Nikon anunță primele 2 obiective macro pentru familia Nikon Z

Nikon are plăcerea să anunțe primele două obiective macro care se alătură familiei Nikon Z. Impresionant de ușor, NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este un obiectiv macro profesional din Linia S, capabil să ofere profunzime și detalii extrem de realiste. NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 este un obiectiv compact, ușor și versatil, ideal pentru realizarea fotografiilor macro de către începători. Tot astăzi, Nikon anunță dezvoltarea obiectivelor cu distanță focală fixă, compacte și ușoare, NIKKOR Z 28mm f/2.8 și NIKKOR Z 40mm f/2.

Cu un raport de reproducere de 1:1, o focalizare impecabilă și abilități de redare deosebite, obiectivul profesional NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este un maestru al fotografiei în mărime naturală. Fiind optimizat pentru fotografierea macro în imagini statice sau video și având un unghi de câmp de telefotografie medie, acest obiectiv este foarte indicat și pentru portrete detaliate: claritatea și contrastul sunt remarcabile, la fel și efectul de bokeh. Controlul este precis și flexibil, iar fotografii pot inversa direcția de focalizare a acestui obiectiv, ceea ce reprezintă un avantaj atunci când lucrează într-un mediu mixt de producție. NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S dispune de  o diafragma circulară cu 9 lame și de acoperirile anti-reflexie ARNEO și cu nanocristale de la Nikon. Sistemul VR (reducerea vibrațiilor) al obiectivului se combină cu sistemul VR al aparatului foto pentru a oferi stabilitate la fotografierea cu aparatul foto ținut în mână, chiar și în lumină scăzută. Distanța minimă de focalizare este de doar 0,29 m, iar limitatorul de focalizare AF permite identificarea rapidă a subiectelor aflate în intervalul 0,29-0,50 m. Montura și toate componentele mobile sunt etanșate pentru a asigura protecția împotriva prafului și umezelii. Acoperirea cu fluor de la Nikon respinge apa, praful și murdăria.

Noul NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 este un obiectiv excelent pentru orice situație, capabil să scoată în evidență frumusețea chiar și în imaginile celor mai obișnuite subiecte. De la fotografii cu mâncăruri ispititoare până la imagini cu flori văzute de sus, fotografii pot capta cu ușurință imagini macro extrem de clare în mărime naturală (1:1) și prim-planuri impresionante cu subiecte mici și detalii fine. Focalizarea este rapidă și clară, chiar și atunci când partea din față a acestui obiectiv macro este la doar 5,6 cm distanță de un subiect! Utilizatorii pot profita și de distanța focală clasică, de 50 mm și de perspectiva naturală pentru a fotografia orice, de la portrete până la scene de stradă.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 este dezvoltat ca obiectiv cu distanță focală fixă pentru unghi larg, fiind ideal pentru instantanee de zi cu zi. Spre deosebire de acesta, NIKKOR Z 40mm f/2 este conceput ca obiectiv standard cu distanță focală fixă cu un efect de bokeh plăcut datorită diafragmei deschise f/2.

NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S și NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 vor fi disponibile în România la finalul lunii iunie.

Urmărește-ne în continuare pentru a afla mai multe despre lansările de echipamente foto-video!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.