Sony ZV-10 – Vlogging-ul e mai ușor ca niciodată

În ultima perioadă toată lumea a început să fie interesată de zona de video atât din curiozitate, dar și din dorința de a încerca să își expună conținutul pe care aceștia îl consideră interesant. De dată aceasta Sony vine în întâmpinarea creatorilor de conținut cu un aparat complet și cu posibilitatea de a avea obiective interschimbabile. Pe internet în ultimii ani toată lumea a început să vorbească despre vlogging, echipamentul necesar, cursuri și discuția poate să continue fără sfârșit. În toată această sfera rămâne consacrată întrebare “De unde încep când vine vorba de vlogging?” la care în acest articol o să încercăm să îi găsim un răspuns.

(c) Rareș Irimia

Dacă te așteptai să ai nevoie de un ozn de cameră pentru a putea să te apuci de vlog ai greșit răspunsul. Camera de care ai nevoie o găsești chiar în buzunarul tău, camerele telefoanelor începând să performeze în ultimii ani reușind să fie un punct foarte bun de plecare în dorința de a gusta din lumea vloggingului.

Revenind la camera noastră, Sony ZV-E10, cuvântul care o definește este versatilitatea reușind în dimensiunile acesteia să satisfacă nevoile atât începătorilor în materie de vlog dar și veteranilor. Avantajul principal este montura care permite să utilizezi interschimbarea obiectivelor ce te vor ajuta să imortalizezi orice evenimente fără teamă de un zoom fix. Body-ul vine la pachet cu un sensor APS-C de 24MP, dar și un ecran tactil flexibil. În construcție cei de la Sony au fost atenți ca aparatul să fie prietenos cu persoanele care sunt la început ca încă din primul pas pe care îl fac în această nișă să pășească cu dreptul și astfel o parte din muncă acestora să fie ușurată.

Specificații cheie

  • Senzor APS-C CMOS 24MP
  • Sistem AF (autofocus) cu detectare a ochilor și feței +Product Showcase
  • Înregistrare video 4K/24p fără crop
  • Înregistrare video 4K/30p cropped (1.2)
  • Înregistrare slow-motion 1080/120p cropped
  • Microfon încorporat cu 3 capsule și grilaj protector
  • Display tactil rabatabil; 1 x port 3.5 mm pentru căști
  • Patina activa pentru accesorii (hot shoe) 1 x