Review Sigma 135mm f/1.8 Art, de Vlad Crihan

Postat de: Vlad Crihan Vlad Crihan

Încă de când a apărut gama de obiective Sigma Art, spre sfârșitul anului 2012, m-am îndreptat spre ele în detrimentul obiectivelor de la Nikon. Primul obiectiv a fost Sigma 35mm f/1.4 și deși, citind review-uri online foarte multă lume era nemulțumită de acuratețea focalizării am decis să risc. A fost cea mai bună alegere, așa că am continuat să aleg doar obiectivele Sigma ART.

După ce am cumpărat Sigma 85mm f/1.4 am început să mă gândesc dacă nu ar fi fost mai bine să iau în calcul și Sigma 135mm f/1.8. Având în vedere că echivalentul de la Nikon și anume Nikon 135mm f/2 D AF DC este deja de generație veche versiunea de la Sigma ar fi cea mai bună variantă pentru portrete.

Primul lucru pe care l-am observat la acest obiectiv a fost dimensiunea și calitatea construcției. La 1130g, luând în considerare că majoritatea elementelor de sticlă sunt așezate în partea din față a obiectivului, în momentul în care l-am ridicat părea mai greu decât mă așteptam.

Ceea ce am observat și am fost plăcut surprins a fost faptul că are și inel de cauciuc, pe montură, pentru a împiedica apa și praful să intre în cameră. Inel care lipsește la Sigma 35mm f/1.4.

Am avut ocazia să îl testez la un botez și la o ședință foto pe pista de karting.