Mavic Air 2 și Mavic Pro 2 – Pe care să o cumpărăm?

Sorin Latia a primit în testare de la F64.ro drona Mavic Air 2, pe care a avut ocazia să o compare cu drona Mavic Pro 2, folosită de el în producția de film. 

Pentru început, vă prezentăm specificațiile cheie ale celor două drone.

DJI Mavic Air 2

 • Senzor de 1/2″, 48 MP, 4K/60fps
 • Functie Hyperlapse si QuickShots
 • HDR Photo si Video, Mod Panorama
 • Autonomie zbor de 34 minute
 • Sistem de evitare a obstacolelor APAS 3.0
 • Transmisie video OcuSync 2.0 10km 1080p/30fps

DJI Mavic 2 Pro

 • Camera Hasselblad L1D-20c
 • Senzor CMOS 1” 20 MP
 • Diafragma ajustabila F/2.8 – F/11
 • Video 4K HDR 10-Bit
 • Functie Hyperlapse
 • Active Track 2.0

Sorin Latia a testat cele două drone în București, în zona Podului Basarab. Iată la ce concluzii a ajuns:

“Văd o asemănare izbitoare între Mavic Pro 2 și Mavic Air. Cred că Mavic Air 2 este copia fidelă a Mavic Pro 2, în miniatură.

La Mavic Air 2, avem această cameră, acest gimbal, care seamană izbitor cu Mavic Pro. Mavic Air este cu siguranță un update la Mavic Pro, iar Mavic Pro 2 este cel mai tehnologizat, are cei mai mulți senzori ( senzori laterali, senzori pe spate, în față și jos). Practic, nu ai avea cum să o lovești de loc. Mavic Air 2 are senzori pe spate, în față, jos, fără senzori laterali. Mavic Pro are doar senzori în față și senzori jos.

Telecomanda de la Mavic Air 2 este mult mai intuitivă și este mult mai solidă.

Telecomandă Mavic Air 2
Telecomandă Mavic 2 Pro
Dacă nu ai nevoie de o producție foarte mare, atunci Mavic Air 2 este drona potrivită. Nu este mare diferență între Mavic Air și 2 Mavic Pro 2, eu mi-am luat Mavic Pro 2 doar pentru că lucrez momentan în domeniul filmului.
Sorin Latia
Fotograf

Pentru mai multe detalii, vă invităm să urmăriți acest videoclip:

Produse Recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

 • Multumesc pentru review, cred ca este o intrebare care ii chinuie pe multi.

  Totusi nu ne-ai povestit despre un aspect foarte important.
  Care este durata reala de zbor cu o baterie?

  Am vazut ca lumea se plange de faptul ca Mavic Air 2 nu poate tine gimbal-ul stabil la miscari bruste in sport mode. Asa face si Mavic Air pe care il detin, si este ceva foarte frustrant.

  Am observat ca la o filmare zbor foarte des in lateral, lipsa senzorilor pe laterala face chestia asta foarte periculoasa. Am avut cateva cazuri in care era sa prabusesc drona din aceasta cauza asa ca faptul ca Pro 2 ii are inclina foarte mult balanta pentru mine.

  Zbor lin!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.