Canon lansează EOS R8, EOS R50 și două obiective RF

Canon Europe lansează astăzi două noi echipamente din Sistemul EOS R, EOS R8 și EOS R50, precum și două obiective RF.

EOS R8 este echipamentul de care fotografii au nevoie pentru a deveni mai creativi cu full frame

EOS R8 este un nou aparat foto mirrorless full frame, care foloseşte tehnologii disponibile şi pe EOS R6 Mark II. Cu un design compact similar modelului EOS RP, acest model le oferă utilizatorilor şi studenţilor pasionaţi de fotografie şi videografie tot ce au nevoie pentru a-şi duce pasiunea la un nou nivel. Reprezintă echipamentul de care fotografii au nevoie pentru a deveni mai creativi cu full frame.

Folosind un senzor full frame CMOS de 24,2 megapixeli, ISO crescut şi un interval dinamic îmbunătăţit, EOS R8 este alegerea ideală pentru fotografia de portret, de evenimente sau peisaje, oferind o perspectivă mai amplă, mai artistică.

Tot astăzi, Canon lansează şi RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM, un obiectiv mic şi uşor, cu zoom din seria RF, care împreună cu EOS R8 formează un kit compact şi puternic, oferindu-le fotografilor ocazia să devină mai creativi folosind full frame.

Calitate full frame într-un corp uşor

Oferind toate avantajele calităţii full frame, EOS R8 foloseşte un senzor full frame CMOS de 24,2 megapixeli, care oferă aceeaşi rezoluţie ca modelul EOS R6 Mark II. Senzorul de nouă generaţie asigură o viteză de citire rapidă şi oferă astfel acces la mai multe funcţii avansate, inclusiv rolling shutter ameliorat, care permite fotografierea continuă la 40cps, folosind un ISO mare cu zgomot redus, de până la 102.400.

Astfel, EOS R8 este perfect pentru utilizare în medii cu luminozitate redusă şi în care subiectele se deplasează în cadru. Intervalul dinamic îmbunătăţit permite înregistrarea de imagini deosebite, în culori intense, iar senzorul full frame oferă o profunzime a câmpului mai mică, pentru a obţine un fundal discret, care ajută subiectul să iasă în evidenţă.

Cu o greutate de aproximativ 461g (card şi baterie), EOS R8 este cel mai uşor aparat foto full frame din Sistemul EOS R. Măsurând 132,5 x 86,1 x 70 mm, aparatul foto are dimensiuni similare cu modelul EOS RP, dar are în plus multiple funcţii de nivel profesional într-un corp compact. EOS R8 foloseşte un EVF (vizor electronic) cu rezoluţie mare, de 2,36m puncte, şi o rată de refresh de până la 120cps, fiind compatibil cu carduri SD UHS-II.
Interfaţa intuitivă permite utilizarea facilă a aparatului foto din mers, oferind un disc de selectare a modului, cu 12 moduri pentru fotografiere şi filmare, precum şi un comutator dedicat pentru trecere rapidă de la fotografiere la filmare.

Surprindeţi viaţa în mişcare

Folosind întreaga lăţime a senzorului avansat, EOS R8 înregistrează 4K 60p supraeşantionat din datele oferite de senzorul 6K, pentru materiale video clare şi detaliate, având şi posibilitate de înregistrare Full HD la 180cps, pentru videoclipuri cu mişcare lentă. Pentru utilizatorii care doresc să exploreze niveluri noi de calitate video, acest model permite înregistrare internă Canon Log 3 la 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265, care oferă un interval dinamic excelent şi mai multă flexibilitate în post-producţie. De asemenea, cei care folosesc un flux de lucru HDR pot selecta modurile HDR PQ şi HDR Movie şi pot transmite către dispozitive compatibile prin HDMI fără marcajele de pe ecran.

Pentru a reduce variaţia distanţei focale la filmare, EOS R8 are o funcţie care compensează modificările unghiului de vizualizare la reglarea distanţei de focalizare. De asemenea, acest model oferă timp de înregistrare de până la două ore pentru înregistrare video normală, ideal pentru vlogging sau evenimente.

