Review Sigma FP cu Tedy Necula

Tedy Necula este producător și director de film, iar munca sa constă atât în documentare și filme de ficțiune cât și în reclame sociale și videoclipuri muzicale. De când se știe, suferă de tetrapareză – o formă de paralizie care îi face dificilă coordonarea mușchilor și a mișcărilor -boală care nu l-a împiedicat, însă, să facă tot ce și-a dorit. Creativitatea și dorința de muncă sunt cele care contează, iar în clipul de mai jos, Tedy ne va povesti cum a fost experința sa cu Sigma FP, o cameră gândită și destinată producției video și, de ce nu, de film. Are câteva caracteristici mai mult decât interesante, care duc în final la o imagine de excepție, iar noi te invităm să le decoperi în articolul și video-ul de mai jos.

De ce-am ales filmul?

Pentru ca m-a completat. Filmul este un mijloc de a spune povesti. Eu, Tedy, ca om, nu pot să alerg, nu pot să dau un coș la baschet… mie-mi place să spun povesti. Marele meu noroc, și îi multumesc lui Dumnezeu pentru asta, a fost că mi-a lăsat capul întreg. Așa am targetat o latură a activității mele către creatia de spoturi sociale sau chiar campanii intregi. Multi m-au acuzat ca cer bani ONG-urilor pentru a produce aceste campanii. De ce cu mine si nu cu alte agentii? Pentru că eu arăt abordarea pozitivă, soluțiile. Îndrum proiectul spre atingerea scopului campaniei. Sunt împotriva spoturilor triste, socante, cum se obisnuieste pe la noi. Până acum am creat opt campanii sociale pentru ONG-uri din Romania și de afară. În paralel cu asta regizez videoclipuri muzicale, documentare, coproduc alte filme independente iar in vara aceasta voi debuta în lungmetraj. În general sunt modest cu ceea ce ține de mine, dar nu și cu ce tine de creatia mea“, povestește Tedy.

 
 
Cine este Tedy Necula în câteva cuvinte:

 

  • Regizor și Creative Director (Necula – Inspirational Video Content Agency)
  • Producător la Inspirational Filmmaking
  • Speaker inspirațional
  • Regizorul filmului Coborâm la Prima, multipremiat internațional
  • 12 ani de producții video inspirationale pentru branduri și CSR
  • TED Speaker (10+ events)
  • Video Producer & Inspirational Film Director
  • Video Marketing Consultant 

 

Despre experiența cu Sigma FP

Tedy Necula a testat aparatul Sigma FP, filmând cu el partea de making of a campaniei Concordia precum și o parte din cursul de video content pentru antrepenori, realizat în parteneriat cu F64.

Încă de la primul contact,  Sigma FP se prezintă ca o cameră pro, cu finisaje pe măsură, cu maxim de modularitate (putând fi băgat foarte ușor într-un cage, pentru a putea atașa restul de accesorii necesare la o producție video serioasă, fiind clar că este un aparat destinat mai puțin începătorilor sau vloggerilor (aici cu siguranță găsiți variante ezxelente la un buget mult redus) și mai degrabă producătorilor video sau de film. De ce? Vom vedea în continuare.

Care sunt punctele forte ale Sigma FP?

  • În primul și în primul rînd, culorile! Profilele disponibile pentru înregistrare (în special modul RAW) îți permit să poți ”umbla” cu multă lejeritate la culori în post producție, pentru a obține rezultatele dorite și cu o mare latitudine de reglaje. Deci, la color grading va fi greu de egalat de o altă cameră din acestă zonă de preț.
  • Sigma FP se comportă excelent în low light. Chiar dacă veți crește foarte mult valoare ISO, veți observa extrem d epuțin noise sau deloc, iar cînd este prezent, are un aspect fin și chiar plăcut, mai ales dacă este în ton cu ce își dorește producătorul sau regizorul. După caz, se poate ”elimina” orice urmă de granulație fără mari probleme, asta dacă vrei să fie totul cît mai curat în imagine.
  • Evident, când ai disponibil un mod RAW pentru înregistrare, este bine să îl folosești cât mai des. Nivelul de detalii obținut, precum și posibilitățile nelimitate de post editare, atât pentru color grading, dar și pentru ceilalți parametri te vor convinge!
  • Bateria aparatului este bună, poți trage până la 1 ora, 1 ora jumătate de material în mod RAW, însă este recomandat mereu să ai cel puțin un acumulator suplimentar de rezervă. Filmările durează în general, deci e bine să fiți pregătiți la acest capitol.

De asemenea, este ideal să folosiți pentru înregistrare un SSD extern, care vă va permite să valorificați la maxim capabilitățile video ale lui Sigma FP.

Legat de obiective… face familie excelentă cu obiectivele Sigma L-Mount, special consturite de producătorul japonez pentru această montură (deci sunt obiective native, care oferă rezultate extraordinare legate de redarea culorilor, claritatea imaginii, corecția aberațiilor cromatice șamd.)

Vezi AICI gama completă de obiective compatibile cu Sigma FP.

 

În concluzie

“Recomand camera, dacă știi să lucrezi cu focus manual și ești ok cu asta, dacă poți trage RAW pe un hard extern și dacă vrei să lucrezi așa cum ai lucra cu o cameră de cinema adevărată. E full-frame, e faină, are o stabilizare aparte. În combinație cu obiectivele ei, aduce o stabilizare care pe tine ca filmaker te ajută.” (Tedy Necula)

Te invităm să urmărești review-ul complet și care au fost impresiile lui Tedy Necula despre Sigma FP

Produse recomandate

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.