Accesorii si sfaturi pentru fotografii neinfricati iarna

Postat de: F64 F64

In primul rand, inainte sa iesi la o tura foto iarna, trebuie sa te asiguri ca vremea este de partea ta in functie de ce idei ai. Daca vrei sa surprinzi peisaje spectaculoase, ninsorile sunt numai bune. Daca te intereseaza mai mult oamenii, sa dai o tura prin centrul vechi sau pe diverse stradute populate. Daca vrei sa surprinzi culori deosebite, fotografiind amiaza ai sansa sa surprinzi contraste fantastice.

Totusi, indiferent de ce fel de subiecte foto te gandesti sa abordezi, fotografiatul iarna poate fi un adevarat chin daca nu esti bine pregatit.

F64 ti-a pregatit cateva idei de accesorii menite sa te ajute sa te bucuri de iarna si sa surprinzi amintiri cat mai frumoase.

#1 Orice ai face, nu uita de manusi

Chiar nu conteaza cat de cald ti se pare ca este afara, manusile sunt musai daca nu vrei sa degeri sau sa dardai atat de tare incat sa-ti iasa toate fotografiile miscate.

Oare orice fel de manusi sunt portrivite? In situatii disperate, toate tipurile vor fi utile, dar F64 iti recomanda manusile cu degete detasabile ca sa-ti tii mainile calde cat nu fotografiezi si sa nu te incurci in butoare cand ai nevoie sa faci setari. In plus, daca ai un mirrorless cu touchscreen, vei putea sa faci focusul de pe display cu usurinta, din moment ce degetele sunt detasabile.

#2 Ia cu tine doar esentialul!

Nu are rost sa-ti umplii geanta sau rucsacul cu fel de fel de lucruri. Aparatul foto, cateva accesorii pentru el si portofelul/actele, ar trebui sa fie singurele care iti ocupa spatiul. Gandeste-te ca vei fi nevoit sa tot scoti si sa bagi lucruri in geanta/rucsac si oricum vei fi imbracat pana la refuz. Ca sa nu risti sa-ti scapi echipamentul foto pe jos mai bine te asiguri ca il pui la loc in rucsac fara prea multe batai de cap

Nu este recomandat nici sa-ti tii aparatul de gat, daca este foarte frig, fiindca multe dintre ele nu rezita foarte bine la temperaturi extreme.

Iata cateva genti foto de la F64:

#3 Filtrele si trepiedul iti pot fi de folos