Obiectiv foto Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art

Sigma prezinta noua serie de obiective foto Art

Noua fata a obiectivelor foto Sigma are un reprezentant: 

Sigma Corporation,anunta in cadrul evenimentului Photokina 2012 de la Koln, Germania restructurarea intregii game de obiective in trei noi categorii, lansarea unui nou obiectiv din fiecare categorie, dezvoltarea unui control tehnic de calitate performant si proiectarea uni nou software impreuna cu un USB dock ce permite fotografilor sa-si updateze si ajusteze obiectivele in functie de preferintele personale.

CEO-ul Sigma declara:

“Ne indreptam intr-o noua directie ce simplifica procesul de selectie al obiectivelor si ajuta utilizatorii la folosirea sistemului dSLR la potentialul lui maxim. Pe langa alegerea mai usoara a lentilelor dorite le vom permite si un control mai mare asupra echipamentului si inca odata reinnoim angajamentul de a respecta asteptarile clientilor nostrii in ceea ce priveste calitatea obiectivelor pe care le producem”

Astfel noile obiective se vor incadra in una din aceste trei categorii: Contemporary, Sports si Art, fiecare dintre ele avand un concept concret ce ii va ajuta pe fotografi in alegerea obiectivelor in functie de imaginile ce doresc sa le obtina.

Conceptele celor trei categorii de obiective foto:

Contemporary: aceste obiective au inclusa ultima tehnologie ce permite pastrarea greutatii si a lungimii la minim fara a compromite utilitatea sistemului optic si performanta sa. Aceste lentile vor fi in mare parte zoom-uri standard, zoom-uri tele si zoom-uri ce abilitati macro folosite pentru o multitudine de situatii printre care fotografia de peisaj si calatori si chiar si in cazul portretelor de familie.

dslr interschimbabil

Art: obiectivele au o constructie ce se adreseaza utilizatorilor cu inclinatii artistice. Se pot realiza peisaje, portrete, natura moarta, close-up-uri si instantanee cu un accent personal puternic din partea fotografului. Sunt ideale pentru fotografia de studio dar ofera aceeasi expresivitate si in cazul fotografiilor de arhitectura, subacvatice si in multe alte situatii. Se vor regasi multe obiective cu distante focale diferite care cuprind de la unghiuri ultra-wide la wide, obiective prime foarte luminoase pana la cele macro sau fisheye.

Sports: au un nivel optic performant si pot fotografia subiecte care se misca rapid in cadru si chiar si la distanta mare. Aceasta linie ofera o serie de functii care vin in sprijinul utilizatorului in cazul unor conditii nefavorabile de fotografiere. Pe langa fotografia sportiva, obiectivele se pot folosi si in cazul imaginilor din natura cum ar fi pasari sau animale salbatice, sau pentru avioane, trenuri si masini de curse. Utilizatorii pot regla viteza de focus si limitarea acestuia printr-un buton de pe obiectiv. Aceasta categorie va cuprinde obiective telefoto, zoom-uri tele si super-tele.

dslr sport fotoreportaj wildlife

Obiectivele alese pentru a reprezenta noua organizare si ideologie Sigma au fost, in functie de gama, urmatoarele:

Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC Macro OS HSM pentru Contemporary este destinat camerelor cu senzor APS-c si acopera o plaja echivalenta cuprinsa intre 25.5 si 105mm pentru full-frame. Este un upgrade adus predecesorului sau ce a fost lansat in decembrie 2009 si in afara de calitatea optica prezinta in plus un nou design si o constructie mult mai buna..

Sigma 120-300mm F2.8 DG OS HSM  pentru Sports este un update din punct de vedere mecanic si performanta al predecesorului sau lansat in februarie 2011. Aceast obiectiv prezinta caracteristicile gamei fiind rezistent la praf si umezeala si permite ajustarea vitezei focusului si limitarea sa in functie de conditii printr-un buton de pe obiectiv.

Iar pentru Art, unul dintre cele mai apreciate obiective, Sigma 35mm F1.4 DG HSM. A avut din partea Sigma o descriere la obiect: acest obiectiv constituie o alternativa pentru conventionalul 50mm. O lentila FLD si patru SLD asigura o corectie exceptionala a cromatcii axiale si a aberatiilor laterale. Diafragma de 1.4 ne va asigura un decor cu un bokeh frumos ce va separa foarte bine subiectul de fundal.

Aceasta avea sa fie cea mai putin laudativa prezentare a produsului. Au urmat foarte multe premii, articole pozitive si review-uri de 5 stele ale utilizatorilor dintre care cele mai importante le gasiti aici:

Sigma 35mm 1.4 este dovada ca noua oragnizare si accentul pus pe calitate a celor de la Sigma este de bun augur. Asteptam cat mai multe obiective duse la superlativ pentru orice tip de fotografie.

 

 

[products ids=1051925,1051927,125003183]

Alți fotografi au mai citit și:

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.