Fonduri UE 2023 pentru activități fotografice în 4  județe din Vestul României

Microîntreprinderile românești din patru județe vor putea obține granturi de câte 30.000-120.000 de euro pentru investiții, printr-o nouă linie de fonduri europene care vizează zeci de domenii de activitate, printre care si serviciile foto.

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a lansat o primă versiune a Ghidului de finanțare Sprijin pentru microîntreprinderi, urmând ca după consultarea publică, , apelul de proiecte să fie disponibil în  sistemul electronic MySMIS.

Bugetul disponibil pentru această linie de finanțare destinată microîntreprinderilor (max. 9 salariați) care activează în sectorul serviciilor este de 10 milioane de euro, disponibil în cele 4 județe ale regiunii Vest: Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin.

Valorile granturilor

Din acești bani vor fi acordate granturi cu valori minime de 30.000 de euro și valori maxime de:

  • 120.000 euro pentru microîntreprinderile care au obținut venituri aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare mai mari sau egale cu 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare.
  • 60.000 euro pentru microîntreprinderile care au obținut venituri aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare mai mici de 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau nu au obținut deloc venituri din activitățile aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare, aceasta reprezentând o activitate nouă la nivelul societății.

Codul CAEN pentru Activităţi fotografice - 7420

Perioada de consultare publică este de 30 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 14.02.2023 și până în data de 17.03.2023.

Urmăreste-ne în continuare pentru a afla mai multe informații despre fonduri nerambursabile pentru creatorii foto-video și sectorul cultural!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Buna ziua!
    Sunt din jud. Buzau. Pentru aceasta regiune cand as putea sa accesez fonduri UE pentru activitati fotografice?
    Va multumesc!

    • Bună ziua. Momentan, nu avem mai multe detalii despre alte regiuni, dar cum se vor publica vom face cu siguranță update, vom actualiza informatiile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.