5 motive să te apuci de pictură

Încă de când eram mici pictam câte ceva ba pe un perete, ba mâzgăleam ceva pe o hârtie. Am studiat picturi faimoase și poate am visat chiar noi să ne regăsim picturile într-o expoziție. Chiar dacă a rămas doar un hobby, pictatul vine cumva ca o necesitate în procesul nostru de dezvoltare și chiar așa și este. Pictura sau desenul este mai mult decât un hobby, este o metodă de a ne ajuta în multe feluri, de la relaxare, la dezvoltarea inteligenței emoționale și un simț ceva mai dezvoltat al cromaticii. 

Hai să descoperim împreună care sunt beneficiile pictatului și de ce ar trebui să te reapuci chiar azi să pictezi. 

1. Beneficiul terapeutic

În momentul în care întinzi culoarea cu o textură cremoasă pe pânza tare, atingi părul mătăsos al pensulei, nu ai cum să nu te relaxezi. Ba chiar mai mult, atunci când pictezi te concentrezi la ceea ce faci, eliberezi emoțiile păstrate în tine și tinzi să uiți de problemele cu care de confrunți. Pictura este o eliberare și te ajută să păstrezi emoțiile pozitive și mulțumirea de sine la finalul proiectului. Vei vedea lucrurile din jur mult mai clare și vei soluționa problemele mult mai ușor.

2. Dezvoltarea creativității

O pânză albă, atâtea posibilități. Uneori doar albul infinit blochează mințile, părând imposibil să fie umplut cu ceva interesant. Cu toate astea, chiar dacă la început va fi mai greu, te vei inspira poate de la alții, odată ce începi să creezi constant mintea ta va fi din ce în ce mai creativă. Te vei provoca cu tehnici noi și vei fi mai fericit fiindcă vei avea satisfacția unui rezultat frumos creat de tine. 

3. Îmbunătățești gândirea critică

Pare o idee stranie că pictura te-ar putea ajuta cu felul în care soluționezi problemele din viața de zi cu zi. Cu toate astea, pictura te ajută să vezi mai mult de o soluție pentru a rezolva o problemă. În pictură poate vei avea multe picturi în care ai pus o culoare închisă la bază și apoi ai decis să o acoperi cu un alb. Va trebui să gândești cum să rezolvi problema. Soluțiile creative nu vor mai veni cu dificultate, ci în câteva secunde și te va ajuta atât în plan profesional, cât și personal. 

4. Îmbunătățești atenția la detalii

De multe ori pictura implică multă migală, mai ales dacă dorești să redai cât mai autentic un portret sau un peisaj. Poate că la început niște forme generale te vor mulțumii, dar curând cercul nu ți se va părea perfect rotund, colțul florii nu atât de ascuțit precum ai vrea și tot așa. Atenția la detalii vine la pachet și cu o concentrare mai bună, fiindcă va trebui să te concentrezi la ceea ce faci pentru un timp îndelungat.

5. Exteriorizarea emoțiilor

Orice formă creativă reflectă interiorul nostru, trădează emoțiile noastre și felul în care vedem lucrurile. Pictura te va ajuta să scoți la suprafață acele trăiri, emoții sau stări. Asta te va ajuta nu doar să păstrezi emoțiile pozitive, eliberându-te de cele negative, dar te va ajuta să te cunoști mai bine, să realizezi lucruri pe care nu le știai despre emoțiile tale. Pictura este o incursiune spre interiorul tău și trebuie doar să te lași purtat de instinct. 

Pictura poate începe cu o schiță în creion, cu un gând, cu pensule moi sau cu părul rigid, cu o coală de hârtie sau o pânză mare, cu uleiuri sau acrilice. Oricare ar fi începutul pentru tine, noi te așteptăm pe F64 cu o gamă diverse de produse dedicate picturii.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.