Cum să folosești obiective vechi cu aparate noi

Obiectivele vintage sunt o poartă fantastică în lumea fotografiei. Acestea sunt destul de bine construite și surprinzător de clare, chiar și în conformitate cu standardele de azi. Unele dintre aceste obiective adaugă, de asemenea, un caracter unic imaginilor tale. Obiective precum legendarul Helios au devenit prețioase pentru fotografii de portret datorită bokeh-ului.

Pe scurt, obiectivele vintage sunt bune în ceea ce privește claritatea, creează calitate și rentabilitate. Cum le poți folosi cu aparatele noi?

Adaptarea obiectivelor vechi

Când vine vorba de utilizarea obiectivelor vechi cu noi camere digitale, există două aspecte care trebuie luate în considerare: compatibilitatea de montare a lentilelor și un lucru numit distanța focală flanșă.

Vei avea nevoie de un adaptor pentru a folosi un obiectiv vechi la o cameră nouă. Prima problemă pe care o rezolvă un adaptor este conversia montajului obiectivului în montura pe care o folosește camera pe care o deții. Te poți gândi la adaptor ca la un conector cu o parte care se potrivește cu obiectivul și o parte care se potrivește cu aparatul foto. Acest lucru permite atașarea fizică a obiectivului de aparatul foto.

Există tot felul de adaptoare disponibile pe piață în prezent.

Factorul cel mai important atunci când vine vorba de utilizarea obiectivelor vechi cu noi camere digitale este distanța focală cu flanșă.

Distanța focală a flanșei

Indiferent de obiectiv va trebui să depășești ceva numit distanță focală cu flanșă dacă alegi să adaptezi obiective foto mai vechi pentru camera ta digitală. Aici trebuie să fii atent, deoarece există niște adaptoare pentru obiective care nu țin cont de acest aspect.

Fără distanța de focalizare corectă a flanșei, obiectivul adaptat nu va fi capabil să focuseze corect.

Distanța focală cu flanșă este distanța (în milimetri) de la montura din spate a obiectivului până la planul focal al camerei.

Utilizarea obiectivelor vechi cu noi camere digitale nu este un concept nou. Cu toate acestea, odată cu creșterea popularității aparatelor mirrorless, această utilizare devine din ce în ce mai frecventă. Cu adaptorul corect și un pic de cunoștințe fotografice de bază, poți folosi obiective vechi pe aparate noi.

Ai folosit astfel de obiective pe camera pe care o deții în prezent? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • Salut ,am acizitionat un
    Obiectiv Samyang 8mm CS II f./3.5 montura Canon , Pe EOS RP CU ADAPTOR ORIGINAL NU POT SA DECLANSEZ ,o FI CEVA SETARE DIN APARAT SAU ? MULTUMESC!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.