La Neversea cu Sorin Chineață și Canon 70-200mm

Postat de: F64 F64

Sorin Chineață a fost la Neversea și s-a întors cu povestiri fotografice pentru noi!

Odată cu vara, a venit și sezonul festivalurilor de muzică, motiv pentru care am hotărât să îmi fac un upgrade pe partea de aparatură foto și am decis să mă orientez către un Canon 70D pe care să îl folosesc atât pe foto cât și pe video.

Și fiindcă nu sunt încă hotărât pe ce obiective să mă bazez în perioada următoare, am decis să iau în test de-a lungul verii mai multe obiective și să văd cu care mă voi înțelege cel mai bine.

Primul pe lista mea a fost Canon 70-200mm F4 L USM. Fiind cel mai ieftin dintre obiectivele Canon pe focala asta, m-am gândit că ar fi cea mai accesibilă achiziție, așa că l-am luat cu mine la Neversea.

Trebuie să recunosc că am rămas plăcut surprins de construcția obiectivului, ca primă impresie, observație. Intrasem în contact pentru o vreme cu variantele mai “tinere” ale focalei 70-200mm, mai exact cu varianta F4 cu stabilizare și varianta F2.8 II cu stabilizare. La o comparație mentala fugitivă, pot să spun că nu există mari diferențe la capitolul construcție între cele 3 obiective, toate făcând parte din gama premium.

Prin ce câștigă Canon 70-200mm care este subiectul acestui articol? Greutatea și dimensiunea mult mai mici, deși nu reprezintă neapărat un avantaj în toate situațiile.