Top 5 cele mai bune webcamuri: cum să alegi camera web potrivită

Dezvoltarea tehnologiilor ne-a permis să ne aducem mai aproape de ceilalți chiar și în cele mai dificile momente. Ne-am confruntat cu o perioadă în care activitățile importante, precum cursurile școlare, mediul de lucru și întâlnirile cu prietenii, s-au petrecut în spatele device-urilor.  

Pentru că mulți s-au adaptat cu brio la acest nou stil de viață, industria de camere web a găsit o portiță oportună pentru îmbunătățire și dezvoltare. Astfel, vom aduce astăzi în discuție câteva subiecte cel puțin interesante: care sunt cele mai bune webcamuri și cum să o alegi pe cea potrivită ție. 

Care sunt cele mai bune webcamuri în 2021?

#1 Logitech HD Pro C920s

Varianta C920s a produsului standard, C920, aduce cu sine o îmbunătățire necesară, conform normelor și reglementărilor stabilite pentru confidențialitatea noastră. Astfel, C920s, este conceput cu un obturator care ne oferă controlul absolut asupra vieții private. 

Logitech HD Pro C920s este o varianta potrivită din punct de vedere financiar, a calității vizuale și a calității auditive. Din punct de vedere a calității vizuale, oferă o rezoluție de 1080p cu 30 de cadre/secundă și 60 de cadre la o rezoluție de 720p. Din punct de vedere a calității auditive, C920s are incorporat, de-o parte și de cealaltă, două microfoane pentru un sunet clar și puternic.

#2 Razer Kiyo Pro

Cei de la Razer au avut o foarte bună idee de a introduce un element-cheie necesar vieții video: un ring light incorporat. Deși e astfel conceput pentru gameri și creatorii de streaming, Razer Kiyo Pro poate fi folosit și în alte contexte, cum ar fi în ședințele video de la locul de muncă. 

Razer Kiyo Pro oferă o calitate video de 1080p atât pentru 30 de cadre/secundă, cât și pentru 60 de cadre/secundă, având un câmp vizual larg: la 80, 90 sau 103 grade. Cu un microfon stereo incorporat și o calitate a imaginii extrem de clară, acest webcam reprezintă o investiție bună pentru creatorii de conținut video sau streameri. 

#3 Logitech Brio Ultra HD Pro

Nu putem să nu recunoaștem că Logitech reușește să ne uimească în fiecare an cu îmbunătățirile pe care le aduc webcamurilor. Brio Ultra HD Pro reprezintă ultima generație concepută de Logitech, fiind și cea mai avansată prin faptul că oferă o rezoluție 4K foto și video, cu 30 de cadre/secundă. Cât privește calitatea sunetului înregistrat, Logitech a adus un element nou acestei versiuni de webcam: un sistem de anulare a zgomotului. 

Am ales să punem Logitech Brio Ultra HD Pro pe locul 3 din cauza faptului că reprezintă categoria de webcamuri premium și astfel prețul de achiziție este mult mai mare.  

#4 Firsting HD Webcam

Firsting HD se află în categoria webcamurilor standard, având o calitate video de 1080p, dar fără vreo caracteristică specială. În categoria sa, Firsting HD este considerată una dintre cele mai bune camere web la un preț mic. 

Este o alegere perfectă pentru cei care nu își doresc să investească o sumă considerabilă de bani într-o cameră web pe care nu o folosesc foarte des. 

#5 Microsoft LifeCam Studio for Business

Microsoft a venit cu un concept nișat de webcam în momentul în care mediul de lucru s-a mutat de acasă. Deși, din punct de vedere estetic, LifeCam Studio arată similar cu o cameră de supraveghere, din punct de vedere calitativ, aduce un plus valoare teleconferințelor dedicate job-ului.

Este compatibil cu sistemul de operare Windows, în versiunile de 7, 8, 9 și 10. Oferă o calitate video de 1080p, cu senzor de focusare și tehnologie TrueColor. La momentul achiziționării unui Microsoft LifeCam Studio, acesta vine acompaniat de o licență de Skype pentru Business. 

 

Cum să alegi camera web potrivită

Deși fiecare dintre produsele menționate mai sus poate fi o opțiune viabilă, este necesar să luăm în considerare anumiți factori-cheie, astfel încât să fim satisfăcuți de alegerea făcută. 

#1 În funcție de scopul utilizării webcamului

Dacă ne punem această întrebare, putem descoperi răspunsuri, precum: pentru videoconferințe, pentru streaming, pentru crearea conținutului pe Youtube etc. În funcție de acest răspuns, putem alege webcamul potrivit. 

Dacă folosim webcamul doar pentru conferințe video și ședințe cu departamentul de lucru zilnice, putem să luăm în considerare o cameră web cu funcții standard cum e Firsting HD, Xiaomi Imilab sau orice altă cameră accesibilă la preț cu o calitate de 720p care înregistrează 30 de cadre/secundă. 

Dacă folosim webcamul pentru crearea conținutului video pe diferite platforme, o cameră de 1080p, cu alte caracteristici speciale, cum e Razer Kiyo Pro, devine alegerea perfectă.

#2 În funcție de microfonul încorporat

Este o caracteristică necesară de introdus atunci când încercăm să alegem camera web potrivită. Important este să găsim un echilibru între calitatea video și calitatea audio, astfel încât sunetul să se calibreze cu imaginea. 

Oricare dintre variantele prezentate mai sus reprezintă o alegere potrivită din perspectiva sunetului, în special Logitech Brio Ultra HD Pro care a implementat sistemul de anulare a zgomotelor de fundal. 

#3 În funcție de compatibilitatea cu sistemul de operare

Fiecare cameră web este compatibilă cu un anumit sistem de operare (Windows, MacOS, Linux etc.) și, în acest caz, este important să alegem un webcam potrivit pentru ceea ce este instalat pe laptopul sau computerul nostru.  

#4 În funcție de bugetul disponibil

Bugetul este o parte importantă în alegerea webcamului potrivit. Trebuie să ne gândim la cât de des folosim camera și pentru ce anume, astfel încât bugetul să fie direct proporțional cu necesitățile pe care webcamul trebuie să ni le îndeplinească. 

Acum putem lua o decizie mai ușoară asupra webcamului care ni se potrivește. Fie că folosim camera web doar pentru ședințele de la lucru sau pentru crearea de conținut video pentru diferite platforme, pe f64.ro poți găsi o gamă largă de produse din această categorie, care să îți îndeplinească necesitățile și preferințele. 

Îți recomandăm să citești și următoarele articole:

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.