Nikon lansează obiectivul NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Nikon are plăcerea să anunțe lansarea unui nou obiectiv cu zoom standard pentru fotografiere pe întregul cadru. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 se mândrește cu un interval de zoom versatil, de la unghi larg până la telefotografie, are o diafragmă constantă cu deschidere mare și asigură o focalizare clară. Tot astăzi, Nikon anunță dezvoltarea obiectivului de super-telefotografie cu distanță focală fixă NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, destinat utilizării cu aparate foto mirrorless.

Intervalul de zoom versatil al noului NIKKOR Z 28-75mm f/2.8  acoperă un număr de distanțe focale clasice, în timp ce diafragma constantă f/2.8 oferă mai multă libertate, permițând fotografierea în condiții de iluminare slabă.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 focalizează rapid și clar, chiar și atunci când se fotografiază aproape de subiect și redă un bokeh frumos, care le permite utilizatorilor să își ducă portretistica la un nivel superior. Acest obiectiv din seria Z pentru fotografiere pe întregul cadru este foarte indicat și pentru înregistrarea imaginilor video, pe un interval de zoom care se întinde de la unghi larg până la telefotografie medie, iar variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este suprimată.

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

  • Diafragmă maximă f/2.8: diafragma constantă cu deschidere mare permite obținerea unor imagini clare în lumină scăzută și expuneri consecvente pe întregul interval de zoom. De asemenea, utilizatorii pot fotografia cu timpi de expunere mai scurți în condiții de lumină naturală.

  • Bokeh frumos: montura Z largă și diafragma circulară f/2.8 cu 9 lamele permit obținerea unui bokeh foarte delicat, cu aspect natural.

  • Claritate remarcabilă de aproape: distanța minimă de focalizare este de doar 0,19 m la 28 mm și de 0,39 m la 75 mm.

  • Focalizare rapidă și sigură: focalizarea este cursivă, fără sunet și extrem de clară, chiar și atunci când fotografiați de aproape.

  • Înregistrări video remarcabile: variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este suprimată, astfel încât focalizarea să se poată regla fără a afecta unghiul de câmp al scenei filmate. Controlul cursiv al diafragmei permite captarea frumuseții naturale a schimbărilor de luminozitate.

  • Rezistent la praf și picături de apă: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 este rezistent la praf și la picături de apă¹, având o acoperire care facilitează curățarea obiectivului.

NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S este un obiectiv din Linia S, care oferă performanțe de redare deosebite, cu o rezoluție remarcabilă, reducând totodată complet migrarea prin reflexie a culorilor între obiectele învecinate.

Prin adoptarea pentru prima dată a unei lentile PF (fază Fresnel) la un model NIKKOR Z, s-a obținut un corp compact și ușor, care este foarte portabil, în ciuda faptului că este un obiectiv de super-telefotografie. Având performanțe înalte de redare și o mobilitate deosebită, acest obiectiv va veni în sprijinul multor fotografi, de la amatori avansați până la profesioniști, oferindu-le noi modalități de a-și pune în valoare ideile creative.

S-ar putea să te intereseze și următoarele articole:

Nikon anunță primele 2 obiective macro pentru familia Nikon Z
Review Nikon D850 cu Alexander Lupascu
În Delta Dunării cu obiective Nikon

Tu deții un obiectiv de la Nikon și dacă da, care este experiența ta cu acesta? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.