(c) Sorin Chineață

La Neversea cu Sorin Chineață și Canon 70-200mm

Sorin Chineață a fost la Neversea și s-a întors cu povestiri fotografice pentru noi!

Odată cu vara, a venit și sezonul festivalurilor de muzică, motiv pentru care am hotărât să îmi fac un upgrade pe partea de aparatură foto și am decis să mă orientez către un Canon 70D pe care să îl folosesc atât pe foto cât și pe video.

Și fiindcă nu sunt încă hotărât pe ce obiective să mă bazez în perioada următoare, am decis să iau în test de-a lungul verii mai multe obiective și să văd cu care mă voi înțelege cel mai bine.

Primul pe lista mea a fost Canon 70-200mm F4 L USM. Fiind cel mai ieftin dintre obiectivele Canon pe focala asta, m-am gândit că ar fi cea mai accesibilă achiziție, așa că l-am luat cu mine la Neversea.

Trebuie să recunosc că am rămas plăcut surprins de construcția obiectivului, ca primă impresie, observație. Intrasem în contact pentru o vreme cu variantele mai “tinere” ale focalei 70-200mm, mai exact cu varianta F4 cu stabilizare și varianta F2.8 II cu stabilizare. La o comparație mentala fugitivă, pot să spun că nu există mari diferențe la capitolul construcție între cele 3 obiective, toate făcând parte din gama premium.

Prin ce câștigă Canon 70-200mm care este subiectul acestui articol? Greutatea și dimensiunea mult mai mici, deși nu reprezintă neapărat un avantaj în toate situațiile.

Fiind un obiectiv mai ușor, dar nebeneficiind de stabilizare, într-un mediu mai puțin luminos, acolo unde este nevoie de o mână mai fermă, s-ar putea să pună mici probleme timpilor de expunere. Dar cu un body ce poate urca fără zgomot de imagine la valori ISO ridicate nu ar trebui să existe probleme.

Lipsa stabilizării a reprezentat un inconvenient și în momentele în care mi-am dorit să filmez, dar cu ajutorul trepiedului am rezolvat rapid problema.

Deși oamenii tind să se orienteze către obiective zoom mai ieftine, dar care dispun de stabilizare, este necesar de știut faptul că la capitolul calitate a imaginii Canon 70-200 F4 USM este net superior obiectivelor mai accesibile financiar din oferta Canon.

Folosindu-l mai mult în exterior și beneficiind de luminile de la scenele Neversea, m-am bucurat de fotografii foarte sharp pe toata distanța focală, rar întâlnind aberații cromatice sau geometrice.

Îl consider un obiectiv ideal pentru pentru fotografie în lumină naturală sau in lumină controlată în interior/studio, raportul calitate preț fiind foarte avantajos. Cu toate acestea, tind să achiziționez una dintre variantele mai noi ale focalei 70-200mm pentru a beneficia de avantajele stabilizării sau diafragmei mai deschise pe toată plaja focală, pentru a nu fi nevoit să apelez la artificii în condiții de iluminare scazută, în timpul concertelor sau atunci când mă aflu în interior fără surse puternice de lumină.

Articol și fotografii de Sorin Chineață.

Citește și alte articole de acest autor:

[products ids=125006456,101907]

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.