Câștigătorii premiilor TIPA 2019

TIPA a anunțat câștigătorii premiilor pentru anul 2019, onorând cele mai bune produse din industria de fotografie. Fondată în 1991, TIPA este formată din 28 de publicații proeminente din industria fotografică din întreaga lume. Membrii TIPA se întâlnesc cel puțin odată pe an pentru a discuta despre fotografie, iar una dintre activitățile din cadrul reuniunii este și votarea celor mai bune produse.

Editorii s-au întâlnit în Bangkok, Thailanda, pe 17 martie 2019 și au ales produsele câștigătoare. Iată câteva dintre cele mai bune produse, selectate de membrii TIPA ca fiind cele mai bune în categoriile principale!

Cel mai bun aparat DSLR: Nikon D3500

Senzorul de imagine mare, de 24,2 MP, în format DX al aparatului foto D3500 contribuie la realizarea unor fotografii și filme Full HD bogate în detalii, chiar și atunci când fotografiați în condiții de lumină scăzută.

Cel mai bun aparat APS-C Avansat: Fujifilm X-T30

FUJIFILM X-T30 este o camera versatilă cu un design compact și ușor care se distinge prin fotografii și înregistrări video avansate. Aceasta include îmbunătățirea calității imaginii și a vitezei de procesare utilizând combinația ultimului senzor X-Trans ™ * CMOS 4 și motorul de procesare a imaginii.

Cel mai bun aparat micro 4/3 Pro: Olympus OM-D E M1X

Fiind conceput ca un aparat foto rapid, versatil și de încredere, Olympus OM-D E-M1X este un aparat foto mirrorless micro four thirds, ideal pentru o gamă largă de aplicații foto și video – satisfăcând chiar și nevoile celor mai pretențiosi profesioniști. Echipat cu un senzor Live MOS de 20.4 MP și un procesor de imagine dual TruePic VIII, E-M1X este caracterizat de rapiditatea sa, fiind capabil de viteze de fotografiere de până la 60 fps (cu obturatorul electronic) și 15 fps (cu obturatorul mecanic).

Cel mai bun aparat full frame avansat: Canon EOS RP

Compact şi versatil, cu un preţ avantajos, modelul EOS RP este un aparat foto mirrorless compact şi uşor cu un senzor CMOS de 26,2 megapixeli, procesor DIGIC 8 şi sistem Dual Pixel CMOS AF. Vizualizarea şi încadrarea sunt realizate cu ajutorul unui ecran LCD de 3 inchi, cu unghi variabil şi un vizor de 2,36 milioane de puncte. Modelul poate realiza videoclipuri 4K 24/25p şi este dotat cu HDMI şi mufe pentru căşti şi microfon.

Cel mai bun aparat full frame expert: Nikon Z6

Atunci când aveți un senzor foarte sensibil la lumină, în format full frame, aveți puterea de a vă lăsa amprenta personală. Senzorul CMOS în format full frame, iluminat din spate, cu 24,5 MP si funcție AF în plan focal captează imagini cu detalii bogate, deosebit de clare. Procesorul de imagine EXPEED 6 este extrem de rapid și asigură obținerea unor imagini cu zgomot redus și interval dinamic remarcabil, atât la valori ridicate, cât și scăzute ale sensibilității ISO.

Cel mai bun aparat full frame Pro: Nikon Z7

Mulțumită monturii largi, cu diametrul de 55 mm, aparatul mirrorless Nikon Z7 captează mai multă lumină. Distanța de doar 16 mm dintre montura și senzorul de imagine în format full frame al aparatului foto permite unei cantități mai mari din acea lumină să ajungă la senzor.

Senzorul CMOS în format full frame, iluminat din spate, cu rezoluție efectivă de 45,7 MP și functie AF în plan focal cu detecție de fază captează imagini deosebit de clare.

Cel mai bun aparat full frame Foto-Video: Panasonic Lumix S1

Panasonic Lumix S1 este un aparat foto mirrorless full-frame, cu un senzor CMOS de 24.2 megapixeli, conceput atât pentru fotografii excepționale, cât și pentru filmări la calitate profesională. Echipat cu o stabilitate remarcabilă a imaginii și un nou procesor Venus Engine, camera performează la cele mai înalte standarde.

Cel mai bun aparat medium format: Fujifilm GFX 50R

Fujifilm GFX 50R este un aparat mirrorless medium format cu un senzor CMOS de 51.4MP. Compact, usor si fiabil, GFX 50R este inspirat de camerele analog pe film de format mediu. GFX 50R este primul aparat foto din seria de sisteme GFX compatibil Bluetooth. Cu o greutate de doar 775g si rezistenta la praf, intemperii, si temperaturi de pana la -10 grade Celsius, este conceput sa raspunda nevoilor chiar si celor mai exigenti fotografi profesionisti.

Cel mai bun obiectiv ultra wide DSLR: Samyang XP 10mm f.35

Samyang XP 10mm F3.5 este un obiectiv ultra-wide cu un unghi de vedere de până la 130 ° cu o calitate excepțională a imaginii. Cu el puteți fotografia peisaje vaste, arhitectura și fotografii de interior la rezoluție înaltă, fără distorsiuni.

Cel mai bun obiectiv fix profesional pentru DSLR: Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM

Greutatea redusă, stabilizarea imaginii echivalentă 5-stops şi manevrabilitatea uşoară sunt considerente importante care pot fi luate în calcul de fotografii care lucrează pe teren, iar obiectivul Canon EF 400mm este cel mai uşor din această clasă. Funcţiile de manevrare sunt şi ele foarte importante, iar stabilizarea imaginii echivalentă 5-stops şi comenzile de blocare/activare a focalizării, cu posibilitate de comenzi manuale permanente, fac acest obiectiv suficient de uşor pentru fotografiere din mână şi versatil. Alte avantaje includ diafragma cu nouă lamele, motorul USM de tip inel şi distanţa minimă de focalizare de 2,5 metri. Obiectivul asigură focalizare manuală permanentă şi este construit cu 17 elemente dispuse în 13 grupuri, cu elemente tratate cu fluor şi super UD, precum şi cu straturi de protecţie Air Sphere, Super Spectra şi protecţie cu fluor.

Cel mai bun obiectiv fix APS-C Mirrorless: Canon EF-M 32mm f/1.4 STM

Un obiectiv fix compact şi uşor pentru fotografii şi filmări. Fotografii şi cineaştii vor aprecia dotarea STM (motor în paşi) a acestui obiectiv EF-M, datorită focalizării sale discrete şi silenţioase la realizarea de fotografii şi datorită zgomotului aproape inperceptibil la focalizare pentru filmare. Având dimensiune şi greutate redusă (235g), obiectivul este dotat cu un inel amplu de focalizare, cu opţiune manuală permanentă. Dotat cu 14 elemente dispuse în opt grupuri, tehnologia Super Spectra Coating contribuie la reducerea artefactelor şi a reflexiilor. Diafragma maximă oferă un efect bokeh impresionant iar distanța de focalizare (0,23 m) şi mărirea maximă de 0,25x oferă numeroase posibilităţi creative.


Mai multe informaţii despre 2019 TIPA World Awards găsiți aici!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.