Expoziția “Peisaje în viteză”, semnată de Marius Samoilă

Postat de: F64 F64

Începând cu 25 mai, ora 19:00 poți vizita expoziția “Peisaje în viteză” semnată Marius Samoilă, ce va prezentată pe simezele sălii expoziționale din magazinul F64 ( Bd. Unirii, nr. 45). Fotografiile vor putea fi văzute până în data de 13 iunie 2018.

Așa cum spune și titlul, expoziția este compusă dintr-o serie de fotografii mișcate de peisaj, abordând astfel o arie mai puțin explorată a acestui gen de fotografie.

Înscrie-te aici, locurile sunt limitate!

Expoziția
(c) Marius Samoilă

Despre Marius Samoilă

Deși face fotografie de peste 17 ani, expoziția “Peisaje în viteză” este al doilea proiect personal expus, deoarece Marius se axează preponderent pe fotografia comercială, fashion și publicitate. Cu toate acestea, atunci când prinde timp liber, îi place să abordeze toate ramurile fotografiei. De altfel, prima sa expoziție a fost o serie de portrete anaglife (red-cyan/”3d”) cu actori români foarte indragiți de el și, “Peisaje în viteză” dovadă, explorând mai departe și experimentând, cea de-a doua expoziție vine cu o cu totul altă direcție, peisajul.

Marius era atras de mult timp de fotografiile mișcate, făcute cu timp lung de expunere. Acesta este și motivul pentru care a ajuns să lucreze la această serie, unde a căutat să aducă mișcarea din imagine cât mai aproape de textura unei tușe de pensulă care trasează liniile peisajului într-un mod grafic.

Cadrele din expoziție au fost realizate pe parcursul a câțiva ani, în toate anotimpurile.

“De când a apărut prima imagine imprimată pe o placă metalică, fotografia a fost un experiment continuu, trecând de la o fixare cât mai fidelă la o transformare digitală completă a ceea ce numim ‘impresie vizuală’. Memoria subiectivă nu poate păstra decât frânturi, suprapuse și amestecate, care se diluează în timp până ajung să se șteargă de tot, în timp ce fotografia este capabilă să capteze efemerul într-o imagine pe care o putem revizita oricând. În fotografie, ca în orice alt domeniu, explorările sunt interesante, dar și riscante pentru că nu întotdeauna produc ceva imediat acceptabil. Profesioniștii sunt preocupați de căutarea unui stil propriu, iar testarea este singura modalitate de a-l obține. Este exact ceea ce face Marius Samoilă. În cazul lui, un asemenea experiment fotografic are avantajul unicității: culori și forme contopite în vârtejuri, în milocul cărora rămân neclintite un copac, spice de grâu sau fire de maci roșii, creează deliberat un efect kinetic seducător, de fugă amețitoare în care se contopesc imaginile cu senzațiile într-o puternică impresie de déjà vu.

Fotografiile prezentate în expoziția lui Marius Samoilă folosesc perisajul ca subiect deliberat modificat pentru a crea ceva mai mult decât o imagine comună, efemeră în câmpul vizual deja saturat, evidențiind afecțiunea pe care o are pentru investigarea efectului magic al artei acompaniată de tehnologie.” – spune Emilia Cernăianu, critic de artă, despre “Peisaje în viteză”.

Înscrie-te aici, locurile sunt limitate!

Serviciul AZERO  furnizează servicii de tipar, personalizare și print de mari dimensiuni, constituind un etalon de calitate și bune practici în domeniu. AZERO operează și serviciile MyPoster. Află mai multe detalii la adresele http://www.azero.rohttp://www.myposter.ro.

Te-am convins? Atunci ne vedem pe 25 mai, în sala expozițională, începând cu ora 19!
test - array(0) { }

Comentarii

Sortează după:
  • Dată
  • Raspunsuri
  • Ultima activitate

Lasă un comentariu

Adresa de E-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Top