Întrebări frecvente adresate de către începătorii în pictură

Admirând o pictură grozavă, poate fi greu să ne amintim că fiecare artist a fost un începător într-o anume etapă. Toată lumea trebuie să înceapă de undeva și este perfect în regulă dacă nu știi ce tip de vopsea să folosești pe prima ta pânză. Această listă cu întrebări frecvente pe care le au începătorii în pictură te poate ajuta să începi să înveți să pictezi și să te distrezi în timp ce faci asta.

Ce tip de vopsea ar trebui să folosesc?

Cele mai frecvente tipuri de vopsea utilizate sunt acrilic, ulei, ulei amestecabil cu apă, acuarelă și pastel. Fiecare are propriile sale caracteristici și proprietăți de stăpânit. Vopseaua în ulei este folosită de sute de ani și este cunoscută pentru nuanțele sale profunde și bogate. Acuarelele, pe de altă parte, sunt translucide și delicate.

Mulți artiști recomandă utilizarea acrilicelor dacă ești începător în pictură, deoarece se usucă rapid, se amestecă și se curăță cu apă și pot fi folosite pe aproape orice suprafață, astfel încât poți picta cu ele pe hârtie, pânză sau tablă.

Ce culori ar trebui să am?

Pentru acrilice, acuarele și uleiuri, dacă dorești să amesteci culorile, poți începe cu roșu, albastru, galben și alb. Dacă nu dorești să amesteci toate culorile, poți achiziționa și maro și verde.

Trebuie să învăț teoria culorilor?

Teoria culorilor este gramatica artei. În esență, este un ghid pentru modul în care culorile interacționează, se completează sau contrastează între ele. Cu cât știi mai multe despre culorile pe care le folosești,  cu atât poți obține mai mult de la ele. Nu lăsa cuvântul teorie să te intimideze. Fundamentele amestecului de culori nu sunt deosebit de dificile de înțeles.

Pe ce ar trebui să pictez?

Vopseaua acrilică poate fi folosită pe hârtie, carton, lemn sau pânză, cu sau fără utilizarea unui grund la început. Acuarela poate fi folosită pe hârtie, carton sau pânză specială pentru acuarelă. În cazul vopselei în ulei, mai întâi trebuie pregătit un suport.

De câte pensule am nevoie?

De cât de puține sau multe dorești. Nu uita să îți cureți pensulele în mod regulat și să le înlocuiești odată ce se deteriorează. Pe măsură ce capeți experiență, vei dori să achiziționezi diferite tipuri de pensule pentru diferite tipuri de vopsea.

Unde pun vopseaua pe care intenționez să o folosesc?

Dacă vei amesteca culorile înainte de a le utiliza, ai nevoie de o suprafață pentru asta. Alegerea tradițională este o paletă din lemn.

De unde ar trebui să încep?

Există diferite moduri de a începe o pictură, nicio abordare nu este mai corectă decât alta. Este o chestiune de preferință personală. 

Sperăm că răspunsurile la aceste întrebări îți sunt utile. Te așteptăm la F64 cu o gamă diversă de produse dedicate picturii, tot ce trebuie să faci este să te hotărăști să începi să pictezi. 

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.