Soluții de vlogging Sony, cu Gabriel V. Barna

Pe data de 17 septembrie 2021 a avut loc evenimentul LIVE Soluții de vlogging Sony, cu Gabriel V. Barna, în cadrul Zilelor Sony.

În ziua de astăzi poți face vlogging cu orice tip de device, de la telefon până la o cameră de acțiune. Diferența o face, evident, calitatea imaginii, dar depinde atât de ce fel de conținut vrei să livrezi cât și de bugetul fiecăruia dintre noi.

Cum te inspiri în alegerea subiectelor, cum îți prezinți povestea, cum te documentezi, dar și ce echipamente să folosești în funcție de subiect – acestea au fost punctele principale ale discuției. Gabriel V. Barna a exemplicat aceste lucruri folosind ca model camerele Sony ZV-10 și Sony A7C.

Sony ZV-10 - extraordinar de practică și comodă

Iată ce ne-a povestit Gabriel V. Barna despre Sony ZV:10:

Primul lucru pe care îl caut la o cameră de vlogging: să fie practică și comodă. Oamenii, mai ales când sunt la început, tot timpul caută soluții simple. M-a cucerit pentru că este extraordinar de ușor de folosit.

Puncte forte: 

  • Îi poți schimba obiectivul. Pentru anumite tipuri de vlogging, e bine pentru că la început poți să-ți alegi obiectivul potrivit. Avantajul este că îți alegi body-ul, care este de calitate, și totodată poți să-ți alegi și obiectivul în funcție de ce faci tu. Obiectivul de kit cu care vine are aproape orice îi trebuie pentru orice vlog, cu câteva lucruri de gusturi și de pretenții.
  • Se poate folosi prin USB-C, dar ai o rezoluție puțin mai mică. Mi-a plăcut ecranul în lateral, cu display-ul solid.
  • Indiferent ce fel de vloging faci, nu vrei să fie camera grea. Camera este extraordinar de ușoară.
  • Se descurcă bine în condiții de luminozitate scăzută.
  • Pe lângă stabilizarea din obiectiv (dacă există), camera are și o stabilizare digitală. Este potrivită pentru vlogging.
  • Pe lângă faptul că avem intrare pentru microfon, avem și ieșire pentru căști. Să monitorizezi sunetul este esențial, pentru că de multe ori nu știi ce se întâmplă.
  • Sunetul este bun, microfonul se aude bine, iar protecția pentru vânt este un atu.

Sony A7C - Mai mult decât vlog

Despre Sony A7C, Gabriel V. Barna ne povestește următoarele:

Nu ai microfonul intern la fel ca la Sony ZV-10, deoarece nu este făcută efectiv pentru vlog. În schimb, e full-frame, are stabilizare pe 5 axe în body. Doar când zicem că e full-frame, îți dai seama că e și pentru altceva. Dar e destul de mică încât să o folosești foarte bine și pentru vlogging. Dacă ești vlogger și faci și reclame, lucruri cinematice, evenimente etc, atunci merită.

Pentru mai multe detalii despre aceste aparate, puteți urmări următorul videoclip:

Tu deții un aparat potrivit și pentru vlogging de la Sony? Dacă da, care este experiența ta cu acesta?

Despre ce produse de la Sony ai dori să te documentezi în viitor citind articole pe blogul F64 și urmărind review-uri pe canalul de youtube F64? Lasă-ne un comentariu!

Alți fotografi au mai citit și:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 obiective SONY de buget

Descoperă alături de Cristi Kerekes nu mai puțin de 4 obiective Sony de buget, cu care poți trece la un nivel superior dacă încă folosești obiectivul kit. De la wide, la macro și zoom, suntem convinși că vei alege ce ți se potrivește!

7 accesorii ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară

În lumea fotografilor accesoriile sunt nelipsite din trusa foto, pentru a evita situații neplăcute și pentru a fi sigur ca vei fi pregătit oricând, oriunde și în orice condiții pentru a fotografia. Descoperă accesoriile ce nu trebuie să îți lipsească în această primăvară, menite să te ajute să sa surprinzi momente cât mai frumoase

Fotografia de primăvară
5 sfaturi și exemple

Pentru un fotograf, primăvara este anotimpul ideal pentru fotografia de peisaj sau de stradă. Lumina este contrastantă, umbrele sunt încă reci, dar soarele este cald și arzător. Află câteva sfaturi care să te pregătească pentru fotografii de primăvară wow!

Expunerea lungă în 11 pași, de la peisaj la fine-art

Află din acest articol cum să te bucuri de tot ceea ce are de oferit expunerea lungă, plus mici ajutoare când vine vorba de accesorii, filtre, compoziție, metodă de abordare și altele!

Pregătește-te pentru un
Paște fotogenic

Săptămâna aceasta mulți dintre noi încep unul dintre cele mai importante maratoane de gătit al anului pentru masa de Paște. Venim în ajutorul tău, să îți spunem cum să faci fotografii memorabile cu mâncarea de Paște.