(c) Marius Samoilă

Expoziția "Peisaje în viteză", semnată de Marius Samoilă

Începând cu 25 mai, ora 19:00 poți vizita expoziția “Peisaje în viteză” semnată Marius Samoilă, ce va prezentată pe simezele sălii expoziționale din magazinul F64 ( Bd. Unirii, nr. 45). Fotografiile vor putea fi văzute până în data de 13 iunie 2018.

Așa cum spune și titlul, expoziția este compusă dintr-o serie de fotografii mișcate de peisaj, abordând astfel o arie mai puțin explorată a acestui gen de fotografie.

Înscrie-te aici, locurile sunt limitate!

Expoziția
(c) Marius Samoilă

Despre Marius Samoilă

Deși face fotografie de peste 17 ani, expoziția “Peisaje în viteză” este al doilea proiect personal expus, deoarece Marius se axează preponderent pe fotografia comercială, fashion și publicitate. Cu toate acestea, atunci când prinde timp liber, îi place să abordeze toate ramurile fotografiei. De altfel, prima sa expoziție a fost o serie de portrete anaglife (red-cyan/”3d”) cu actori români foarte indragiți de el și, “Peisaje în viteză” dovadă, explorând mai departe și experimentând, cea de-a doua expoziție vine cu o cu totul altă direcție, peisajul.

Marius era atras de mult timp de fotografiile mișcate, făcute cu timp lung de expunere. Acesta este și motivul pentru care a ajuns să lucreze la această serie, unde a căutat să aducă mișcarea din imagine cât mai aproape de textura unei tușe de pensulă care trasează liniile peisajului într-un mod grafic.

Cadrele din expoziție au fost realizate pe parcursul a câțiva ani, în toate anotimpurile.

“De când a apărut prima imagine imprimată pe o placă metalică, fotografia a fost un experiment continuu, trecând de la o fixare cât mai fidelă la o transformare digitală completă a ceea ce numim ‘impresie vizuală’. Memoria subiectivă nu poate păstra decât frânturi, suprapuse și amestecate, care se diluează în timp până ajung să se șteargă de tot, în timp ce fotografia este capabilă să capteze efemerul într-o imagine pe care o putem revizita oricând. În fotografie, ca în orice alt domeniu, explorările sunt interesante, dar și riscante pentru că nu întotdeauna produc ceva imediat acceptabil. Profesioniștii sunt preocupați de căutarea unui stil propriu, iar testarea este singura modalitate de a-l obține. Este exact ceea ce face Marius Samoilă. În cazul lui, un asemenea experiment fotografic are avantajul unicității: culori și forme contopite în vârtejuri, în milocul cărora rămân neclintite un copac, spice de grâu sau fire de maci roșii, creează deliberat un efect kinetic seducător, de fugă amețitoare în care se contopesc imaginile cu senzațiile într-o puternică impresie de déjà vu.

Fotografiile prezentate în expoziția lui Marius Samoilă folosesc perisajul ca subiect deliberat modificat pentru a crea ceva mai mult decât o imagine comună, efemeră în câmpul vizual deja saturat, evidențiind afecțiunea pe care o are pentru investigarea efectului magic al artei acompaniată de tehnologie.” – spune Emilia Cernăianu, critic de artă, despre “Peisaje în viteză”.

Înscrie-te aici, locurile sunt limitate!

Serviciul AZERO  furnizează servicii de tipar, personalizare și print de mari dimensiuni, constituind un etalon de calitate și bune practici în domeniu. AZERO operează și serviciile MyPoster. Află mai multe detalii la adresele http://www.azero.rohttp://www.myposter.ro.

Te-am convins? Atunci ne vedem pe 25 mai, în sala expozițională, începând cu ora 19!

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

  • De obicei citesc ce scriu criticii de arta/pictura despre foto. Este interesant, pentru ca de obicei este extrem de amuzant. Nu detaliez, ca nu vreau sa se simta nimeni insultat. Cu cat ar fi de amuzanta confuzia lor si adaptarea a ce stiu pe pictura si aducerea lor in foto cu atat este mai amuzanta lipsa de lucruri de spus.
    Si cand mai exista si typos genul celei din comunicat “perisajul” in loc de “peisajul”, lucrurile se duc intr-un hilar total. Modificati va rog, nu merita stricata munca unui om de niste cuvinte prost alese atat conceptual cat si gramaticalistic 🙂
    Respect total pentru munca dnului. Samoila, atat pe foto comercial cat si pe cele cateva proiecte rare (dar speram ca din ce in ce mai multe si frecvente) pe partea artistica. Multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.