Fonduri UE 2023 pentru activități fotografice în 4  județe din Vestul României

Microîntreprinderile românești din patru județe vor putea obține granturi de câte 30.000-120.000 de euro pentru investiții, printr-o nouă linie de fonduri europene care vizează zeci de domenii de activitate, printre care si serviciile foto.

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest a lansat o primă versiune a Ghidului de finanțare Sprijin pentru microîntreprinderi, urmând ca după consultarea publică, , apelul de proiecte să fie disponibil în  sistemul electronic MySMIS.

Bugetul disponibil pentru această linie de finanțare destinată microîntreprinderilor (max. 9 salariați) care activează în sectorul serviciilor este de 10 milioane de euro, disponibil în cele 4 județe ale regiunii Vest: Arad, Timiș, Hunedoara și Caraș-Severin.

Valorile granturilor

Din acești bani vor fi acordate granturi cu valori minime de 30.000 de euro și valori maxime de:

 • 120.000 euro pentru microîntreprinderile care au obținut venituri aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare mai mari sau egale cu 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare.
 • 60.000 euro pentru microîntreprinderile care au obținut venituri aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare mai mici de 30% din cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau nu au obținut deloc venituri din activitățile aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare, aceasta reprezentând o activitate nouă la nivelul societății.

Codul CAEN pentru Activităţi fotografice - 7420

Perioada de consultare publică este de 30 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 14.02.2023 și până în data de 17.03.2023.

Urmăreste-ne în continuare pentru a afla mai multe informații despre fonduri nerambursabile pentru creatorii foto-video și sectorul cultural!

Alți fotografi au mai citit și:

4 Comments

 • Bună ziua, sunt din Caraș-Severin si as vrea fonduri pentru studio foto. 0774639380

  • Bună ziua,

   Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați platforma Adrvest, întrucât consultanța publică asigurată de stat s-a încheiat.

 • Buna ziua!
  Sunt din jud. Buzau. Pentru aceasta regiune cand as putea sa accesez fonduri UE pentru activitati fotografice?
  Va multumesc!

  • Bună ziua. Momentan, nu avem mai multe detalii despre alte regiuni, dar cum se vor publica vom face cu siguranță update, vom actualiza informatiile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *