Pe crestele Munților Făgărașului cu obiectivul Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS

Fotograful Horia Bogdan a testat obiectivul Sigma 100-400mm F5-6.3 DG DN OS timp de 5 zile pe creasta Făgărașului. Deși vremea a fost capricioasă, a avut ocazia perfectă să vadă exact ce poate face acest obiectiv.

Mai multe despre acest obiectiv

Sigma 100-400mm F5-6.3 OS DG Contemporary este un obiectiv super-tele compact și mult mai ușor, având totodată o construcție robustă. Oferă o versatilitate crescută fiind potrivit pentru o mulțime de aplicații fotografice de la portrete la fotoreportaj, fotografie de natură sau sport, fapt ce-l recomandă deopotrivă fotoreporterilor, fotografilor de evenimente cât și fotografilor amatori. Obiectivul are incorporat un sistem de stabilizare a imaginii care vă permite să fotografiați din mână cu timpi de expunere în 4 trepte. Mai mult, sistemul de autofocalizare este rapid și precis și permite ajustarea manuală a focalizării în modul de autofocalizare.

Cum este să treci de la un obiectiv de 70-200 la unul de 100-400?

Marele câștig al unui obiectiv de 100-400 este distanța dintre 200 și 400 de milimetri. Timp de cele 5 zile cu cortul și la refugii prin Făgăraș, Horia Bogdan a prins o vreme capricioasă. În micile momente de lumină bună, a pus la uz bun acest obiectiv.

A fost impresionat de stabilizator, de modul în care a reușit să facă niște cadre perfect sharp la sub 1/40, 1/30 pe secundă.

M-am tot plimbat pe creste, câteodată ajungând complet în nori, încercând să izolez detaliile peisajului din jurul meu cu obiectivul Sigma. Ne-am împrietenit repede și cu cât îl foloseam mai mult cu atât îmi dădeam seama ce efect interesant are asupra felului nou în care văd cadrele. Lucrurile se simplifică mult la o focală lungă, iar mie îmi plac imaginile cu puține elemente în cadru, așa că uneori mă regăseam imaginându-mi cât de util mi-ar fi așa un obiectiv în călătoriile mele din Norvegia, Scoția sau America.
Horia Bogdan
Fotograf

Tu ce obiective folosești în fotografierea peisajelor/fotografia de natură? Lasă-ne un comentariu!