(c) Matei Moroldo

Cum a fost la sesiunea de testare a Canon EOS R

Pe 17 decembrie Canon și F64 și-au unit forțele, începând de la ora 19:00, în sala expozițională, pentru o sesiune de testare inedită a noului sistem Canon EOS R. Participanții la acest eveniment au avut ocazia de a testa noul sistem Full-frame de la Canon, împreună cu cele mai noi obiective. Alături de noi a fost Alex Gâlmeanu, iar culorile inedite ale machiajului fluorescent au fost baza ședinței foto. 

Despre Sistemul EOS R

Noua montură RF a fost elaborată pornind de la calităţile monturii EF şi este rezultatul studiilor detaliate realizate de inginerii Canon care au conceput un sistem optic impresionant cu o distanță de 20mm între planul focal şi montura de 54 mm care permite o şi mai mare libertate în realizarea obiectivelor. Noua montură cu 12 pini permite o mai bună comunicare de date şi transmisie a curentului între obiectiv şi aparatul de fotografiat, ceea ce extinde posibilitatile de realizare a obiectivelor, cu rezultate pozitive în ceea ce priveşte calitatea sporită a imaginii şi o mai mare fiabilitate.

Realizat de la zero, noul Sistem a fost reconceput, în procesul de dezvoltare, în baza observaţiilor făcute de fotografi şi cineaşti profesionişti şi amatori. Sistemul EOS R cu montură RF şi Dual Pixel CMOS AF oferă o inegalabilă excelenţă optică, cea mai rapidă autofocalizare din lume şi cea mai rapidă comunicare dintre aparatul de fotografiat şi obiectiv. Caracteristicile specifice EOS – performanţa, ergonomia splendidă, calitatea superioară, ireproşabilă a imaginii – continuă să reprezinte esenţa Sistemului EOS R.

Datorită sistemului Dual Pixel CMOS AF și tehnologiei inovatoare de realizare a fotografiilor și a secvențelor video, sistemul EOS R permite tuturor utilizatorilor să fotografieze și să filmeze în condiții de luminozitate extrem de scăzută cu focalizare precisă. Mic și discret, sistemul EOS R oferă flexibilitate și avantajul de a fotografia în mod silențios. În plus, oferă și cel mai înalt standard de realizare a clipurilor video dintre toate aparatele foto Canon cu sistem EOS, cu excepția gamei Cinema EOS, oferind utilizatorilor dornici de a filma posibilitatea de a-și spune povestea la nivelul următor în 4K cu transmitere în 10 biți prin HDMI. Întregul sistem poate fi manipulat ușor și dispune de ergonomie îmbunătățită, inclusiv de un vizor electronic și opțiuni de personalizare extinsă, permițând utilizatorului să se concentreze mai mult pe subiect decât pe aparatul foto.

Câteva vorbe de la participanții la eveniment și un clip de making of realizat de Luchian Comșa:

“Alex Gâlmeanu ne-a prezentat noua montură de la Canon, gândită special pentru ultima generație de mirrorless full-frame și a obiectivelor ce urmează sa apară. Shooting-ul de test cu model ne-a arătat cum vor decurge viitoarele ședințe foto, folosind un ISO foarte ridicat sub iluminarea scăzută a neoanelor UV, dar fără nicio penalizare coloristică, de noise și expunere.”
Un eveniment special, moody și extrem de intim, cu focus pe jocul inedit al luminii în intuneric, conturat de un make-up memorabil. Am văzut ce poate noul mirrorless de la Canon, atât în materie de portrete, cât și al fotografiei de stradă, toate acestea în compania unor profesioniști redutabili.

Și nu în ultimul rând, mai avem o serie de fotografii de la eveniment, realizate de Matei Moroldo:


 

Tu de ce ai vrea să profiți de sistemul EOS R? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.