Pe crestele Munților Făgărașului cu obiectivul Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS

Fotograful Horia Bogdan a testat obiectivul Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS timp de 5 zile pe creasta Făgărașului. Deși vremea a fost capricioasă, a avut ocazia perfectă să vadă exact ce poate face acest obiectiv.

Mai multe despre acest obiectiv

Sigma 100-400mm F5-6.3 OS DG Contemporary este un obiectiv super-tele compact și mult mai ușor, având totodată o construcție robustă. Oferă o versatilitate crescută fiind potrivit pentru o mulțime de aplicații fotografice de la portrete la fotoreportaj, fotografie de natură sau sport, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotoreporterilor, fotografilor de evenimente cât și fotografilor amatori. Obiectivul are incorporat un sistem de stabilizare a imaginii care vă permite să fotografiați din mână cu timpi de expunere în 4 trepte. Mai mult, sistemul de autofocalizare este rapid și precis și permite ajustarea manuală a focalizării în modul de autofocalizare.

Cum este să treci de la un obiectiv de 70-200 la unul de 100-400?

Marele câștig al unui obiectiv de 100-400 este distanța dintre 200 și 400 de milimetri. Timp de cele 5 zile cu cortul și la refugii prin Făgăraș, Horia Bogdan a prins o vreme capricioasă. În micile momente de lumină bună, a pus la uz bun acest obiectiv.

A fost impresionat de stabilizator, de modul în care a reușit să facă niște cadre perfect sharp la sub 1/40, 1/30 pe secundă.

M-am tot plimbat pe creste, câteodată ajungând complet în nori, încercând să izolez detaliile peisajului din jurul meu cu obiectivul Sigma. Ne-am împrietenit repede și cu cât îl foloseam mai mult cu atât îmi dădeam seama ce efect interesant are asupra felului nou în care văd cadrele. Lucrurile se simplifică mult la o focală lungă, iar mie îmi plac imaginile cu puține elemente în cadru, așa că uneori mă regăseam imaginându-mi cât de util mi-ar fi așa un obiectiv în călătoriile mele din Norvegia, Scoția sau America.
Horia Bogdan
Fotograf

Tu ce obiective folosești în fotografierea peisajelor/fotografia de natură? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

2 Comments

  • Dețin obiectivul dar am urmărit acest clip abia astăzi. Nu-mi pare rău deloc: este sharp, focalizează perfect în lumina zilei, în low light este suficient de sharp dar necesită focalizare manuală, se completează perfect cu 24-105 și are tot ce-mi trebuie de la un superzoom pentru fotografiile de călătorie. Portrete impecabile 😉 Nu găsesc să cumpăr încă piciorul pentru montare pe trepied dar sper că F64 va rezolva inconvenientul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *