(c) Cosmin Atanasiu

Expoziția Antropocen semnată de Cosmin Atanasiu

Vineri, 14 decembrie 2018, ora 19:00, te așteptăm în sala expozițională din magazinul F64 (Bulevardul Unirii 45) pentru a vernisa proiectul fotografic Antropocen semnat de Cosmin Atanasiu.

Antropocen
(c) Cosmin Atanasiu

Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate!

Proiectul lui Cosmin conține 36 de fotografii în format 60×90 și a mai fost expus pe simezele Complexului Muzeal de Științele Naturii “Rasvan Angheluta” Galați.

Antropocen
(c) Cosmin Atanasiu

Despre Antropocen

Antropocen (sau Epoca omului) este un termen care descrie actuala eră geologică și care se referă la efectul activității omului asupra ecosistemelor. Termenul a fost introdus la începutul anilor 2000 de către câștigătorul premiului Nobel în chimie, Paul Crutzen și a fost popularizat de către biologul Eugene F. Stoermer.

Prin această expoziție, Cosmin și-a dorit să aducă în prim plan efectele activităților umane asupra naturii și să atragă atenția, într-un mod artistic, asupra faptului că pentru orice acțiune există și o reacțiune sau că orice poveste are întotdeauna cel puțin două versiuni. Cercetarea lui fotografică surprinde aspectul compensator al naturii în urma intervenției umane.

Antropocen
(c) Cosmin Atanasiu

“Pentru mine este important ca fotografia să folosească mai multe straturi de percepție. Ea se relevă nu doar vizual, prin dezvăluirea compozițiilor, a simetriilor și/sau prin juxtapunerea lucrărilor, ci și la nivel auditiv. Ecourile și răbdarea naturii par să fie nemărginite. În loc să se împotrivească omului, ea urmează calea mai ușoara și mai lungă. Natura alege să ne încadreze și să se muleze pe lângă noi. Ea va avea întotdeauna ceva în plus de partea ei pentru a-și redobândi locurile și pentru a câștiga ceva care nouă ne va scăpa mereu: timpul.” – spune Cosmin.

Antropocen
(c) Cosmin Atanasiu

Despre Cosmin Atanasiu

A avut doi mentori fotografi ce au stat la baza formării sale: Florin Constantinescu și Mihai Moiceanu. Florin Constantinescu, artist vizual atât în fotografie cât și în pictură, membru UAP și director imagine al TVR, a fost curatorul lucrărilor lui Cosmin, realizate pe o perioadă de 7 ani, între 2009-2016. Mihai Moiceanu, nume de marcă al fotografiei românești și Excelență în cadrul Federației Internaționale de Artă Fotografica – EFIAP, l-a ajutat pe partea de print a fotografiilor.

Antropocen
(c) Cosmin Atanasiu

Este fotograf de aproape 18 ani și lucrează ca fotograf profesionist din 2006 pentru multiple corporații și industrii internaționale precum Damen Shipyards și este profesor formator în domeniu de mai bine de 10 ani. A câștigat multiple premii, dintre care:

  • Locul I Artă fotografică, mar 2007, Lepșa
    Videoproiecție “Poezia clipei”, oct 2007, Biblioteca Județeană “Antim Ivireanu” Vâlcea
  • Locul I Artă Fotografică, Lira Padina, mai 2009, Prahova
  • Locul I Diaporama “Oltenia”, septembrie 2009, Garboavele
  • Slanic Moldova 11-13 dec 2009 Premiul de Excelență în Arta Fotografică
  • Medalia de Aur în cadrul Federației Române de Turism și Ecologie pentru întreaga activitate a anului 2009
  • Expoziții personale și de grup în Galați, București, Râmnicu Vâlcea, Slobozia, Botoșani, Brașov, Sibiu, Cluj, Tulcea

sunt doar câteva.

Antropocen
(c) Cosmin Atanasiu

S-a ocupat și de cele 20 de expoziții ale studenților săi, absolvenți ai școlii de fotografie pe care a fondat-o în Galați.

Antropocen
(c) Cosmin Atanasiu

La eveniment va fi prezent și Silviu Purcaru, muzicianul din București care cântă la handpan.

Înscrie-te aici! Locurile sunt limitate!

Îl poți urmări pe Cosmin aici.

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.