La multi ani, TAMRON! 60 de ANI de inovatii si perfectionare.

Noiembrie, 1950: Urawa City, Japonia -Takeyuki Arai fondeaza Taisei Optical Equipment Manufacturing.

Compania a inceput prin a fabrica lentile pentru alti producatori de binocluri, dar in scurt timp, dupa eforturi intense de tehnologizare, au reusit sa-si produca propriul model de binoclu 7×35 11°. Trecerea de la subcontractare la producerea propriului model, a reprezentat prima mare provocare pentru Tamron.

In scurt timp, si-au orientat atentia catre industria fotografica care se afla in plina dezvoltare in acel moment.

In 1957 a scos pe piata primul obiectiv pentru aparatele SLR, iar tot in acelasi an a conceput primul sistem de montura interschimbabila pentru camerele de 35mm SLR, care sunt cunoscute si in ziua de astazi ca Montura T.

In 1961 Tamron a inceput productia in masa a primului obiectiv tele-zoom accesibil ca pret, destinat utilizatorilor de camere SLR, produs care a starnit apetitul pentru obiectivele tele-zoom. La scurt timp dupa aceasta Tamron a scos pe piata o serie de obiective interschimbabile, cu montura Adapt-A-Matic, care permitea folosirea functiilor de reglare automata a diafragmei a numeroase aparate SLR.

Din anul 1969 Tamron si-a diversificat produsele, incepand productia obiectivelor pentru camere de filmare TV si lentile pentru fotocopiatoare electrice.

In anul 1970 compania adopta numele oficial ‘Tamron‘, binecunoscut deja in prezent, iar in 1976 a lansat seria obiectivelor Adaptall, acestea avand incorporat sistemul Tamron original de focus rapid si un mecanism compact care permitea fotografiereamacro. La scurt timp dupa aceasta Tamron a dezvoltat seria de obiective SP – Super Performance.

In anii ’80 Tamron a avut o dezvoltare rapida atat pe plan national cat si international, inaugurand sediul Tamron Vertriebs GmbH in Germania, primul din Europa. De asemenea in anii 1985 si 1986 a deschis doua fabrici pentru realizarea matritelor de metal de inalta precizie.

In anul 1992 Tamron a introdus pe piata cel mai mic si usor obiectiv tele power-zoom pentru aparate SLR – modelul AF28-200mm F/3.8-5.6 (71D). In acelasi an obiectivul SP AF35-105mm F/2.8 (65D) a fost selectionat ca Obiectivul European al Anului ’92-’93. Acest premiu a fost acordat in anul urmator tot unui obiectiv Tamron: AF28-200mm F/3.8-5.6, model care a primit si premiul Grand Prix Award in anul ’93 oferit de revista Popular Science.

In anul 1995 fabrica Hirosaki a obtinut certificatul ISO 9001 de atestare a calitatii produselor Tamron, iar in anii 2000 si 2001 au primit certificarile ISO 9001 si 14001 mai multe fabrici ale companiei Tamron printre care se numara Hirosaki din Japonia si Foshan din China.

In anul 2000 Tamron a introdus pe piata primul sau model de aparat SLR telemetric de format mediu: RF645. Un an mai tarziu acesta a castigat premiul special Grand Prix oferit de Camera Press Club, premiul Best Professional Photo Product ’01-’02 si a fost selectionat ca Aparatul Foto Profesional European al Anului ’01-’02. Au urmat si alte premii obtinute pentru obiectivele AF28-300mm F/3.8-5.6 , AF28-200mm F/3.8-5.6 (A03) , AF28-200mm F/3.5-6.3 (A06) si SP AF28-75mm (A09).

Compania a continuat sa se dezvolte intr-un ritm accelerat, deschizand sedii noi in Haryana India si Moscova Rusia. In ultimii ani compania Tamron a investit in dezvoltarea si comercializarea in masa a obiectivelor tele-zoom si a reusit sa se faca remarcata pe piata obiectivelor de calatorii cu modelele AF18-250mm F/3.5-6.3 Di II(A18) si  AF18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC (B003).

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.