Sony lansează noua cameră de vlogging ZV-E10, dedicată vloggerilor și creatorilor de conținut video

Sony a anunțat astăzi prima sa cameră pentru vlogging din seria Alpha cu obiective interschimbabile, noua ZV-E10. Proiectată de la zero special pentru vlogging și gândită pentru nevoile vloggerilor din zilele noastre, noua cameră combină tehnologia imagistică avansată de la Sony cu posibilități extinse de utilizare și cu un set de funcționalități personalizate, optimizat pentru creatorii de conținut video.

Update Decembrie 2021: Actualizare Software

Conținutul actualizării

Camera ZV-E10 dispune de un sensor Exmor™ APS-C CMOS de 24.2 megapixeli (aprox. efectivi) și de un motor de procesare a imaginii BIONZ X, oferind astfel imagini de înaltă calitate cu o sensibilitate ridicată, texturi detaliate și un efect bokeh frumos, natural. În plus, ZV-E10 include și caracteristicile dedicate vlogging-ului foarte apreciate la populara cameră digitală ZV-1, inclusiv „Background Defocus”care poate comuta fluid între fundalul estompat (bokeh) și un background clar, precum și modul „Product Showcase”(prezentare produs), care permite camerei să schimbe automat focalizarea de pe fața subiectului pe un obiect care trebuie evidențiat la un moment dat, prin plasarea în fața obiectivului.

Suntem foarte încântați să venim în întâmpinarea nevoilor din ce în ce mai complexe ale creatorilor de conținut din zilele noastre, prin lansarea primei camere de vlogging cu obiective interschimbabile de la Sony, modelul ZV-E10. Noua cameră ZV-E10 combină versatilitatea și calitatea excelentă a imaginii oferită de o cameră foto cu obiective interschimbabile cu senzor mare și o serie de caracteristici ușor de utilizat, concepute special pentru vlogging, fiind astfel un instrument ideal pentru creatorii de conținut video care doresc să treacă la o configurație mai avansată

Yang Cheng, Vice President, Imaging Solutions, Sony Electronics Inc

ZV-E10 are un design gândit în principal pentru video, fiind o cameră ușoară, de aproximativ 343 de grame și integrează popularul ecran LCD rabatabil în lateral, care le permite creatorilor de conținut să conecteze microfoane externe în partea de sus a camerei. Acest aspect simplifică mult setup-ul necesar pentru realizarea de vloguri și permite, în același timp, utilizatorilor să vadă ecranul în modul Selfie, dar și să filmeze din poziții dificile.

În plus față de ecran, ZV-E10 pune la dispoziția videografilor multe alte funcții ușor de utilizat, care sunt proiectate special pentru vlogging, inclusiv un nou buton de comutare a modurilor de lucru, localizat în partea superioară a camerei, care le permite creatorilor să comute cu ușurință de la modul foto la înregistrarea video sau modul slow/quick motion, printr-o singură atingere.