Folosind funcţia Dual Pixel CMOS AF II, întâlnită la EOS R5 şi EOS R6 Mark II, modelul EOS R8 poate focaliza în doar 0,03 secunde chiar şi la 40cps cu obturator electronic. Acest sistem inteligent poate detecta şi urmări numeroase subiecte, precum animale, vehicule şi persoane, cu posibilitate de detectare a capului, a feţei şi a ochilor pentru o focalizare precisă. Pentru mai mult control, utilizatorul poate alege să prioritizeze focalizarea pe un anumit ochi. Pentru a simplifica procesul de detectare, utilizatorii pot alege setarea automată care selectează subiectul în funcţie de încadrarea imaginii. Aceasta poate fi folosită inclusiv la fotografierea în spaţii slab iluminate, cu un nivel de lumină de doar -6.5 EV.

Conectivitate îmbunătăţită

Oferind conectivitate Wi-Fi® 2,4GHz şi Bluetooth® încorporată, utilizatorii pot partaja cu uşurinţă orice cu ajutorul aplicaţiei Camera Connect, iar autentificarea WPA/WPA2/WPA3 asigură o conexiune securizată. Pentru utilizatorii de iPhone, EOS R8 este certificat iOS MFITM pentru descărcare directă şi operare fără probleme. EOS R8 poate fi folosit pe post de cameră web datorită compatibilităţii USB video device class (UVC)/ USB audio device class (UAC). Utilizatorii cu abonament image.canon pot folosi Neural Network Image Processing Tool, pentru reducerea avansată a zgomotului şi a efectului de moiré, pentru a obţine imagini cu aspect natural, în format JPEG şi HEIF.

Un obiectiv mic şi uşor cu zoom, pentru utilizare zilnică

RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM este un obiectiv mic şi uşor, cu 2x zoom şi distanţă focală de 24-50mm, o alegere excelentă pentru utilizatorii care vor să îşi îmbunătăţească aptitudinile de fotografiere şi filmare pentru portrete, interioare sau călătorii. Obiectivul oferă stabilizare avansată a imaginii de până la 4,5 stops, care creşte la 7 stops când este folosit împreună cu un aparat foto EOS R cu IBIS, ajutând utilizatorii să filmeze şi să fotografieze în condiţii de luminozitate redusă fără trepied. Motorul de focalizare STM este rapid şi silenţios, iar obiectivul oferă un inel de control pe care utilizatorii îl pot personaliza şi folosi pentru a schimba între diferite moduri, pentru a fotografia şi filma asemenea profesioniştilor. Folosind avantajele monturii RF, obiectivul RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM poate fi utilizat împreună cu aparatele foto din seria EOS R, fiind compatibil cu funcţiile încorporate ale acestora pentru îmbunătăţirea imaginii, inclusiv panoramare în modul Scenă şi corecţia variaţiei distanţei focale la filmare.

EOS R50 este un aparat foto mirrorless APS-C proiectat pentru creatorii de conţinut

Noul EOS R50 reprezintă modelul EOS R perfect pentru creatorii de conţinut care îşi doresc să facă trecerea de la smartphone la un nou nivel. Noul model este extrem de versatil, filmează la calitate 4K cu un nivel audio impresionant şi realizează fotografii uimitoare. EOS R50 este ideal pentru creatorii de conţinut aflaţi la început de drum, care îşi doresc un aparat foto dedicat pentru a-şi îmbunătăţi fotografiile şi filmările. Cu o interfaţă uşor de folosit, ergonomie simplificată şi moduri automate avansate noi, acest model îi ajută pe utilizatori să obţină rezultate cu aspect profesional.

Împreună cu modelul EOS R50 va fi lansat şi RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM, un obiectiv telefoto compact, proiectat special pentru aparatele foto APS-C din gama EOS R. Este potrivit pentru fotografii de călătorie, sporturi sau animale de companie şi se adresează utilizatorilor care vor să experimenteze diverse configuraţii şi să se apropie mai mult de subiect.

Înregistraţi cu uşurinţă

EOS R50 are un design compact şi un grip comod, astfel încât creatorii de conţinut activi să îl poată lua cu ei oriunde. Cu ajutorul ecranului tactil cu unghi variabil, aceştia pot încadra din orice unghi: de sus, de jos sau cu aparatul foto îndreptat către utilizator, pentru vlogging şi selfie-uri. EOS R50 este un aparat foto cu utilizare intuitivă, folosind o interfaţă cu ecran tactil, vizor electronic şi o dispunere simplificată a comenzilor.

