La semnalul urmator va fi ora…

Sapte, treizecisiunu de minute si sapte secunde … Bip. Deschid un ochi precaut si lumina imi arde senzorul inainte sa se inchida diafragma.

Sapte, cincizecisicinci de minute si zece secunde … Bip. Sar din pat ca ars, sunt deja in intarziere. Ma uit in oglinda din baie la omul de Neanderthal, ii dau cu sapun pe ochi, doua palme si il arunc in tricoul de serviciu si in blugii cu buzunarele inca ude. Alerg in studio si strang frenetic echipamentul imprumutat de la F64 pentru articolul de azi. Doua blituri, doua softboxuri, un cub de difuzie, imi sarut sotia in gand si deja sunt la semaforul de la Obor. Aici am timp sa ma gandesc la stativele pe care le-am lasat acasa.

Opt, patruzecisipatru de minute si cincizeci de secunde … Bip. Apas degetul pe aparatul de pontare, o data, de doua ori, ii fac masaj thailandez si intr-un final izbavirea vine cu lumina verde.

Bip … deschid calculatorul intru pe mail si imi descarc acest fisier, trebuie sa termin de scris articolul pana la ora doisprezece. Mai rapid decat rapidul, mai iute decat ardeiul, Eu sunt … cine sunt oare? N-am timp de crize de personalitate.

BUZZ!!! Neata, e gata articolul?
Stefan Popescu: E gata, trebuie doar sa-l scriu
Alt-F4, voi mai deschide messengerul la ora 12

M-am uitat in urma si am vazut ca in toate articolele am folosit doar blituri Elinchrom. Pentru ca sunt de incredere, daca o sa ma intrebati. Dar aveam neaparat nevoie de ele?

Mi-am propus sa obtin cu investitie minima o fotografie de catalog a unui subiect dificil, din crom, sticla si textil alb, desigur pe fundal alb, pentru ca e la moda.

Mi-am luat un cub de difuzie si doua blituri Fancier 180, cu softboxuri de 60 si stative la oferta, toate fabricate in China. Softbox la stanga, softbox la dreapta, cub la mijloc si iata primul cadru.


Promitator, am reusit sa fotografiez o gaura neagra! Trebuie luate masuri si contragreutati tovarasi,  cineva sa aseze in lumina eticheta aceea.


Tovarase, scoate mana din cadru!


Eu propun sa fim mai eficienti, cineva sa astupe gaura neagra! Si un brav tovaras a pus masca frontala pe cub, intru victoria colectiva.


Se pare ca am ajuns intr-o fundatura ideologica, marginile cubului chinezesc imi despica nemilos ceasul capitalist. Nu pot lasa “agenturili”  sa-mi dejoace planurile comunist-capitaliste si scot din debara o bucata de policarbonat translucid, pe care o incovoi in jurul  ceasului calvinist. Dunga neagra de pe marginea de jos a ceasului este reflexia mea, iar celelalte doua albe, din dreapta si din stanga, sunt marginile placii de policarbonat.


Sa mergi mai departe de aici e cel mai simplu lucru. Dublu click si Photoshop are grija de problemele tale.

La semnalul urmator va fi ora unsprezece cinzecisinoua de minute si cinzecisinoua de secunde…
Va iubesc, dar trebuie sa plec
Bip!

 

Schema de lumini

Echipament folisit

doua blituri Fancier WF-180D
doua softboxuri cu prindere universala de 60cm
stative Fancier W804
cub de difuzie de 80cm

Alți fotografi au mai citit și:

5 Comments

  • Foarte dragut postul tau

  • Haios articolul si util!

  • cred ca mi-ar prinde bine si ceva imagini din timpul sedintei, un fel de making-off. daca nu e prea complicat 🙂

  • Practic cum a contribuit policarbonatul in eliminarea acelei reflexii? Intreb pentru ca de multe ori m-am izbit d o problema asemanatoare si de fiecare data m-am chinuit foarte mult pana la un rezultat acceptabil. Dar in cazul asta nu reusesc sa creez in minte ceea ce ai facut acolo 🙂

    • Am postat schita setup-ului. Foaia din poliester translucid am asezat-o astfel incat sa se reflecte in toata suprafata ceasului asa cum o vedeam din punctul de statie al aparatului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.