îți dorești să fii în același timp în tot parcul, nu mai știi în ce direcție să privești mai întâi). Oricât ar fi de lungă ziua, timpul pare mereu prea scurt la acest spectacol. Felicitări organizatorilor și tuturor participanților! „

#3 Rusu Lucian

„Pentru mine, fiind primul show aeronautic a fost super tare! Singurul regret a fost că nu am avut un obiectiv adecvat. Fotografiile sunt făcute cu 18-55mm. Am tot urmărit fotografii de la câteva spectacole anterioare și mi-am dorit ca de data aceasta să mă prezint și eu. Cel mai mult mi-au plăcut acrobațiile cu avioane!”

#4 Vlad Vîrban

„În ceea ce privește spectacolul de anul acesta, am impresia că a fost puțin mai slăbuț prin comparație cu cel de anul trecut. Mă refer aici atât la amploarea expoziției din parc, cât și la numărul de reprezentații artistice din partea piloților și a varietății acestora. Am observat totuși câteva noutăți în prestațiile piloților și cu toate acestea, în ciuda soarelui și căldurii excesive am reușit să scot câteva fotografii care să merite efortul depus.”

#5 Alex Ancu

„Pentru mine a fost prima prezență la acest show anual. A fost un eveniment reușit, cu momente de acrobație aeriană și nautică, demonstrații militare, expoziție de echipament de la jandarmerie și forțele speciale. În mare, câte ceva pentru toți cei prezenți. Deși condițiile nu au fost ideale pentru fotografi, soarele fiind puternic și nici urmă de nor, a fost o experiență placută, chiar impresionantată în multe momente, cu destule ocazii pentru cadre reușite.”

#6 Norel Nicolae Baluță

#7 Alexandru Max Orbescu

„Sunt ‘client fidel’ al Aeroanutic Show (începând din anul 2011). An de an în luna septembrie mă bucur de un spectacol în aer și pe apă. Anul acesta AeroNautic Show s-a ridicat peste la nivelul așteptărilor, în special prin prezența lui Jurgis Kairys și colaborarea sa cu Iacării Acrobați. Toți participanții au încântat miile de oameni veniți pe malul Lacului Morii, singura ‘doleanță’ auzită fiind întrebarea unui copil: ‘Unde este cel cu mașina de zburat cu apă?’ (flyboard-ul).”

#8 Luchian Comșa

„Merg în fiecare an la AeroNautic Show pe Lacul Morii, spectacol care reușește să atragă un public din ce în ce mai numeros și variat, de la copii și până la bunici. Ediția de anul acesta mi s-a părut foarte reușită, acrobațiile pe apă cu skijet-ul au fost un prilej bun de a surprinde niște cadre frumoase, dar și momentul lui Dan Ștefănescu care a impresionat cu acrobațiile sale, trecând cu avionul la doar 10 metri deasupra spectatorilor. Ropote de aplauze, voie bună, copii fericiți plus o vreme perfectă. Aștept cu interes ediția viitoare.”

#9 Bogdan Enachi

„AeroNautic Show 2017 a fost un festival care a îmbinat cu multă pasiune acrobațiile aeriene și cele nautice, a adus împreună civili şi militari, iar rezultatul a fost un show perfect de peste 3 ore. Am apreciat sincronizarea tuturor celor care au evoluat atât pe apă cât şi în aer, fără pauze lungi între demonstrații, însoţite de câteva noutăți pentru iubitorii acestor evenimente.

Au fost organizate exerciții demonstrative de parașutare pe apă şi recuperare executate de militari din cadrul Forțelor Terestre Române. Parașutarea s-a făcut dintr-o aeronavă C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Romane. De asemenea, Forțele Navale Române au efectuat un exercițiu combinat – elicopter şi forţe pentru operații speciale – inserție în apă, recuperare cu coșul, recuperare cu coarda şi parașutare la punct fix.

Au mai încântat publicul cu evoluțiile lor, Iacarii Acrobați şi Jurgis Kairys, iar Sorin Bochiș a pilotat un Skeen Skybolt (biplan) precum şi hidroavionul Lake LA-4-200 Buccaneer.”

#10 Alexandru Boboc

„A fost o ocazie foarte bună să pun tele-ul la treabă. Piloții au știut ce vrea publicul și au zburat spectaculos de aproape. Cred că la acest eveniment punctul de stație a fost cel mai important pentru o imagine deosebită. Mă bucur că am surprins și eu câteva cadre de care sunt mulțumit, dar aș vrea să văd ce scot colegii de breaslă. Un avion într-un cadru foarte dinamic mi se pare ceva foarte potrivit pentru un print mare undeva pe un perete. „

Tu cum te-ai distrat la AeroNautic Show? Lasă-ne un comentariu!