Modul Asistenţă creativă asigură automat setările ideale pentru diferite scene, iar modul Încadrare creativă oferă mai multe variante de aspect pentru fiecare imagine. Astfel, EOS R50 este ideal pentru utilizatorii noi de aparate foto mirrorless care îşi doresc să îşi dezvolte aptitudinile în ritmul lor.

Conţinut cu aspect profesional

Senzorul APS-C de 24,2 megapixeli oferă control asupra profunzimii, astfel încât utilizatorii să poată realiza fotografii clare detaliate cu fundal estompat şi înregistrări video UHD 4K 30p supraeşantionate din 6K. Combinarea automată a imaginilor în aparatul foto asigură o focalizare clară la realizarea de fotografii macro. De asemenea, aparatul foto înregistrează cu zgomot digital redus şi controlează zonele luminoase la utilizare nocturnă, asigurând un contrast îmbunătăţit pentru imaginile cu interval dinamic mare.

EOS R50 le oferă utilizatorilor posibilitatea de a face mai mult şi de a deveni mai creativi cu ajutorul Dual Pixel CMOS AF II, care detectează şi urmăreşte oamenii, animalele, vehiculele pentru a focaliza rapid pe subiecte, chiar dacă sunt în mişcare. Acestea sunt posibile folosind fotografierea continuă la 12cps cu prima perdea electronică şi la 15cps cu obturator electronic silenţios, astfel încât utilizatorii să nu rateze nici un moment.

Datorită compatibilităţii cu obiectivele RF şi accesului la gama de obiective EF cu ajutorul unui adaptor, creatorii de conţinut au la dispoziţie un obiectiv potrivit pentru orice situaţie. Indiferent că este folosit cu un obiectiv ultra-grandangular, super telefoto, versatil cu zoom sau cu un obiectiv fix, EOS R50 oferă mereu rezultate artistice.

Cu ajutorul unei patine multifuncţionale, vlogerii pot conecta uşor accesorii externe, precum un microfon, pentru un sunet mai clar decât cel obţinut cu ajutorul unui microfon conectat printr-un cablu. Patina multifuncţională poate fi folosită şi pentru a alimenta de la aparatul foto noile accesorii, aşadar utilizatorii nu trebuie să îşi mai facă griji în legătură cu sursele de alimentare când creează conţinut din mers.

Conectare şi partajare uşoară

Acest model le oferă creatorilor de conţinut oportunitatea de a-şi depăşi limitele fără întreruperea fluxului de conţinut. Conectivitatea directă Wi-Fi® şi Bluetooth®[1] permite transferul de imagini şi înregistrări folosind aplicaţia Camera Connect, pentru partajare instantă şi înregistrare de la distanţă. Perfectă pentru vlogging şi fotografii de grup, conexiunea prin Bluetooth permite controlul simplu cu ajutorul telecomenzii BR-E1 sau al unui smartphone pentru fotografiere sau pentru pornirea şi oprirea unei înregistrări. De asemenea, EOS R50 poate fi folosit pe post de cameră web utilizând UVC/UAC printr-o conexiune USB, fără a fi nevoie de software suplimentar, pentru transmisiuni live şi videoconferinţe la calitate profesională.

De asemenea, Canon a actualizat şi image.canon, oferind posibilitatea de integrare cu Adobe® Lightroom® şi compatibilitate cu o gamă de servicii corporative, inclusiv Frame.io şi conturi Google PhotoTM .

Obiectivul cu zoom perfect pentru utilizare din mers

RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM este un obiectiv RF cu zoom (aproximativ 3,8x), care este ideal pentru surprinderea subiectelor aflate la distanţă sau pentru a obţine un aspect deosebit pentru portrete în care subiectul iese în evidenţă pe un fundal estompat. Datorită stabilizării optice a imaginii, utilizatorii pot realiza fotografii clare fără trepied, iar sistemul de focalizare STM asigură o focalizare automată discretă, ideal pentru înregistrări video. Obiectivul
RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM este potrivit pentru fotografii de călătorie, sporturi sau animale de companie şi se adresează utilizatorilor care vor să experimenteze diverse configuraţii şi să se apropie mai mult de subiect. De asemenea, obiectivul este un accesoriu complementar perfect pentru utilizatorii care folosesc EOS R50 şi RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM.

Tu deții o cameră de la Canon? DSLR sau mirrorless? Lasă-ne în comentarii câteva impresii despre experiența ta cu aparatele sau obiectivele Canon. Suntem curioși ce folosești și ce îți place la echipamentele Canon.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.