(c) Călin Stan

Workshop de Fotografie Aeriană, susținut de Călin Stan

În perioada 12-15 octombrie 2017, la Lacul Sfânta Ana, Călin Stan va susține un Workshop de Fotografie Aeriană.

Ce faci în octombrie? Știu că îți place să faci fotografii, iar toamna este, fără îndoială, “anotimpul fotografiei”. Cum ar fi să înveți ceva practic și totodată diferit, toamna aceasta? Ți-am pregătit un workshop foto inedit: îți voi arăta cum să folosești la maxim potențialul unei drone pentru a surprinde cadre spectaculoase!

Te invit la un workshop foto neconvențional, care va include un Curs de Fotografie Aeriană și Editare, plus patru sesiuni foto-video practice, în care îți voi arăta secretele fotografiei aeriene și modul în care îți poți utiliza la maxim drona pentru cadre surprinzătoare. La final îți voi oferi ebook-ul “Cursul de Fotografie Aeriană”, care conține toate sfaturile și ideile practice pe care le discutăm la workshop.

Am creat programul acestui workshop ca o aventură în sine! Mergem în căutarea celor mai bune cadre de toamnă, într-o zonă cu un imens potențial foto-video: zona Lacului Sf. Ana, în centrul țării. Vom face patru sesiuni foto-video practice, la răsărit, la apus și pe parcursul zilei, în cele mai “fotogenice” locuri din regiune. Apoi vizitîm Tinovul Mohos, iar între sesiunile foto practice îți predau cursul de fotografie aeriană și prelucrăm împreuna fotografiile pentru a obține maximul din toate cadrele. Nu este un workshop de relaxare, ci un curs intensiv, care se întinde pe durata a trei zile de fotografie și editare. Vom fi un grup restrâns, tocmai pentru a putea aprofunda mai bine tehnicile și informațiile prezentate.

Mai mult, vom avea suficiente ocazii pentru a surprinde și cadre superbe de toamnă de la sol. Așadar, ia-ți cu tine și echipamentul foto “convențional”, pentru că subiecte vor fi destule.

fotografia aeriană
(c) Călin Stan

Iată care va fi programul pe scurt:

Ziua 1, 12 octombrie (joi):

  • Ora 17: Ne întâlnim cu toții la pensiunea care va fi gazda noastră din Băile Tusnad
  • Facem un breefing și stabilim programul zilelor următoare
  • Seara, luăm o cină gustoasă cu preparate tradiționale

Ziua 2, 13 octombrie (vineri)

  • Începem în forță, dis-de-dimineață, când ne urcăm în mașini și mergem spre lac, să facem primele fotografii aeriene la răsărit: cu cețuri, culori de toamnă și atmosferă de poveste!
  • Ne întoarcem pentru micul dejun, iar apoi urmează Cursul de Fotografie Aeriană (teorie și editare). Vom vorbi despre tehnici și trucuri în fotografia aeriană, despre cum putem să facem fotografii mai bune și cum să le procesăm. Vă voi arăta câteva exemple practice de editare a fotografiilor aeriene, dar și un set de sfaturi despre cum puteți utiliza la maxim potențialul creativ al unei drone, despre aplicații care vă ajută să planificați zborurile, cele mai bune setări ale aplicației de comandă a dronei și altele.
  • După-amiază (ora 16.00 estimativ) facem a doua tură foto și ne întoarcem să explorăm zona lacului Sfânta Ana. Stăm până seara, să fotografiam umbrele lungi ale apusului pe dealul din apropierea lacului, de unde se vede cel mai frumos peisaj asupra zonei.
  • După lăsatul soarelui ne întoarcem la pensiune pentru cină.

Ziua 3, 14 octombrie (sâmbătă):

  • Pentru cei aventuroși, repetăm și astăzi experiența de la răsărit.
  • Ne întoarcem pentru micul dejun, iar apoi (ora 11.30 estimativ) mergem să vizităm zona Tînovului Mohoș de lânga lacul Sfânta Ana (tur cu ghid). “Lacul cu mușchi”, este o rezervație naturală unică în această zonă: este un fel de “mlaștină” care s-a format într-unul din cele două cratere vulcanice din zona Sfânta Ana (unul a devenit lacul Sfânta Ana, al doilea este acest ținut numit Tînovul Mohoș).
  • Continuăm apoi explorarea zonei fie la pas, fie cu dronele, în căutarea cadrelor de toamnă în lumina după-amiezii.
  • Seara ne întoarcem la pensiune pentru o nouă sesiune de editare și cină.

Ziua 4, 15 octombrie (duminică)

  • După micul dejun tragem concluziile, facem o nouă sesiune de Q&A despre fotografie și drone, iar apoi programul este liber, până la plecarea fiecăruia.

Programul mai detaliat, pe zile, îl poți vedea aici.

Cât costă această aventură foto?

Tarifele diferă în funcție de data la care te înscrii și sunt următoarele:

Tarif redus cu 20%, aplicabil pentru înscrieri cu plata integrală până pe 15 septembrie 2017: 1.250 lei/persoană (loc în cameră dublă).

Tarif standard, aplicabil pentru înscrieri cu plata integrală începând cu data de 16 septembrie până pe 1 octombrie 2017 inclusiv: 1.450 lei/persoană (loc în cameră dublă).

Tariful include:

  • 3 nopți cazare la pensiune 3*
  • demipensiune cu mâncare tradițională locală (mic dejun și cină, în fiecare zi) începând cu cina din ziua 1 (joi) și terminând cu micul dejun în ziua 4 (duminică)
  • cursul de fotografie aeriană (ziua 2) și asistența foto din partea mea pe tot parcusul workshopului
  • BONUS: eBook-ul “Curs de fotografie aeriană – Călin Stan”

Tariful NU include: transportul până la Băile Tusnad, băuturile, taxa de intrare în rezervația Tînovul Mohoș (5 Lei / persoană), taxa de parcare în zona Lacului Sfânta Ana (10 Lei / autoturism) și alte servicii care nu sunt menționate la “tariful include”.

Dacă vrei să stai într-o cameră single, la tarifele de mai sus se adaugă 300 Lei, suplimentul de single.

IMPORTANT:

Fiecare participant este unic raspunzător pentru drona proprie, pe care o va utiliza pentru surprinderea cadrelor aeriene în timpul workshopului, inclusiv pentru respectarea legislatiei în vigoare (anunțarea în prealabil a zborului, menținerea dronei sub plafonul de siguranță și – obligatoriu – utilizarea unei drone înregistrate).

Hai cu noi! Esti gata sa te inscrii?

Lasă-mi un mail cu datele tale de contact la adresa office@clubulfoto.com sau sună-ma la 0727086510. Îți voi da toate informațiile de care vei avea nevoie pentru a-ți rezerva locul la workshop și pentru a ni te alătura in această aventură.

Ne vedem la workshop!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.